خبر یزد

آخرين مطالب

زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور با قابلیت بازرسی و عملیات مختلف ساخته شد علمي

زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور با قابلیت بازرسی و عملیات مختلف ساخته شد
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایرنا /متخصصان یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی موفق به تولید «زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور» (زهپاد) با قابلیت بازرسی و عملیات مختلف شدند.
انواعی از زیردریایی‌های صنعتی سرنشین‌دار وجود دارند که هرچند در دهه‌های اخیر پیشرفت‌های قابل توجهی داشته‌اند اما به‌دلیل حضور انسان دراین وسایل زیر آب، خطرات احتمالی استفاده از آنها را نمی‌توان نادیده گرفت. در این‌میان ربات‌هایی در دریاها مشغول فعالیت‌ هستندکه با نام ROV(Remotely Operated Vehicle) به‌معنی «زیردریایی هدایت‌پذیر از راه دور» با اختصار فارسی «زهپاد» شناخته می‌شوند.
زهپادها با کمک نیروی انسانی که روی سطح زمین قرار دارد، هدایت می‌شوند و در مأموریت‌های برنامه‌ریزی‌شده قادر هستند بخشی از عملیات را به‌صورت هوشمند و بخشی دیگر را به‌صورت هدایت دستی اپراتور در اعماق آب انجام دهند. یک شرکت دانش‌بنیان از سال 1394 در کشور این ربات‌ها را برای مصارف صنعتی داخلی تولید و عرضه می‌کند.
براساس اعلام معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، سید میلاد فیاضی مدیرعامل این شرکت دانش‌بنیان با بیان اینکه درحال‌حاضر ربات‌های زهپاد پُرکاربردترین ربات‌های زیردریایی در دنیا هستند درباره ویژگی‌های ظاهری این دستگاه‌ها گفت: ظاهر عمومی بیشتر زیردریایی‌های هدایت‌پذیر از راه دور، تخم‌مرغی‌شکل است.
وی افزود: ربات‌های تخم‌مرغی‌شکل، معمولا برای فعالیت‌های نظامی یا پیمایش‌های اقیانوسی استفاده می‌شود اما حوزه کاری ما، دستگاه‌های صنعتی و از نوع ساختار آزاد است که باتوجه به نوع پروژه طراحی می‌شود و همیشه تخم‌مرغی‌شکل نیست، بلکه به‌صورت ربات‌های استراکچری‌ هستند و از مزایای‌ آنان امکان تولید در ابعاد مختلف است‌. این‌مسأله باعث کم‌کردن هزینه‌ها می‌شود و امکان انجام عملیات در محیط‌هایی که فضای کمتری دارد را فراهم می‌کند.
این فناور تصریح کرد: این‌نوع ربات‌ها علاوه‌ بر اجرای فرایندهای صنعتی، قابلیت انجام فعالیت‌های نظامی هم دارند که از آن‌جمله می‌توان به قابلیت خنثی‌کردن مین‌های دریایی یا مین‌گذاری‌های دریایی اشاره کرد اما رویکرد ما توسعه ربات‌های صنعتی است و بازرسی از اولویت‌هایی است که برای ربات‌های ما درنظر گرفته می‌شود. بازرسی‌های زیرسطحی در حوزه‌های مختلف اتفاق می‌افتد، برای‌مثال، نصب تجهیزات در کف اقیانوس‌ها و کابل‌گذاری‌ها و لوله‌گذاری‌هایی که زیر دریا برای شرکت‌های فعال در عرصه‌های نفت و حفاری انجام می‌شود.
فیاضی یادآور شد: ربات‌های مدل‌ بازرس به‌کمک حسگرها و دوربین‌هایی که روی آنها نصب شده‌اند، عملیات بازرسی از این کابل‌ها و لوله‌ها را برای بررسی خرابی‌ها و مواردی شبیه به این انجام می‌دهند اما ربات‌های مدل کلاس‌های کاری، علاوه‌ بر بازرسی‌، یک سری عملیات را هم می‌توانند پوشش بدهند. باتوجه به‌ این‌که درجه آزادی از ویژگی‌های بارز این ربات‌هاست و به آنها اجازه می‌دهد در حد غواص زیر آب قدرت عمل داشته باشند.
وی ادامه داد: باتوجه به قابلیت بالای این ربات ها در فرآیندهایی مثل جوشکاری، برشکاری، جابه‌جاکردن اجسام و حتی باز و بسته‌کردن شیرهایی که زیر آب وجود دارند، استفاده می شود. رباتی که ما در کلاس کاری داریم از قابلیت نصب دو بازوی رباتیک برخوردار است.
مدیرعامل این شرکت دانش بنیان همچنین در خصوص عمق کاربری این ربات‌ها گفت: ربات بازرس قابلیت نفوذ تا عمق 150 متری را دارد و ربات کلاس کاری ما برای پایین‌رفتن تا عمق 400 متر طراحی شده اما این طراحی اسمی است، زیرا ما این عمق را در خلیج‌فارس نداریم، از آنجا که به‌دنبال رسیدن به بازارهای بین‌المللی هستیم تولید ربات کلاس کاری با طراحی عمق 400 متر مد نظر متخصصان است.
فیاضی یادآور شد: این شرکت ارتباط و همکاری نزدیکی با صنعت نفت و حفاری دارد و از این‌رو از فناوری‌هایی که به دانش فنی آنها دست یافته برای توسعه دستگاه‌های دیگری که می‌توانند در فعالیت‌های این حوزه تسهیل ایجاد کنند، بهره گرفته است.
وی همچنین اظهار داشت: یک سری از محصولات ما برای علامت‌گذاری خطوط زیرسطحی استفاده می‌شود. زیر دریا کیلومترها خطوط انتقال وجود دارد که کابل‌ها و لوله‌های انتقال نفت، آب و...به اضافه کانال‌های زیرسطحی که حفاری می‌شوند را شامل می‌شود. با گذر زمان و با توجه به عارضه‌های طبیعی که در کف دریا رخ می‌دهد، تشخیص این خطوط انتقال بسیار دشوار می‌شود. تصور کنید در نقطه‌ای از این خطوط زمانی تعمیراتی انجام شده و سال‌ها از آن گذشته است‌. برای بازرسی آن محل یا همان شخصی که تعمیرات را انجام داده باید بیاید و آن نقطه را به‌ سختی پیدا کند یا باید از فناوری‌های جدید مدد گرفت.
این فناور تصریح کرد: محصول دیگر این شرکت یکی از این فناوری‌هاست که در واقع نوعی نشانگر الکترونیکی است و «ویرا» نام دارد. ویرا قادر است آن محل به‌خصوص را کدگذاری نقطه‌ای کند تا در آینده بتوان به‌راحتی به آن محل دسترسی داشت. به‌خصوص‌که منبع تغذیه این نشانگر طول عمر بسیار بالایی دارد و می‌تواند حدود 70 سال به‌صورت مدفون در کف دریا قرار گیرد و نشانه‌گذاری را انجام دهد.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/648218/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چرا بعضی‌ها زورشان بیشتر است؟

ردیابی 24 ساعته جریان خون مغز با برچسب سونوگرافی

انتقال گردوغبار از مناطق مجاور به استان یزد

ایثارگران به مراکز درمانی طرف قرارداد بیمه دی مراجعه کنند/ 10600 مرکز درمانی طرف قرارداد بیمه دی در سراسر کشور

نقشه سیاه زن شیاد برای مردان تنها

خانواده های معظم شاهد و ایثارگر محور و ستون اصلی نظام و انقلاب هستند

نشست بسیج خواهران با فرمانده مرکز مقاومت بسیج بنیاد شهید و امور ایثارگران برگزار شد

ترجمه «مسئولیت و داوری» هانا آرنت در بازار نشر

«سبزترین امام» به کتابفروشی‌ها آمد

تامین نیاز آزمایشگاه‌ها با کیت‌های تشخیصی سلولی و مولکولی ایران‌ساخت

توفان با سرعت 104 کیلومتر بر ساعت، خضرآباد یزد را در نوردید

اطلاعیه‌ سازمان حج درباره استرداد وجوه حج تمتع

کاروان 90 نفره ویژه جانبازان راهی سرزمین وحی شدند

اولین کمیسیون پزشکی در استان البرز برگزار شد

کتاب هفتم «نامه‌هایی از پراگ» چاپ شد/«دست‌هایش» در بازار نشر

هشدار اورژانس از افزایش مسمومیت با قارچ سمی

پیام تسلیت دکتر قاضی‌‌زاده هاشمی در پی درگذشت والده گرامی دبیرکل حزب الله لبنان

هشتم خرداد، عبور نخستین قطار مسافری شیراز-مشهد از محور یزد-اقلید

کشف قدرت 10 برابری مغز توسط دانشمندان

تمهیدات ویژه بنیاد شهید و امور ایثارگران برای جانبازان در سفر حج تمتع

دکلمه خوانی با صدای حسین پناهی

محصولی دانش‌بنیان برای تشخیص سرطان مغز استخوان

استان یزد پیشرو در آغاز عملیات اجرایی واحدهای نهضت ملی مسکن کشور

پایان مسابقات اسبدوانی بهاره یزد

یاران چرا به خانه ما سر نمی زنند

شناسایی حیات بیگانه با این روش ساده و جالب

ماموریت خصوصی میلیاردر آمریکایی برای ارتقای «تلسکوپ فضایی هابل»

(ویدئو) تکمیل خط راه‌آهن یزد - اقلید

ادامه راه شهدای خدمت با تلاش جهادی محقق میشود / فرهنگ ایثار و شهادت باید در باورهای مردم شکل بگیرد

کوالالامپور، نمایشگاه بین المللی کتاب KLIBF/ حضور فعال جمهوری اسلامی ایران در بخش سفیران کتاب

وقتی از شخصی بدمان می‌آید علت چیست؟

عرضه یک‌کتاب دیگر از مجموعه ژول ورن/«پرتو سبز» در کتابفروشی‌ها

امید تازه برای مادر شدن با کمک نانوذرات

استاندارد سازی هتل ها، دستور کار معاونت گردشگری و جامعه هتلداران کیش

مراسم بدرقه کاروان حج تمتع ویژه جانبازان سال 1403 برگزار شد

این علامه را احیاگر تاریخ ادبیات کهن ایران می‌نامند!

سایه چیست؟

شعرهایی در فراق شهیدان خدمت: رئیسِ صالح جمهوریِ خدا بودی

اولین انجماد جسد در استرالیا با امید بازگشت به زندگی انجام شد

ویدیو/ تکمیل خط راه‌آهن یزد - اقلید

حرکت در مسیر تقویت زیرساخت های مکانیکی فرودگاه کیش

یکی از بهترین اقدامات بنیاد تشکیل کاروان ویژه حج تمتع جانبازان است

از شهدای خدمت چه کتاب‌هایی منتشر شده است؟

رکورد حل مکعب روبیک با یک ربات شکسته شد

صحبت های شنیدنی دکتر کاکاوند

مشاهده آذرگوی این بار در آسمان سنگاپور

عملیات آماده‌سازی 70 هزار واحد مسکن در استان یزد

برای یزدی آباد و جامعه ورزشی پیشرو تلاش می‌کنیم

رفت و غزلم چشم به راهش نگران شد

به کمک این نانوذرات با حساسیت‌های غذایی خداحافظی کنید