خبر یزد

آخرين مطالب

کارشناس تغذیه:

کنسروها را با احتیاط بخورید اجتماعي

  بزرگنمايي:

یزد آنلاین - یزد- کارشناس کنترل کیفیت مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: قبل از مصرف غذاهای کنسرو شده، علاوه بر توجه به بادکردگی قوطی و تاریخ انقضای مصرف، آن را در آب بجوشانید.
حسین زارع بیدکی  افزود: کنسرو سازی برای اولین بار 200 سال پیش توسط ارتش فرانسه با 2 هدف افزایش مدت زمان ماندگاری و دوم حفظ کیفیت مواد غذایی آغاز شد.
وی اضافه کرد: برای تولید کنسروهای گوشتی ابتدا یک پخت ناقص انجام می‌شود تا حدی که جداسازی پوست و استخوان از گوشت مقدور باشد اما روغن و مواد مفید گوشت از آن جدا نشود، سپس گوشت نیم پز را با افزودن روغن و نمک در قوطی فلزی قرار می‌دهند و با تخلیه هوای سطح خالی آن ، درب بندی به گونه ای انجام می شود که هیچ ارتباطی بین فضای داخل و خارج قوطی وجود نداشته باشد.
زارع بیدکی اظهار کرد: در مرحله بعد با استفاده از دیگ های بخار بزرگ، قوطی کنسرو را به مدت 20 دقیقه در دمای حدود 130 درجه حرارت می‌دهند تا استرلیزه شود و کلیه باکتری ها به خصوص اسپورهای مقاوم به دما از بین برود .
وی گفت: در این حالت امکان وجود هیچ نوع عامل فساد ناشی از میکرو ارگانیسم ها در قوطی وجود ندارد تا زمانی که بر اثر ناقص بودن عمل استرلیزاسیون یا ضربه یا خوردگی بدنه قوطی به علت ماندن زیاد در هوای گرم و مرطوب، روزنه ای در بدنه قوطی ایجاد شود.
این کارشناس یادآور شد: در مواردی اشکال در درب بندی باعث می شود یک روزنه بسیار ریز میکروسکوپی درمحل اتصال قوطی و درب باقی بماند که به مرور زمان ضمن نشت روغن باکتری ها از فضای آزاد وارد قوطی شده و باعث شروع فساد در کنسرو می شود.
زارع بیدکی با بیان اینکه چنانچه رشد باکتری ها باعث فساد ظاهری و گندیدگی کنسرو شود تشخیص آن توسط مصرف کنندگان ممکن بوده و خطری ندارد گفت: ولی در مواردی علیرغم رشد باکتری، فساد ظاهری یعنی تغییر در طعم و مزه مشهود نبوده و مصرف کننده بدون آگاهی از آن نسبت به مصرف اقدام می‌کند.
وی اظهار کرد: یکی از باکتری هایی که قادر است بدون تولید فساد ظاهری سم بسیار خطرناک و کشنده ای در تمام کنسروها تولید کند کلستریدیوم بوتولینیوم است.
کارشناس کنترل کیفیت مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد اظهار کرد: یک گرم سم تولید شده توسط این باکتری قادر است جان هزاران نفر را بگیرد ، علائم مسمومیت با این سم شامل سستی، خستگی، سردرد، گیجی ، اشکال در بلع و تکلم ، دوبینی و در نهایت فلج شدن عضلات تنفسی که گاه منجر به مرگ می شود، است.
زارع بیدکی تصریح کرد: خوشبختانه سم بوتولیسم در مقابل حرارت، بسیار حساس و ناپایدارست به گونه ای که چنانچه غذای حاوی آن به مدت 5 دقیقه در دمای 85 درجه بماند این سم تجزیه شده و خاصیت کشندگی خود را از دست می دهد.
وی با بیان اینکه روی برچسب تمام کنسروها عبارت قبل از مصرف 15 تا 20 دقیقه در آب بجوشانید درج شده است، ادامه داد: در حال حاضر به استناد آمار رسمی وزارت بهداشت سالانه بیش از 200 نفر در کشور ما به علت مسمومیت با سم این باکتری جان خود را از دست داده یا دچار صدمات و آسیب‌های خیلی شدید کبدی می‌شوند.
این کارشناس تصریح کرد: بنابراین لازم است قبل از مصرف غذاهای کنسرو شده علاوه بر توجه به باد کردگی قوطی و تاریخ انقضای مصرف،حتما به جوشاندن قوطی کنسرو یا جوشاندن غذای محتوی آن به مدت 2 دقیقه مبادرت نماییم.
 

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/35548/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

ذخیره 2 میلیون مترمکعب آب در بند خاکی فهرج

برخورد با متخلفین تغییر کاربری غیرمجاز اراضی کشاورزی در مهریز

رعایت نظم درساعت فعالیت نانوایی ها‌ی بهاباد

وضعیت جاده‌ها، امروز 7 اردیبهشت 1403؛ ترافیک سنگین در محور چالوس

ترافیک سنگین در محور چالوس/بارش باران در برخی محورهای 3 استان

7 بوم‌گردی برتر یزد که باید بشناسید

حضور شمشیربازان چادرملو در رقابت‌های انتخابی آسیا

آغاز عملیات روکش آسفالت 10 کیلومتر محور طبس یزد

نقش آفرینی جوانان نخبه در توسعه جهش تولید/جلوی مونتاژ‌ها را بگیرید

بازدید مدیر عامل شرکت آبفای استان یزد از تصفیه خانه آب شهر میبد

انجام 2 پرواز به مقصد مدینه منوره

ترافیک سنگین در محور چالوس/ این محورها مسدود هستند

پیش بینی آسمان ابری در آدینه استان یزد

اقدام فوری برای مرمت بند خاکی ابراهیم آباد

فجر ساعت پخش زنده بازی مس کرمان و چادرملو اردکان‌ + پخش آنلاین

رواج بی حجابی در جامعه توطئه دشمنان است

جهش تولید با رشد استعداد کارگران محقق می‌شود

رشد 10 برابری طرح حوزه راه شهرستان مهریز

نرخ بازار باید منصفانه و اسلامی باشد/ ضرورت توجه به حق و حقوق کارگران

امتیاز صدرشیمی در لیگ برتر فوتبال ساحلی کشور به مهریز انتقال یافت

ایجاد سامانه اعلام بار مجازی راهگشای مشکلات حمل‌ و نقلی مهریز است

کارگران رکن مهم اقتصاد کشور هستند

عشق زندگی می بخشد

اکنون کجاست؟ کسی که فراموشش کردم

یک جهان راز درآمیخته داری به نگاه

با آنکه دلم از غم هجرت خون است

داستانک/ راه نجات

میدان مغناطیسی زمین 3.7 میلیارد ساله است

دانشمندان تنها در 150 دقیقه الماس ساختند

برگزاری‌ مسابقات قرآن دانش‌آموزان و فرهنگیان در یزد

آبگیری 30 درصد سازه‌های آبی در استان یزد/ خسارت سیل به 21 رشته قنات

مصاف پاریزه رکردستان با نماینده یزد

تخصیص بیش از 3 هزار میلیارد ریال اعتبار برای تأمین برق شهرک‌های صنعتی یزد

آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز جمعه 7 اردیبهشت / بارش باران در محورهای مواصلاتی 3 استان

اجرای برنامه هفتم توسعه نیازمند اهتمام ویژه

اوقات شرعی جمعه 7 اردیبهشت در یزد

ادامه رگبار باران در جنوب شرق کشور

خداوند در حادثه طبس، نصرت خود را آشکار کرد

اینفوگرافی/ 6 نشانه پنهان ابتلا به فرسودگی شغلی

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

داستانک/ انسان های بازنده

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

تصاویری از لحظه فرود آپولو 11 بر سطح ماه در سال 1969

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به افغانستان

همکاری اقتصادی خراسان رضوی و هرات افغانستان

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است