خبر یزد

آخرين مطالب

/گزارش/

اصلاح ساختار بانکی نیازمند دو برابر موجودی صندوق توسعه ملی اقتصادي

  بزرگنمايي:

خبر یزد - کارشناسان بانکداری اصلاح ساختاری و ساماندهی نظام بانکداری را یکی از موثرترین و مطمئن ترین راهکارهای توسعه اقتصادی کشور می‌دانند ولی این در حالی است که اصلاح ساختار بانکی کشور هزینه بر و نیازمند 200 میلیارد دلار است.
به گزارش ایسنا-‌منطقه یزد، با توجه به بانک محور بودن اقتصاد ایران، این نظام پولی می‌تواند با عملکرد مناسب زمینه توسعه اقتصادی کشور را فراهم کند .
کارشناسان اقتصادی بر این باورند که متأسفانه نظام بانکداری ایران به دلیل عدم بروز رسانی از رقبای تجاری خود در جهان عقب مانده است و این در حالی است که 75 درصد از بار اقتصادی کشور بر دوش سیستم بانکی است.
برون رفت ایران اسلامی از تحریم‌های خصمانه و توسعه اقتصادی مستلزم تغییر ساختار مدیریت اقتصادی کشور و همچنین تغییر و بازنگری قوانین بانکی بعد از گذشت 35 سال است.
«محمدرضا جعفری‌ندوشن» یک کارشناس امور بانکی در گفت‌وگو با ایسنا تنها بودن بانکها در رفع نیاز نقدینگی تمام بخش‌های اقتصادی کشور را یکی از معضلات جدی این حوزه دانست و اظهار کرد:‌ در حال حاضر به دلیل ضعف نهادهای مالی و بازارهای سرمایه، حدود 90 درصد تامین نقدینگی بنگاه‌های اقتصادی از مسیر شبکه بانکی انجام می‌شود.
وی با اشاره به این‌که ضعف آموزش نظام بانکداری و الزامات آن نزد مجریان و استفاده کنندگان از قانون باعث شده که به تدریج بانک‌ها از ماهیت قانون بانکداری بدون ربا فاصله بگیرند، افزود: ایجاد استانداردها و معیارهای جدید حسابداری و از طرف دیگر نبود ساز و کار نظارتی دقیق‌بر عملکرد بانک‌ها یکی دیگر از موارد ضعف نظام بانکداری بدون ربا در ایران است .
جعفری در ادامه گفت: بالا بودن مطالبات غیرجاری شبکه بانکی و معضلات عمیق ساختاری در آن باعث بروز پدیده تنگنای اعتباری و مشکلات شدید نقدینگی شده است .
این کارشناس امور بانکی با بیان این‌که در نظام بانکی جهان مفاهیم و امکانات جدیدی برای استفاده از فناوری و رواج بانکداری الکترونیک بوجود آمده است، خاطرنشان کرد: پیشرفت‌ نظام بانکی جهان بازاندیشی و نونگری کارآمد را در قانون بانکداری ایران الزامی کرده است.
نظام بانکی ایران از نظر ساختارهای اداری و مالی عقب مانده است
وی با اشاره به این‌که 35 سالگی قانون بانکداری برای آشکار شدن ظرفیت‌های کارآمدی یا ناکارآمدی یک قانون کافی است، اظهار کرد: نظام بانکی ایران هم از نظر قوانین پایه و هم از نظر ساختارهای اداری و مالی به شدت عقب مانده است.
جعفری تصریح کرد: متأسفانه علی‌رغم شعارها مبتنی بر بروز رسانی قوانین، مقررات و اصطلاحات ساختاری تاکنون شاهد هیچ اتفاق مثبتی در نظام بانکداری کشور نبودیم .
این کارشناس بانکی با بیان این‌که هزینه فرصت تاخیر در بازسازی قانون عملیات بانکی بدون ربا بسیار زیاد و خطرات غفلت از درمان آن نیز غیرقابل انکار است، اظهار کرد: با توجه به شرایط فعلی صورت‌های مالی تمامی بانک‌های دولتی و خصوصی و شرایط تحریمی کشور، اصلاح و ساماندهی نظام بانکداری ایران حیاتی است‌.
وی خاطرنشان کرد: برخی از کارشناسان هزینه این بازسازی را حدود 200 میلیارد دلار و به عبارت دیگر مبلغی نزدیک به دو برابر صندوق توسعه ملی برآورد کرده‌اند .
عدم بازنگری و بروز رسانی بزرگترین معضل نظام بانکی است
«محمد آخوندی» یکی‌دیگر از کارشناسان بانکی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا گفت: قانون عملیات بانکداری بدون ربا با هدف رفع نیازهای مشتریان وضع شده که متناسب با تغییر نیازهای مشتریان خود اصلاح نشده است .
وی افزود: با توجه به این‌که بزرگترین چالش نظام بانکی ما عدم بازنگری و بروز رسانی است اگر در این راستا اقدامی صورت نگیرد مشکلاتی را در پی خواهد داشت .
آخوندی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این‌که بانک‌ها بنگاه‌های اقتصادی هستند که وجوه خرد جامعه را در اختیار سرمایه گذاران قرار می‌دهند، اظهار کرد: این بنگاه‌ها از مابه التفاوت سود دریافتی و پرداختی خود انتفاع(سودآوری)حاصل می‌کنند که جمع آوری این وجود در قالب سپرده های قرض الحسنه و سرمایه‌گذاری است .
این کارشناس امور بانکی حفظ ارزش پول را یکی از وظایف بانک ها در قانون عملیات بانکی بدون ربا عنوان کرد و ادامه داد: با توجه به این‌که جمع نرخ تورم به همراه کارمزد محاسبه شده، سودپرداختی به سپرده‌گذاران را تشکیل می‌دهد، مدتی است که نرخ تورم اعلامی با تورم واقعی تفاوت دارد .
وی تصریح کرد: این امر باعث شده که بسیاری از مردم برای حفظ ارزش پول، وجوه خود را از بانک خارج کنند .
آخوندی با بیان این‌که خروج سپردها صرف خرید طلا و ارز می‌شود، گفت: این امر توان بانک ها را در پاسخگویی به نیازهای مشتریان کاهش داده و قانون موجود نتوانسته در برخی از موارد ارزش پول را حفظ کند .
قانون موجود بانکداری کارایی لازم را ندارد
این مقام مسئول در ادامه با اشاره به این‌که عدم آگاهی مردم نسبت به عقود مورد استفاده بانک‌ها باعث شده از منظر دینی و اعتقادی به تسهیلات نپردازند و آن را در مکانی غیر از موضوع تسهیلات، مصرف کنند، خاطرنشان کرد: براساس قانون، تسهیلات پرداختی بانک‌ها در قالب عقود مشارکتی و مبادله ای ارائه می‌شود که سیاست گذار پولی، نرخ عقود مبادله ای را ثابت و در عقود مشارکتی نیز پس از انجام مشارکت، سود حاصل براساس درصد تعیین شده، بین بانک و تسهیلات گیرنده تقسیم می‌شود .
وی در این مورد گفت: در برخی از موارد نرخ عقود مبادله‌ای پایین‌تر از هزینه پول تعیین می ‎ شود که در این صورت بانک‌ها تمایلی به اعطای تسهیلات مبادله‌ای ندارند و بیشتر تسهیلات در قالب عقود مشارکتی است .
آخوندی با بیان این‌که عقود مشارکتی تسهیلات حرفه‌ای است و تسهلات مصرفی را دربر نمی‌گیرد، تصریح کرد:متأسفانه در این صورت متقاضیان تسهیلات مصرفی برای رفع نیازهای خود بدون در نظر گرفتن متن عقد تسهیلات نسبت به دریافت تسهیلات حرفه‌ای اقدام می‌کنند که این خلاف قانون است.
وی به یکی دیگر از دلایل لزوم اصلاح قانون بانکداری اشاره کرد و گفت: در عقود مشارکتی بسیاری از افراد میزان سود واقعی خود را بیان نمی‌کنند تا تنها اصل و سود مورد انتظار بانک را پرداخت کنند که این امر نیز با تعریف عقود مشارکتی مغایرت دارد.
این مسئول در پایان خاطرنشان کرد: با توجه به موارد ذکر شده به نظر می‌رسد قانون موجود کارایی لازم را ندارد و برای رفع مشکلات موجود باید در کنار اصلاح قانون عملیات بانکداری، فرهنگ سازی نیز صورت گیرد .
تهیه کننده: مهتاب محمدیان
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/62188/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

میدان مغناطیسی زمین 3.7 میلیارد ساله است

دانشمندان تنها در 150 دقیقه الماس ساختند

برگزاری‌ مسابقات قرآن دانش‌آموزان و فرهنگیان در یزد

آبگیری 30 درصد سازه‌های آبی در استان یزد/ خسارت سیل به 21 رشته قنات

مصاف پاریزه رکردستان با نماینده یزد

تخصیص بیش از 3 هزار میلیارد ریال اعتبار برای تأمین برق شهرک‌های صنعتی یزد

آخرین وضعیت جاده‌های کشور؛ امروز جمعه 7 اردیبهشت / بارش باران در محورهای مواصلاتی 3 استان

اجرای برنامه هفتم توسعه نیازمند اهتمام ویژه

اوقات شرعی جمعه 7 اردیبهشت در یزد

ادامه رگبار باران در جنوب شرق کشور

خداوند در حادثه طبس، نصرت خود را آشکار کرد

اینفوگرافی/ 6 نشانه پنهان ابتلا به فرسودگی شغلی

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

380 نفر در کمیسیون‌ پزشکی و تعیین درصد جانبازی شرکت کردند

داستانک/ انسان های بازنده

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

تصاویری از لحظه فرود آپولو 11 بر سطح ماه در سال 1969

ادامه کمک های اتحادیه اروپا به افغانستان

همکاری اقتصادی خراسان رضوی و هرات افغانستان

محاکمه یک پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

ماجرای قتل هولناک پدر به دست دختر جوانش

عاملان تیراندازی در اتوبان همت دستگیر شدند

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

ناسا 2 ماموریت رصد زمین را پس از 18 سال متوقف کرد

سگ رباتیک با قابلیت شعله‌افکنی تا فاصله 10 متری

فروش امتیاز مسکن ملی توسط برخی سازمان ها، واقعیت یا شایعه؟

نجات 18 نفر از سیل در روستای شادکام بافق در استان یزد

یادواره شهید گمنام در جهاددانشگاهی یزد

دستگیری عامل کلاهبرداری سرمایه گذاری اکسیر فارابی در یزد

استقبال پرشور یزدی‌ها از آیین احیای سنت گلاب‌گیری باغ جهانی دولت‌آباد

چایی‌های قاچاق به مقصد نرسید

آبگیری 30 درصد سازه‌های آبی –خاکی در استان یزد

امداد رسانی گروه‌های جهادی مهریز در سیل/خسارت سیل به 9 منزل مسکونی

بازدید هیات مالزی از کمک ها به زلزله زدگان هرات

شاعرانه/ چیزی کم از بهشت ندارد هوای تو

داستانک/ سمعک با کارکرد متفاوت

ایران می تواند پرتاب انسان به فضا را رقم بزند؟

بزرگترین چاپگر 3بعدی جهان یک خانه را در 80 ساعت می‌سازد

نجات 18 نفر از سیل در روستای شادکام بافق

تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور

اختصاص 3000 میلیارد ریال اعتبار برای تامین برق پایدار در شهرک‌های صنعتی یزد

دستگیری عامل کلاهبرداری سرمایه گذاری اکسیر فارابی

انتقال چای قاچاق با قطار

دلبر و یار من تویی رونق کار من تویی

تصاویری از پنل‌های خورشیدی جدیدی که در هر مکانی امکان نصب آن وجود دارد

نخاله‌های ساختمانی مهمترین عامل آسیب زا به طبیعت مهریز

امداد رسانی گروه‌های جهادی مهریز در سیل

نظم درساعت فعالیت نانوایی ها‌ی بهاباد رعایت شود

مرمت بند‌های تغذیه مصنوعی استان از ابتدای سال تاکنون

تلخی‌های عدم تحقق اهداف برنامه ششم توسعه در کشور حس می‌شود