خبر یزد

آخرين مطالب

رونمایی از کتاب حضرت فاطمه (س) با محتوای ١٠٠ ساله مقالات

رونمایی از کتاب حضرت فاطمه (س) با محتوای ١٠٠ ساله
  بزرگنمايي:

خبر یزد - ایسنا / کتاب حضرت فاطمه (س) ظهر امروز در نمایشگاه کتاب ١4٠٣ رونمایی شد.
ظهر امروز در اولین روز از برگزاری نمایشگاه کتاب ١4٠٣، نشست رونمایی از کتاب حضرت فاطمه (س) در راستای برگزاری رویداد های علمی و فرهنگی، از سوی سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی برگزار شد.
نمایشگاه کتاب ١4٠٣ که در مصلی امام خمینی (ره) برگزار می شود از روز جاری ١٩ اردیبهشت ماه آغاز به کار کرد و با اتکا به شعار «بخوانیم و بنویسیم» قرار است تا ٢٩ اردیبهشت ماه برپا باشد.
سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاد دانشگاهی نیز برگزاری رویداد های علمی و فرهنگی را در حاشیه نمایشگاه کتاب سال جاری کلید زده است؛ رویداد هایی همچون برگزاری نشست های رونمایی از کتاب، نشست های تخصصی حوزه کتاب و کتابخوانی، مناظره های علمی و رونمایی از پنجره واحد نشر جهاد دانشگاهی را کلید زده است.

خبر یزد


سی و پنجمین نمایشگاه کتاب تهران ظهر امروز در سالن مجمع ناشران انقلاب اسلامی، شاهد رونمایی از کتاب حضرت فاطمه (س) بود؛ این مراسم تقریبا همزمان با برگزاری مراسم افتتاحیه نمایشگاه برگزار شد.
این مراسم با حضور مهدی محقق (محقق و پژوهشگر)، نوش آفرین انصاری (نویسنده و پژوهشگر)، حجت الاسلام والمسلمین سید رضا تقوی دامغانی (مشاور ریاست جمهور در امور روحانیت) و حجت الاسلام والمسلمین سید رضا ابراهیم موسوی (از اساتید حوزه علمیه قم و مولف) برگزار شد.
در ابتدای مراسم مجری برنامه در خصوص نام کتاب که به نام حضرت فاطمه (س) است سخن گفت و سپس از از حجت الاسلام والمسلمین موسوی دعوت به سخنرانی کرد.
موسوی سخنان خود را با خواندن بیت «همه عمر بر ندارم سر از این خمار مستی که هنوز من نبودم که تو در دلم نشستی» آغاز کرد و گفت: جلسه با عنوان رونمایی از کتابی است که هم از جهت مولِف و از مولَف دارای قوام خاصی است. هر کتابی را اگر علمی نگاه کنیم و علل اربعه را بر آن تطبیق دهیم، در دو کلمه و دو رکن خلاصه می شود؛ مولف اثر و روحی است که در کتاب تبلور پیدا کرده است.
او ادامه داد: کتاب شریف حضرت فاطمه (س) یادگاری از دو تن از بزرگان این مملکت است. کسانی که دارای علم و دانش و دیانت بودند. اصل این کتاب برای مرحوم ملا بمانعلی است که مرحوم شیخ عباس علی آن را تصحیح کرده است.
او ضمن تشکر از جهاد دانشگاهی بابت سعی در نشر این اثر گفت: مقدمه جناب دکتر محقق در ابتدای این کتاب و در ابتدای کتاب جنت الناجی قابل استفاده است اما روح این کتاب نیز مثال زدنی است. بحث صدیقه طاهره (س) بسیار عمیق است؛ آن هم نه فقط به عنوان نقل تاریخی، چرا که که نگاه به ایشان دارای چند وجه است. برخی برای روایت ایشان صرفا تاریخ را نقل می کنند که در جایگاه خود ارزشمند است، اما آنچه که این کتاب را متمایز کرده، روح اثر است و عنوانی که می توان به این قضیه نسبت داد بحث فقه الزهرا است. 
او ادامه داد: ما از کلام اهل بیت استفاده می کنیم؛ حال اگر وجود یکی از آن حضرت را تفقد کنیم و به حیث وجودی اش بیندیشیم، در میابیم که فقه خود متکلم امری بسیار مهم است و در این کتاب به فقه الزهرا اشاره بسیار زیبایی شده است؛ بزرگواران دست اندر کار این کتاب علاوه بر نقل روایات، تفقهی هم در این زمینه داشتند.
او گفت: نویسندگان این اثر استحضار بسیار لطیفی داشتند که درخور شأن مقام ولایت است. روح این کتاب روح فقاهتی است و گفتنیست که برای یک ایجاد جامعه دینی و متدین لازم داریم که پیش از آنکه به فقه کلام اهل بیت برسیم به فقه متکلم برسیم؛ به این معنی که به فقه وجودی این بزرگواران نزدیک شویم. قابل توجه است که در این حوزه کار کم شده است در حالی که بسیار اثر گذار است. اگر به حیث وجودی بزرگواران کار کنیم درخت انسانیت را از ریشه آبیاری کردیم؛ درخت انسانیت نیز باید از ریشه آبیاری شود و نه از شاخه.
او اظهار کرد: مسئله حضرت صدیقه طاهره (س) این است که رتبه وجود ایشان و ربط ایشان و محوریت ایشان با خدا، پیغمبر و امیر المومنین، ائمه و ربط ایشان با کل دایره وجود باید مورد مداقه قرار گیرد. اگر خدا امیرالمومنین را برای صدیقه فاطمه نمی آفرید برای طاهره طاهره کفوی نبود؛ از شخص آدم تا به پایین حضرت صدیقه کفوی نداشت. در مباحث حکمی داریم که وقتی یک وجود وسعت یابد همیابی آن نیز کم می شود. می گوییم خدا کفو ندارد؛ فقط کسی که می تواند همتای حضرت فاطمه سلام الله علیها شود، حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام است.
موسوی افزود: همه مطالب برگشت به این موضوع است که باید این وجودات بزرگوار را درک کنیم که از نظر مرتبه وجودی در نظام هستی چه جایگاهی دارند و چگونه کلامشان در اصول و اخلاق برای ما نقش آفرینی می کند.
در ادامه مراسم رونمایی از کتاب از تقوی مشاور ریاست جمهوری در امور روحانیت دعوت به سخنرانی شد. او اظهار کرد: مجلس بسیار ظهور بخشی است؛ فرح‌بخشی این مجلس به این دلیل است که محتوا و محورش علم و دانش است و عالم و اندیشه و اندیشمند. به هر صورت علم در تفکر دینی و اسلامی یکی از ارزش هاست و عالم چون حامل این ارزش است احترام دارد و باید مورد تکریم قرار گیرد. در روایات داریم که نگاه به چهره عالم خود عبارت است. نشستن در حضور عالم یک غنیمت و فرصتی است. ارزش یک انسان عالم به این است که از علم او و زبان و فکرش جامعه استفاده می کنند و بهرمند می شود. تمدن ها را علم می سازد و همه پیشرفت، ارتقا و سرافرازی یک ملت وابسته به علم و عالم است. هر چه بتوانیم به علما و اندیشمندان خود نزدیک شویم و از تفکرات استفاده کنیم طبیعی است که این فضا و جریان می تواند جامعه را به یک نقطه بسیار ارزشمند برساند.
او ادامه داد: جناب دکتر محقق از اساتید ارجمند و فرزانه کشور است و در سال های متمادی شاگردان فراوانی را تربیت کردند. رسالت علمی ایشان به خوبی انجام شده و این مسئولیت را در تدریس در کلاس، حوزه نوشتن و تألیف و قلم به خوبی ادا کردند. ایشان یکی از چهره های ارزشمند در عرصه فکر و فرهنگ است. باید این تعبیر را داشته باشیم که شخص دکتر محقق ادامه یک جریان علمی است. او از خانواده ای برخواسته که خانواده علم است. جد بزرگوار ایشان یکی از افتخارات ما دامغانی ها هستند. درست است محقق خراسانی ایشان در جوار مرجع نورانی حضرت رضا (ع) فعالیت می کردند و به محقق خراسانی مشهور شدند اما ریشه در خاک پاک و سرزمین حاشیه کویر دامغان دارند. دامغان در حاشیه کویر قرار گرفته است. کویر جز نمک چیزی ندارد اما فرزندانی که اینجا تربیت می شود استعداد بسیار خوبی دارند. در این منطقه علمای فراوانی داشتیم، بر همین اساس اگرچه خاکش شور است اما انسان هایش شیرین است و آقای محقق یکی از این عزیزان است.
او گفت: این کتاب به نام نامی صدیقه طاهره (س) است. شخص حضرت زهرا شخصیت ممتازی است که محور عصمت و طهارت است. 
تقوی با بیان اینکه فاطمه با ام ابیها معرفی می شود گفت: ام ابیها حرف بسیار دارد و نقش ایشان را می توان با همین واژه فهمید. ایشان کوثر نبوت، همسر امامت و مادر ولایت است. فاطمه حلقه وصل است و ائمه ما هر چه دارند از فاطمه دارند. کربلا با همه عظمتش شعبه و شعله ای از مشعل فروزان صدیقه طاهره است. امام حسین می گوید دامنی که مرا پرورش داده نمی گذارد زیر بار ظلم بروم.نهایت این دنیا را فاطمه و فرزندی از پس همین تبار می آید که جهان در نهایت باید از این خانواده به سامان برسد.
او گفت: چند مطلب دارم که برای چاپ های بعدی می تواند مد نظر قرار گیرد. کاش بعضی روایت ها ترجمه می شد که حوزه استفاده کننده از این کتاب افزایش پیدا کند؛ البته خوب چاپ شده است؛ به نظر من این می تواند دو جلدی هم باشد. 
او گفت: این کتابی است که نشان می دهد یک واعظ حدود ١٠٠ سال قبل چه گفته است. به خطبا می آموزد که ١٠٠ سال قبل با دست پر پا بر منبر می گذاشتند.
او درباره مهدی محقق نیز گفت: جامعیتی که در شخصیت حضرت آقای محقق می بینیم امروز در دانشگاه ها کمتر دیده می شود. بعضی اساتید تا ادبیات دینی را در حوزه ها آشنا نباشند نمی توانند بسیاری از مسایل فرهنگی را تجزیه و تحلیل کنند. ایشان جامعیتی دارد که حتی در خارج از کشور هم از حضور ایشان استفاده کردند.
مهدی محقق نیز دقایقی سخنرانی کرد و گفت: بسیار خوشبخت هستم که در این مجلس شریف حاضر شده ام. یادی از اجداد ما شد که از خطه مقدس دامغان و مشهد مقدس رضوی بودند شد. به قول معروف همه قبیله من عالمان دین بودند و افتخار من این است که دنباله رو آنان هستیم. شاکریم که محمود ما نیز همین مسیر را دنبال کرده و طی می کند. امیدواریم نسل های بعدی ما نیز خادمان علم و دین باشند. کتابی که امروز رونمایی شد کتاب بسیار ارزنده ای به نام حضرت صدیقه طاهره (س) است. امیدواریم آیندگان ما بتوانند به نحو کافی و وافی خاندان پیغمبر اکرم را معرفی کنند. بسیار خوشحال هستم که در این مجلس حاضر شدم و صحبت از بزرگان گذشته به میان آمده است. از جهاد دانشگاهی نیز سپاسگزارم که مقدمات این مجلس را فراهم کردند؛ همچنین از فرزند عزیزم محمود محقق که کوشش او موجب برپایی این مجلس شده است نیز تشکر میکنم.
در ادامه مراسم از کتاب حضرت فاطمه (س) رونمایی شد.

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/648483/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

رزین قابل بازیافت، صنعت چاپ 3 ‌بعدی را متحول می‌کند

یک سیاره فراخورشیدی به اندازه زمین کشف شد

حضور بانوی یزدی در اردوی تیم ملی کوهنوردی کارگران کشور

«حجتی و شیخیان» انصراف دادند؛ «آقایی» رئیس شد

زنبورها نبض حیات زمین/پیش‌بینی جهش تولید عسل در یزد

اصلاح هندسی های شهرداری یزد به میدان باهنر رسید

رشد 1.02 درصدی جمعیت استان یزد در سال گذشته

حکایت جالب از ضرب المثل کسی که خرش از پل گذشت یعنی چه؟

معرفی مجموعه نگاه کن برای کودکانی که حوصله آن‌ها همیشه سر می‌رود

آن بر سر گنج است که چون نقطه به کنجی

تولید هزار نانوحسگر روی یک دانه ماسه

خورشیدگرفتگی 8 آپریل بر فراز رصدخانه ی La Silla واقع در شیلی

24 گونه جانوری یزد در خطر انقراض

اهدای قرآن دست نویس مددجویان زندان یزد به رهبر معظم انقلاب

شمیم خوش رضوی بهاباد یزد را عطرآگین کرد

دوئل عشقی دو مرد بر سر زن صیغه‌ ای، قربانی گرفت

موج جدید بارش‌ ها، از این روز آغاز خواهد شد

زمان واریز یارانه نقدی اردیبهشت ماه

داستانک/ بوی مادر

اینشتین در مورد منطقه عجیب اطراف سیاهچاله‌ها درست می‌گفت

افتتاح پنجمین کتابخانه و دومین خانه فرهنگ در بافق

لزوم استفاده از زیرساخت‌های ورزشی استان برای جذب جوانان

خاطره امام جمعه یزد از انتقال اعلامیه‌های امام به عربستان

کارگزاران حج انقلاب را به دنیا صادر کنند

زنبور‌ها نبض حیات کره زمین

بافق زیر سایه خورشید امام هشتم

ماجرای جنایت وحشتناک مرد دوزنه در جاده

جزییات جدید درباره تعطیلی آخر هفته

با کریمان کارها دشوار نیست

تأثیر مطالعه بر سلامت روان

تصویر روز ناسا؛ شفق شمالی آسمان

طرح جدید ناسا برای ساخت اولین موتور هیبریدی-الکتریکی موشک

حضور جدی دانشگاه‌ها در عرصه صنعت استان عملیاتی می‌شود

9 درصد جمعیت متأهل استان بدون فرزند هستند

حرکت کاروان خودرویی در یزد، فردا

اصلاح هندسی‌های شهرداری یزد به میدان باهنر رسید

نمایشگاه کتاب دوحه میزبان رونمایی از مصحف مشهد رضوی

شعر خوانی دختر شیرین زبان

دهکده 8000 ساله راز بقا پس از بلایای طبیعی را فاش می‌کند

رتبه‌ی دوم استان یزد در طرح‌های باز آفرینی شهری

بررسی مشکلات محله مهدیه شاهدیه

تا می‌توانید حسرت گذشته را نخورید و از گذشته عبرت بگیرید

شمارش معکوس برای پرتاب ماموریت کشف اسرار قطب‌های زمین

در نظر گرفتن 10 دستگاه اتوبوس برای اعزام به حرم مطهر امام خمینی (ره)

اصلاح هندسی میدان باهنر کلید خورد

میانگین تعرفه پرداختی علوم پزشکی یزد از میانگین کشوری بیشتر است

تحریک سارقان با قرار دادن وسایل با ارزش بر روی صندلی‌های خودرو

زمینه تحول در زائران خانه خدا در فرصت کم حج فراهم شود

معرفی بهترین هتل‌های ایرانی با اتاق‌های بیزنسی

درخشش رادیو یزد در جشنواره مستند رادیویی پژواک