خبر یزد

آخرين مطالب

خطر سقط جنین در بیماری انگلی ناشی از گربه علمي

خطر سقط جنین در بیماری انگلی ناشی از گربه

  بزرگنمايي:

خبر یزد - بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران با بیان این‌‌ که طبق تحقیقات انجام شده 39 درصد جمعیت ایران حداقل یک بار به انگل توکسوپلاسماگوندی مبتلا شدند، گفت: انگل توکسوپلاسما از طریق گربه به انسان منتقل و در برخی مواقع موجب سقط جنین مادران باردار می‌شود.
«توکسوپلاسماگوندی» یکی از گونه‌های خطرناک انگلی است که از طریق گربه بیمار به علف و منابع گوشتی انسان‌ها منتقل می‌شود و مهمترین دلیل عوارض جسمی در افراد به ویژه زنان باردار است.
زنان بارداری که برای اولین بار در سه ماهه اول بارداری به این انگل مبتلا می‌شوند ممکن است جنین خود را از دست بدهند.
دکتر«بهادر حاجی‌محمدی» بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا-‌منطقه یزد، با بیان این‌که طبق تحقیقات انجام شده یک عامل انگلی به نام «توکسوپلاسما گوندی» در نمونه‌ فرآورده‌های گوشتی شناسایی شده است، اظهار کرد: گربه میزبان اصلی این انگل است.
وی با اشاره به این‌که انگل توکسوپلاسماگوندی، یکی از شایع‌ترین بیماری‌های مشترک بین انسان و حیوانات است، افزود: گربه‌های ولگرد به دلیل شکار موش میزبان این انگل هستند و با مدفوع خود علف‌های مصرفی حیوانات علف خوار را نیز مسموم می‌کنند.
رییس مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذای یزد علف‌های مسموم یکی از مهمترین راه‌های ورود انگل توکسوپلاسماگوندی به مواد گوشتی است،‌ گفت:‌ این بیماری از طریق دهان و مصرف علف به حیوانان حلال گوشت نظیر گاو و گوسفند منتقل می‌شود.
وی با بیان این‌که نگهداری حیوانات خانگی مانند گربه و تماس با آن خطر بزرگی برای افراد است، خاطرنشان کرد: تحقیقاتی که انجام شد نشان داد به طور میانگین 30 درصد گربه‌های آپارتمانی آلوده به توکسوپلاسما هستند.
حاجی محمدی با اشاره به این‌که 50 درصد گربه‌های ولگرد نیز به این بیماری مبتلا بودند، اظهار کرد: این گربه‌ها با آلوده کردن سبزی‌های خانگی انسان‌ها را بیمار می‌کنند پس ضروری است که افراد به نکات بهداشتی بیشتر توجه کنند، بنابراین یکی از مهمترین راه‌های پیشگیری از ابتلا به این بیماری، شستشوی کامل سبزیجات قبل از مصرف است.
این مسئول ادامه داد: گربه‌های مبتلا به این انگل می‌توانند از راه مدفوع خود آن را دفع کنند که برخی افراد در اثر بی دقتی و تماس با این عامل بیمار می‌شوند.
بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران با اشاره به این‌که انگل توکسوپلاسما می‌تواند بسیاری از انسان‌ها را آلوده کند، تصریح کرد: تحقیقات نشان داده که 39 درصد جمعیت ایران کنونی حداقل یک بار به این انگل مبتلا شدند.
وی با بیان این‌که علائم این بیماری شبیه آنفوآنزا است، گفت: تب، لرز، درد عضلانی و تورم گره‌های لنفاوی مهمترین علائم آن است.
این مقام مسئول با اشاره به این‌که ممکن است علائم انگل توکسوپلاسما در افرادی که سیستم ایمنی قوی دارند مشخص نشود، خاطرنشان کرد: این میکروب در افرادی که دچار نقص سیستم ایمنی هستند بسیار خطرناک‌تر است.
حاجی محمدی در ادامه به تکسوپلاسمای مادرزادی اشاره کرد و گفت: این نوع از توکسوپلاسما موقعی اتفاق می‌افتد که مادر باردار باشد.
وی با بیان این‌که این عامل بیماری در دوران بارداری فقط منجر به تب و لرز نمی‌شود، تصریح کرد: توکسوپلاسمای مادرزادی در زنان بارداری که برای اولین مبتلا می‌شوند خطر سقط جنین را به دنبال دارد.
وی خاطرنشان کرد: مادرانی که قبل از بارداری سابقه ابتلا به این انگل را دارند بدنشان مقاوم شده و خطری آن‌ها را تهدید نمی‌کند.
حاجی محمدی در بخش دیگری از سخنان خود به انجام تحقیقی در زمینه انگل تکسوپلاسما بر روی مادران باردار اشاره کرد و گفت: این تحقیق که بر روی 600 مادر باردار انجام شده نشان داد سه نفر از این مادران برای اولین بار به این میکروب مبتلا شدند.
بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران با بیان این‌که درصد خطر این عامل بیماری در سه ماهه اول بارداری بسیار زیاد است و در صورت عدم سقط جنین منجر به ناهنجاری‌های مادرزادی می‌شود، اظهار کرد: ناهنجاری‌های مادرزادی نقص‌های تولد است که نوزاد حین تولد به آن‌ها مبتلا می‌شود.
مدیرگروه بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به این‌که ابتلا به توکسوپلاسما در سه ماهه آخر بارداری عوارض کمتری را در پی دارد، افزود: در این دوره از بارداری باعث اختلالات چشمی نظیر تاری دید، آب مروارید، ضعف چشم و دو بینی می‌شود.
وی افزود: این اختلالات اغلب در دوران نوجوانی که تغییرات هورمونی زیاد است، خود را نشان می‌دهد اما اگر مادر در دوران بارداری مکرر و منظم به پزشک مراجعه کند قابل کنترل است.
حاجی محمدی در پایان به راه‌های انتقال توکسوپلاسماگوندی اشاره کرد و گفت: با توجه به مطالعات انجام شده، مصرف گوشت و شیرخام به ویژه شیرخام‌بز از نظر انتقال بیماری بسیار حائز اهمیت است بنابراین باید همواره از مصرف کباب نیم پخته یا خونی، جگر آبدار و شیر غیر پاستوریزه پرهیز کرد.
تهیه کننده: مهتاب محمدیان
انتهای پیام





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

برگزاری سومین جشنواره نوآوری در فرآیند آموزش و یادگیری در یزد

آشنایی با اصول حکمرانی خوب در سایه مطاله محقق می‌شود

مطالعه کتاب حراست از فرهنگ بومی در برابر تکنولوژی وارداتی است

آینده‌ی روشن شغلی دانشجویان دانشگاه علم و هنر یزد

سنگ آب های « بیشه در بافق» طبیعت سحر آمیز منطقه

دانشگاه علم و هنر یزد میزبان زبان‌شناس برتر کشوری

استارتاپ یزدی، رتبه برتر یازدهمین جشنواره وب و موبایل ایران شد

کتابخوانی موثرترین راهکار برای رسیدن به استقلال فکری است

جهاددانشگاهی یزد و قم تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند

27 درصد ازدواج ها در استان یزد به طلاق منجر می شود

خطر مسمومیت با سیب زمینی‌های سبز رنگ

خطر مسمومیت با سیب زمینی‌های سبز رنگ

آیا طرح كارورزی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی در یزد موفق بوده است؟

آغاز بکار کارگاه بین‌المللی معماری خشتی در اولین شهر خشت خام جهان

همایش های علمی فرصتی برای شناخت متخصصان جوان است

آغاز بكار کارگاه بین‌المللی معماری خشتی در اولین شهر خشت خام جهان

کارگاه آموزشی عکاسی با تلفن همراه در میبد برگزارشد

آنالیز آزمایش ادرار با گوشی هوشمند!

کسب رتبه دانشگاه علم و هنر در اشتغالزایی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی

افتتاح کانون دانشجویی هلال احمر در دانشگاه پیام نور تفت

تولد 12 هزار نوزاد به روش AVF در یزد/کمبود داروی ناباروری رفع شد

بازنگری در عملکرد گذشته باید مدنظر مسئولان قرار گیرد

مسابقه پرتاب موشک آبی در ابرکوه برگزار شد + تصاویر

مسابقه پرتاب موشک آبی در ابرکوه برگزار شد

آموزش حرفه آموزی کلیدی برای توسعه پایدار کشور است

غربالگری 156 هزار نفر در یزد در زمینه سرطان روده بزرگ انجام شد

علم و دین دو مولفه ضروری توسعه و پیشرفت جامعه است

طرح ملی داناب با مشارکت 51 هزار دانش آموز یزدی در حال اجراست

اجلاس بنیاد جهانی انرژی در یزد آغاز شد

فرماندار اردکان رفع مشکل دانشکده علم و هنر را خواستار شد

گروه مهندسی کامپیوتر دانشگاه یزد به دانشکده ارتقا یافت

شهر دوست‌دار کودک، بستر انتقال فرهنگ از نسلی به نسل دیگر

مراقب امنیت VPN‌های رایگان باشید!

حرکت به سمت تمدن دریایی؛ تنها راه برون رفت از بحران آب

همکاری‎های علمی دانشگاه یزد و دانشگاه تایچونگ تایوان قوت گرفت

پایان پانزدهمین کنفرانس بین‌المللی مهندسی صنایع در دانشگاه یزد

گران‌ترین گوشی سامسونگ به 5G مجهز می‌شود

انعطاف‌پذیری از ویژگی‌های ماهیتی مهندسی صنایع است

لزوم توسعه‌ هدفمند و حفظ اصالت رشته مهندسی صنایع در کشور

بیش از 450 مقاله در این کنفرانس در حال ارائه است

منشاء گرد و غبارهای یزد از کجاست؟

لزوم تمرکز بر شاخه‌های ریاضی توسط مرکز تحقیقاتی مدلسازی یزد

لزوم توسعه‌ هدفمند و حفظ اصالت رشته مهندسی صنایع در كشور

چگونه رفتار کودکان را مدیریت کنیم؟

چهار شرکت دانش بنیان در مهریز راه اندازی شد

امسال میزان آلایندگی هوای یزد 32 روز بیش از حد استاندارد بود

یزد از استان‌های پر چالش در حوزه محیط‌ زیست است

ایرانی‌ها در موبایل؛ 30 برابر روزنامه، 9 برابر کتاب

معاون فرهنگی دانشگاه یزد رییس شورای فرهنگی استان شد

سطح زیرکشت گیاه کم‌آبخواه زیره سبز در خاتم 50 درصد افزایش یافت