خبر یزد

آخرين مطالب

در گفت‌وگو با ایسنا مطرح شد؛

سم سرطانزا در شیر مادر سلامت نوزادان را تهدید می‌کند علمي

سم سرطانزا در شیر مادر سلامت نوزادان را تهدید می‌کند

  بزرگنمايي:

خبر یزد - بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران با بیان این‌که آلوده بودن شیرمادران به سم آفلاتوکسین خطر مسمومیت مضاعف را در پی دارد، گفت: سم سرطانزا در شیر مادران سلامت نوزادان را تهدید می‌کند .
دکتر«بهادرحاجی محمدی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا-منطقه یزد، با بیان این‌که یک نوع سم سرطانزا سلامت نوزادان تهدید می‌کند، اظهار کرد: محققان ایرانی آزمایشات مختلفی بر روی شیر ماردان انجام دادند که این نتایج نشان داد تعدادی از نمونه‌های شیرمادران ایرانی حاوی سم سرطانزا بوده است .
وی با اشاره به این‌که در مواردی آلودگی شیرمادران بین 1 تا 10 درصد گزارش شده است، گفت: نمونه‌ها از شیرمادران ساکن در شهرهای مختلف نظیر تهران، شهرکرد، همدان، ساری، یزد و اصفهان گرفته شده است .
رییس مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذای دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان این‌که آفلاتوکسین یکی از سموم قارچی خطرناک است که توسط نوعی کپک به نام آسپرژیلوس در مواد غذایی تولید می‌شود، افزود: این سم قارچی که سرطانزا است موجب آسیب شدید به اندام های کبد و کلیه می‌شود و بیشتر در انواع دانه‌ها و غلات و خشکبار حضور دارد .
وی تصریح کرد: بانوانی که در مرحله شیردهی به نوزاد قرار دارند در صورتیکه غذاهای حاوی سم آفلاتوکسین را مصرف کنند، طی یک تا سه روز این سم در کبد مادر متابولیزه شده و سپس وارد شیر آنها می‌شود .
حاجی محمدی در ادامه با بیان این‌که شیر مادران نیز آلوده به آفلاتوکسین خواهد بود و این سم سرطانزا سلامت نوزادان را تهدید می‌کند، اظهار کرد: نوزادان در برابر سموم شیمیایی بسیار آسیب پذیرتر از بزرگسالان هستند زیرا اندام‌های آنها تکامل یافته نبوده و قدرت سم‌زدایی بدن نوزادان بسیار کمتر است .
وی با اشاره به این‌که شیر تنها غذای نوزادان است، بیان کرد: در صورت آلوده بودن شیر مادران، نسبت دریافت سم به وزن بدن بسیار بالا خواهد بود و خطر مسمومیت مضاعف را در پی دارد .
مدیر گروه بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد با تاکیدبر این‌که مادران شیردار باید فقط از خشکبار و مغزیجات تازه تغذیه کرده و اکیدا از خوردن خشکبار کهنه، مانده، دارای شکستگی و یا خلل و فرج پرهیز کنند، گفت: اگر مغزها نظیر پسته، بادام و فندق طعم کهنگی داشته باشند و یا مزه آنها تلخ باشد احتمال آلودگی آنها به آفلاتوکسین زیاد خواهد بود .
وی با بیان این که سم آفلاتوکسین تحت شرایطی ممکن است در نان‌های خشک وجود داشته باشد و لذا بهتر است طی دوره شیرداری از مصرف نان خشک تجاری کهنه و مانده اجتناب شود، اظهار کرد: نان گرم نباید داخل پلاستیک قرار داده شود زیرا تعریق نان احتمال رشد کپک و تولید سم آفلاتوکسین را افزایش می‌دهد بنابراین بهتره است نان در منزل داخل پارچه در محل خشک و خنک و به دور از تابش مستقیم نور قرار داده شود .
حاجی محمدی با اشاره به این‌که انواع میوه‌های خشک نظیر زردآلو، انجیر، کشمش و توت خشک باید همواره به صورت تازه و به قدر نیاز تهیه شوند، تاکید کرد: افراد از خوردن میوه‌های خشک کهنه و مانده اکیدا اجتناب کنند و آن‌ها را برای مدت طولانی در منزل نگهدارند زیرا رطوبت باعث رشد کپک و تولید سم آفلاتوکسین در مواد غذایی می‌شود.
وی با بیان این‌که مادران شیرده اگر هرگونه خرد شدگی، زدگی، و یا شکافتگی غیر طبیعی در بافت میوه‌های خشک دیدند باید از مصرف آنها خودداری کنند، خاطرنشان کرد: در چنین مواردی احتمال آلودگی به این سم سرطانزا زیادتر است .
این مسئول در پایان گفت: پس از این‌که غذای آلوده توسط مادران شیرده به مصرف می‌رسد این سم حداکثر تا سه روز در شیر آنها وجود خواهد داشت به عبارت دیگر اگر تغذیه مادر با غذای آلوده ادامه پیدا نکند، دیگر این سم سرطانزا در شیر آنان وجود نخواهد داشت .
انتهای پیام





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

مراقب بیماری لامپی اسکین باشید

هشدار معاون دامپزشکی یزد در مورد بیماری تب مالت

دانشکده مهندسی نساجی در دانشگاه یزد ایجاد می‌شود

کمیته اخلاق در پژوهش دانشگاه یزد تشکیل شد

فارغ التحصیل بیکار نداریم

کمیته اخلاق در پژوهش در دانشگاه یزد تشکیل شد

طرح کشت محصول بدون خاک در مهریز یزد اجرا شد

ششمین آزمایشگاه بازرسی مخازن فولادی بدون درز افتتاح شد

آموزش مسئولان انجمن‌های اسلامی مدارس یزد آغاز شد

جهانگیری: می‌خواستند زنجانی‌سازی راه بیاندازند

سمپاشی آزمایشی زمین های کشاورزی اشکذر با پهپاد ایرانی انجام شد

استفاده از پهباد برای سمپاشی مزارع در یزد

دختر بافقی به مرحله نهایی المپیاد علمی کشور راه یافت

کمک هزینه کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی در یزد افزایش یافت

آشنایی با خواص بادمجان

مشارکت 6 هزار نفر در المپیاد وررزشی بسیج و محلات یزد

اجرای طرح توان‌افزایی دانشجویان با عنوان توانا در یزد

وعده‌های دانشگاه علوم پزشکی یزد در مورد ابرکوه محقق نشد

فنی و حرفه‌ای با همکاری یک دانشگاه فرانسه دوره‌های مشترک برگزار می‌کند

دانشگاه یزد موافقت نامه همکاری علمی نساجی با رومانی امضا کرد

درمان اضطراب‌ و افسردگی با روش بدون عوارض rTMS در یزد

لزوم نقش آفرینی بیش از پیش دانشگاه یزد در مسیر توسعه استان‌

توسعه با بهره گیری از ظرفیت مراکز آموزش عالی ممکن است

هلال احمر یزد برای پذیرش دانشجو فراخوان داد

امسال 18 هزار یزدی در کنکور سراسری شرکت کردند

حرکت دانشگاه یزد به سمت الکترونیک کردن تمام فعالیت‌ها

اعضای هیأت علمی دانشگاه‌های یزد: برخورد جدی پلیس با بدحجابی را خواستار شدند

برگزیدگان مرحله اول بیست و چهارمین المپیاد دانشجویی در یزد تجلیل شدند

دانشگاه علم و هنر با مرکز خلاقیت و فناوری‌های نوین شهری همکاری می‌کند

معاون درمان دانشگاه پزشکی یزد: سهم هر بیمار برای ویزیت و معاینه، حداقل هشت دقیقه است

وزارت نفت: باند نفوذ در این وزارتخانه نداریم

ناهنجای های ژنتیکی در ازدواج های غیرخویشاوندی هم وجود دارد

شورای پیام‌رسان سلامت زیرساخت‌های توسعه‌ای را مطالبه کند‌‍

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه یزد منصوب شد

آب و محیط زیست مهمترین مولفه طرح آمایش سرزمین در یزد است

ظرفیت خیران در حوزه پیشگیری از معلولیت‌ها استفاده شود

رونمایی از محصول استراتژیک و فناورانه یزدی‌ها با حضور معاون رییس جمهور

محیط‌های علمی، نقش مهمی در ارتقای فرهنگی جامعه دارند

تولید علم نافع در اولویت برنامه‌های دانشگاه یزد است

افزون بر 2 هزار مشاور ژنتیک خانواده آماده راهنمایی زوجین هستند

طرح 50 هکتار کشت گیاهان کم آبخواه در مهریز اجرا شد

ساماندهی مراکز آموزش عالی یزد در سند آمایش مدنظر باشد

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری بین دانشگاه علم و هنر و دانشگاه علم و فرهنگ

امام جمعه یزد: دانشگاه‌ها جوانان را به سمت تفکر و خدامحوری سوق دهند

برگزاری پانزدهمین نشست شب یزد با موضوع آمایش سرزمینی

لزوم واگذاری فضای آموزشی دستگا‌ه‌ها به آموزش و پرورش در یزد

رقابت 200 طلبه در آزمون سطح سه و چهار حوزه علمیه خواهران یزد

سرپرست جدید دانشگاه یزد منصوب شد

مدیر آموزش و پرورش مهریز: بر ثبت نام مدارس، نظارت عالیه می شود

مبتکر یزدی سیستم تشخیص و هشدار ارتفاع ابداع کرد