آخرين مطالب

خطر سقط جنین در بیماری انگلی ناشی از گربه علمي

خطر سقط جنین در بیماری انگلی ناشی از گربه

  بزرگنمايي:

خبر یزد - بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران با بیان این‌‌ که طبق تحقیقات انجام شده 39 درصد جمعیت ایران حداقل یک بار به انگل توکسوپلاسماگوندی مبتلا شدند، گفت: انگل توکسوپلاسما از طریق گربه به انسان منتقل و در برخی مواقع موجب سقط جنین مادران باردار می‌شود.
«توکسوپلاسماگوندی» یکی از گونه‌های خطرناک انگلی است که از طریق گربه بیمار به علف و منابع گوشتی انسان‌ها منتقل می‌شود و مهمترین دلیل عوارض جسمی در افراد به ویژه زنان باردار است.
زنان بارداری که برای اولین بار در سه ماهه اول بارداری به این انگل مبتلا می‌شوند ممکن است جنین خود را از دست بدهند.
دکتر«بهادر حاجی‌محمدی» بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا-‌منطقه یزد، با بیان این‌که طبق تحقیقات انجام شده یک عامل انگلی به نام «توکسوپلاسما گوندی» در نمونه‌ فرآورده‌های گوشتی شناسایی شده است، اظهار کرد: گربه میزبان اصلی این انگل است.
وی با اشاره به این‌که انگل توکسوپلاسماگوندی، یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوانات است، افزود: گربه‌های ولگرد به دلیل شکار موش میزبان این انگل هستند و با مدفوع خود علف‌های مصرفی حیوانات علف خوار را نیز مسموم می‌کنند.
رییس مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذای یزد علف‌های مسموم یکی از مهمترین راه‌های ورود انگل توکسوپلاسماگوندی به مواد گوشتی است،‌ گفت:‌ این بیماری از طریق دهان و مصرف علف به حیوانان حلال گوشت نظیر گاو و گوسفند منتقل می‌شود.
وی با بیان این‌که نگهداری حیوانات خانگی مانند گربه و تماس با آن خطر بزرگی برای افراد است، خاطرنشان کرد: تحقیقاتی که انجام شد نشان داد به طور میانگین 30 درصد گربه‌های آپارتمانی آلوده به توکسوپلاسما هستند.
حاجی محمدی با اشاره به این‌که 50 درصد گربه‌های ولگرد نیز به این بیماری مبتلا بودند، اظهار کرد: این گربه‌ها با آلوده کردن سبزی‌های خانگی انسان‌ها را بیمار می‌کنند پس ضروری است که افراد به نکات بهداشتی بیشتر توجه کنند، بنابراین یکی از مهمترین راه‌های پیشگیری از ابتلا به این بیماری، شستشوی کامل سبزیجات قبل از مصرف است.
این مسئول ادامه داد: گربه‌های مبتلا به این انگل می‌توانند از راه مدفوع خود آن را دفع کنند که برخی افراد در اثر بی دقتی و تماس با این عامل بیمار می‌شوند.
بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران با اشاره به این‌که انگل توکسوپلاسما می‌تواند بسیاری از انسان‌ها را آلوده کند، تصریح کرد: تحقیقات نشان داده که 39 درصد جمعیت ایران کنونی حداقل یک بار به این انگل مبتلا شدند.
وی با بیان این‌که علائم این بیماری شبیه آنفوآنزا است، گفت: تب، لرز، درد عضلانی و تورم گره‌های لنفاوی مهمترین علائم آن است.
این مقام مسئول با اشاره به این‌که ممکن است علائم انگل توکسوپلاسما در افرادی که سیستم ایمنی قوی دارند مشخص نشود، خاطرنشان کرد: این میکروب در افرادی که دچار نقص سیستم ایمنی هستند بسیار خطرناک‌تر است.
حاجی محمدی در ادامه به تکسوپلاسمای مادرزادی اشاره کرد و گفت: این نوع از توکسوپلاسما موقعی اتفاق می‌افتد که مادر باردار باشد.
وی با بیان این‌که این عامل بیماری در دوران بارداری فقط منجر به تب و لرز نمی‌شود، تصریح کرد: توکسوپلاسمای مادرزادی در زنان بارداری که برای اولین مبتلا می‌شوند خطر سقط جنین را به دنبال دارد.
وی خاطرنشان کرد: مادرانی که قبل از بارداری سابقه ابتلا به این انگل را دارند بدنشان مقاوم شده و خطری آن‌ها را تهدید نمی‌کند.
حاجی محمدی در بخش دیگری از سخنان خود به انجام تحقیقی در زمینه انگل تکسوپلاسما بر روی مادران باردار اشاره کرد و گفت: این تحقیق که بر روی 600 مادر باردار انجام شده نشان داد سه نفر از این مادران برای اولین بار به این میکروب مبتلا شدند.
بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران با بیان این‌که درصد خطر این عامل بیماری در سه ماهه اول بارداری بسیار زیاد است و در صورت عدم سقط جنین منجر به ناهنجاری‌های مادرزادی می‌شود، اظهار کرد: ناهنجاری‌های مادرزادی نقص‌های تولد است که نوزاد حین تولد به آن‌ها مبتلا می‌شود.
مدیرگروه بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به این‌که ابتلا به توکسوپلاسما در سه ماهه آخر بارداری عوارض کمتری را در پی دارد، افزود: در این دوره از بارداری باعث اختلالات چشمی نظیر تاری دید، آب مروارید، ضعف چشم و دو بینی می‌شود.
وی افزود: این اختلالات اغلب در دوران نوجوانی که تغییرات هورمونی زیاد است، خود را نشان می‌دهد اما اگر مادر در دوران بارداری مکرر و منظم به پزشک مراجعه کند قابل کنترل است.
حاجی محمدی در پایان به راه‌های انتقال توکسوپلاسماگوندی اشاره کرد و گفت: با توجه به مطالعات انجام شده، مصرف گوشت و شیرخام به ویژه شیرخام‌بز از نظر انتقال بیماری بسیار حائز اهمیت است بنابراین باید همواره از مصرف کباب نیم پخته یا خونی، جگر آبدار و شیر غیر پاستوریزه پرهیز کرد.
تهیه کننده: مهتاب محمدیان
انتهای پیام




نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

برای پیوستن یزد به شبکه‌ی شهرهای جهانی تلاش می‌كنیم

یک مقام مسئول: با تمام توان مشکل را پیگیری می‌کنیم

راه‌اندازی اولین پایگاه استانی انجمن فناوری‌های بومی کشور در یزد

شكاف صنعت، دانشگاه و فرهنگ عامل افزایش بیكاری در یزد

پژوهشکده سازه‌های سنتی و نوین یزد با دانشکده امام علی (ع) تفاهم‌نامه نوشتند

لزوم راه‌اندازی 21 کانون سلامت محله تا پایان امسال در یزد

طراحی و اجرای طرح نوآورانه بار چرخ تعادلی (BCT) در کارگاه نوآوری دانشگاه یزد

24 مهرماه آخرین مهلت ثبت نام در بیست‌و هفتمین جشنواره دانشجوی نمونه

یزد از استان‎‎های پیشرو در انجام مطالعات بزرگ کوهورت است

اختصاص رتبه دوم به دانشگاه یزد در شاخص نیچر

نرم‌افزار «شهربین» در یزد رونمایی شد

رییس دانشگاه یزد: آزمایشگاه بیومکانیک حرکتی نوآورانه و روبه رشد است

آیین خوشامدگویی از دانشجویان ورودی جدید دانشگاه علم و هنر برگزار شد

یزد میزبان پنجمین سمینار تخصصی نظریه «قابلیت اعتماد»

دانشگاه علم و هنر یزد تکمیل ظرفیت می‌کند

آغاز ثبت‌نام حوزه علوم اسلامی دانشگاهیان دانشگاه یزد

رییس بنیاد نخبگان یزد تاکید کرد؛ بکارگیری ظرفیت دانشجویان در برنامه‌های کارگروه دانشگاهیان، علم و فناوری

اهتمام جهانی به سودآوری استارتاپ‌ها در پارک‌های علم و فناوری

زمینه همکاری مرکز اطلاع رسانی سازمان ملل و دانشگاه یزد بررسی شد

مراسم « زنگ خانه در مدرسه » در مهریز برگزار شد

اینستاگرام یتیم شد

ورود 2000 هزار دانشجوی جدید الورود به دانشگاه یزد

خطر سقط جنین در بیماری انگلی ناشی از گربه

در گفت‌و‌گو با ایسنا مطرح شد؛ تأثیر بیماری‌های انگلی در سقط جنین

زنگ مهر و مقاومت در مدارس ابرکوه نواخته شد

سال تحصیلی با حضور 10 هزار دانش آموز در مهریز شروع شد

افزون بر 2 هزار دانش‌آموز در بهاباد راهی کلاس درس شدند

پذیرش یک هزارو 600 نفر دانشجوی ارشد و دکترا در دانشگاه یزد

خوابگاه‌های دانشگاه علوم پزشکی یزد نوسازی و ایمن‌سازی شد

دانشگاه‌های شاخص کشور میزبان دانشجویان زیست علم و هنر

فرصت های سرمایه گذاری یزد برای مشارکت افراد شناسایی می ‌شود

تعداد دانش آموزان یزد افزون بر 250 هزار نفر اعلام شد

افزایش ظرفیت آموزشی دانشگاه امام جواد در 49 کد رشته تحصیلی

ساخت دانشکده الهیات دانشگاه یزد با اعتبار 2.5 میلیارد تومان

تقویت همکاری‌های جهاددانشگاهی یزد با پژوهشکده محیطزیست

معرفی فرصت‌های پژوهشی کشور آلمان در دانشگاه یزد

نکوداشت استاد سلطانی ادیب و پژوهشگر معاصر یزد برگزار می‌شود

کارگاه آموزشی « آب و شهر» در دانشگاه یزد برگزار شد

ریشه تمام ناهنجاری‌های اجتماعی در نحوه عملکرد خانواده است

بهره‌برداری از خوابگاه متأهلین دانشگاه یزد تا پایان امسال

/یزد میزبان پانزدهمین کنفرانس بین‎المللی مهندسی صنایع ایران/ 20 شهریور آخرین مهلت بررسی زودهنگام مقالات است

دانش آموزان متوسطه اول یزد آموزش های مهارتی را یاد می گیرند

توسعه حمایت‌های مالی صندوق پژوهش و فناوری یزد از نخبگان

محصول تعلیم و تربیت باید پرورش انسان خلاق و متفکر باشد

گام بلند دانشگاه یزد به سوی توسعه کمی و کیفی/معرفی 20 طرح کلان دانشگاه یزد در آینده

اختصاص اعتبار سرمایه‏‌گذاری خطرپذیر وزارت ICT به صندوق فناوری یزد

/یادداشت/ نخبگان هیئت علمی دانشگاه کجا می‌روند؟

معلمان تکلیف غیرضروری دانش آموزان یزد را حذف کنند

طرح سمپاد مهارتی در سال تحصیلی جدید اجرا می شود

آغازسال تحصیلی حوزه‌ علمیه یزد با 1400 طلبه