خبر یزد

آخرين مطالب

کارشناس کنترل کیفیت مواد غذایی:

مصرف نوشیدنی های غیر میوه ای عوارض دارد علمي

مصرف نوشیدنی های غیر میوه ای عوارض دارد

  بزرگنمايي:

یزد آنلاین - یزد- کارشناس کنترل کیفیت مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: نوشیدنی های غیر میوه ای با عنوان نوشابه های گاز دار حاوی کافئین، گازکربن دی‌ اکسید ، اسید فسفریک، رنگ خوراکی، عموماً نگهدارنده و مقدار نسبتا زیادی شکر است و مصرف آن عوارض خواهد داشت.
حسین زارع بیدکی  افزود: کافئین موجود در نوشابه ، فشار خون را افزایش می دهد و باعث می شود، گیرنده ‌های « ادنوزین» مغز با خواب آلودگی مبارزه کند و با افزایش تولید « دوپامین» مراکز لذت در مغز را فعال کند.
وی در ادامه توضیح داد: این امر موجب نوعی سرخوشی خفیف و بی نظمی در خواب می شود که از آن به عنوان نوعی اعتیاد و وابستگی در مصرف کنندگان یاد می شود.
وی اضافه کرد: این فرایند انگیزه مصرف مجدد را در بدن ما افزایش می دهد.
زارع بیدکی با بیان اینکه با مصرف نوشابه گازدار مقدار قابل توجهی اسید فسفریک درون آن به سرعت جذب بدن و وارد خون می شود، تصریح کرد: چون کلیه ها قادر به دفع سریع آن نیستند، فشار مضاعفی به کلیه ها وارد می شود.
کارشناس کنترل کیفیت مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد اظهار کرد: اسید فسفریک همچنین باعث می شود کلسیم و منیزیم از استخوان ها خارج و درون خون جریان یابد که این امر باعث، بروز عوارض ناشی از کمبود کلسیم مانند پوکی استخوان ، تسریع در پوسیدگی دندان ها همچنین با رسوب کلسیم آزاد شده، در کلیه ها موجب تشکیل سنگ کلیه می شود.
زارع بیدکی یادآور شد: گازکربن دی‌اکسید موجود در نوشابه با آب ایجاد اسید بسیار ضعیف به نام اسیدکربنیک می کند که نسبت به سایر ترکبیات دارای عوارض کمتری بوده و مزه ترش ملایم دارد و نوعی احساس خاص و مطلوب از تماس آن با سطح زبان به وجود می آید، همچنین تا حدی به عنوان نگهدارنده عمل می کند.
وی در ادامه با بیان اینکه نوشابه های گاز دار به علت ماهیت اسیدی روند پوسیدگی دندان را تسریع می کند، افزود: یک قوطی نوشابه 250سی سی عموما حاوی 25 گرم شکر است.
کارشناس کنترل کیفیت مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد در ادامه افزود: حداکثر مجاز مصرف 24 گرم شکر در شبانه روز است و مصرف مقدار بیشتر از آن بدون تردید ضمن افزایش قند خون منجر به تولید چربی توسط کبد شده ، چاقی و افزایش چربی خون را تشدید می کند و در نهایت میزان ابتلا به دیابت و فشار خون، بیماری های قلبی و عروقی را افزایش می دهد.
زارع بیدکی اظهار کرد: شیرینی تند ناشی از مقدار زیاد شکر موجود در این نوشابه ها به خاطر وجود اسید فسفریک ، محسوس نبوده و تا حد زیادی خنثی و تعدیل و مطبوع می‌شود.
وی با بیان اینکه این ترکیب توانایی حل دندان شیری کودک را در خود دارد و برای دندان‌های دایمی نیز مضر است، ادامه داد: تحقیقات متعدد نشان می دهد که نوشیدنی‌های شیرین بخصوص نوشابه های گاز دار عامل در مرگ ناشی از دیابت، بیماری‌های قلبی و سرطان محسوب می‌شود.
به گفته این کارشناس ،مالکان صنعت نوشابه ‌سازی اظهار می‌دارند، محصولات آنها در صورتی که به اندازه مصرف شوند، خطری ندارند، انجمن قلب آمریکا می‌ گوید، مصرف بیش از 3 قوطی 355 میلی لیتری نوشابه در هفته حتما به سلامتی فرد آسیب می زند.
وی بیان کرد: کارشناسان بهداشت و سلامت حداکثر مجاز نوشابه برای افرادی که دچار چاقی، قند، چربی و فشار خون نیستند را 2 لیوان در هفته بیان می کنند.
زارع بیدکی افزود: سرانه مصرف نوشابه‌های گازدار برای هر ایرانی سالانه 42‌ لیتر است، در حالیکه استاندارد جهانی آن در سال 11‌ الی‌ 12 لیتر است افرادی که نوشابه مصرف می‌کنند معمولا مصرف آب میوه، شیر و حتی آب را کاهش می‌دهند و بدن خود را از ویتامین‌ها و مواد معدنی و... که برای سلامتی بدن ضروری هستند محروم می‌ کنند.
وی یادآور شد: آنها دچار عوارضی از قیبل سکته، پوکی استخوان دیابت، سنگ کلیه و خرابی دندان می شوند.
وی اظهار کرد: لازم است با آموزش موثر و افزایش تنوع و کیفیت سایر نوشیدنی ها، حق انتخاب و تغییر الگوی مصرف را از نوشابه های گازدار به سوی نوشیدنی های مفید و سالم نظیر انواع نوشیدنی های لبنی، ماءالشعیر و آب میوه ها طبیعی بهبود بخشید .





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

درخشش دانشجوی یزدی در مسابقات جهانی رباتیک

مکارم به آملی‌ لاریجانی و یزدی : بحث را خاتمه دهید

برگزاری ششمین مدرسه تابستانه پژوهشی در یزد

دومین دوره طرح توانمندی صدف در یزد به کار خود پایان داد

ارتقای رتبه پژوهشی علوم پزشکی یزد از هشتم به رده ششم کشوری

چهارمین همایش ملی علوم و فناوری نانو در یزد برگزار می‌شود

رد صلاحیت علمی 30 درصد مدرسان و انحلال نیمی از مراکز

ضرورت تدوین دانشنامه‌ی جامع یزد

برترین‌های کنکور 98 از شهرستان‌های ابرکوه و تفت

درخشش دانشجویان دانشگاه علم و هنر در آزمون کارشناسی ارشد

کاهش 10 برابری درمان زخم پای دیابتی‌ها در مرکز دیابت یزد

کتاب رویای بزرگ در پارک علم و فناوری یزد نقد و بررسی شد

سرپرست دانشگاه یزد: به همکاری با جهاددانشگاهی خوش‌بین هستیم

نمایندگان دانشگاه یزد با سرپرست سفارت مجارستان دیدار کردند

دانشگاه یزد پیشگام در حذف کاغذ از فرایندهای آموزشی

پذیرش دانشجوی گردشگری و طراحی جواهرات برای اولین بار در یزد/آغاز مشاوره رایگان انتخاب رشته داوطلبان جدید از روز جمعه

طرح افزایش خلوص سنگ آهن بدون استفاده از آب در یزد کلید خورد

شهروندان گوشت قربانی را 24 ساعت در یخچال نگهداری کنند

تولید محصول دانش بنیان در یزد استاندارد می‌شود

فرزندم، آینده خودت را هوشمندانه اتنخاب کن

جهاددانشگاهی ابزاری امن و متخصص برای تحقق گام دوم انقلاب است

جهاددانشگاهی یزد نقش موثری در توسعه استان دارد

برگزاری اولین جشنواره فرهنگی هنری جامعه پزشکی یزد با حضور وزیر

ایستگاه تحقیقات شتر بافق، ملی شد

عملکرد موسسات و دوره‌های آموزش عالی آزاد در یزد ساماندهی می‌شود

بروز تاكنون 1000 مورد گرمازدگی در یزد + راهكارهای پیشگیری

طی هشت سال گذشته؛ هیچ نوازد مبتلا به هپاتیت در یزد متولد نشده است

آغاز همکاری صندوق پژوهش و فناوری یزد با شبکه نوآوری تهران

روند تدوین استاندارد گیاهان دارویی در یزد افزایش می‌یابد

مشکل فضای آموزشی اردکان حل می‌شود

جای خالی استاندارد‌های ملی در آموزش‌های فنی و حرفه‌ای

جهت‌گیری توسعه یزد باید از طریق صنایع دانش بنیان دنبال شود

«عبدالحسین حائری»؛ مجتهد و نظریه‌پرداز جهانی

خطر تداخل تركیبات شیمیایی بطری‌های پلاستیكی در جنسیت جنین

انتخاب یزد به عنوان پایلوت طرح استفاده از استارتاپ‌های اقتصاد کشاورزی

مراقب بیماری لامپی اسکین باشید

هشدار معاون دامپزشکی یزد در مورد بیماری تب مالت

دانشکده مهندسی نساجی در دانشگاه یزد ایجاد می‌شود

کمیته اخلاق در پژوهش دانشگاه یزد تشکیل شد

فارغ التحصیل بیکار نداریم

کمیته اخلاق در پژوهش در دانشگاه یزد تشکیل شد

طرح کشت محصول بدون خاک در مهریز یزد اجرا شد

ششمین آزمایشگاه بازرسی مخازن فولادی بدون درز افتتاح شد

آموزش مسئولان انجمن‌های اسلامی مدارس یزد آغاز شد

جهانگیری: می‌خواستند زنجانی‌سازی راه بیاندازند

سمپاشی آزمایشی زمین های کشاورزی اشکذر با پهپاد ایرانی انجام شد

استفاده از پهباد برای سمپاشی مزارع در یزد

دختر بافقی به مرحله نهایی المپیاد علمی کشور راه یافت

کمک هزینه کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی در یزد افزایش یافت

آشنایی با خواص بادمجان