خبر یزد

آخرين مطالب

در گفت‌وگو با ایسنا مطرح شد؛

سم سرطانزا در شیر مادر سلامت نوزادان را تهدید می‌کند علمي

سم سرطانزا در شیر مادر سلامت نوزادان را تهدید می‌کند

  بزرگنمايي:

خبر یزد - بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران با بیان این‌که آلوده بودن شیرمادران به سم آفلاتوکسین خطر مسمومیت مضاعف را در پی دارد، گفت: سم سرطانزا در شیر مادران سلامت نوزادان را تهدید می‌کند .
دکتر«بهادرحاجی محمدی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا-منطقه یزد، با بیان این‌که یک نوع سم سرطانزا سلامت نوزادان تهدید می‌کند، اظهار کرد: محققان ایرانی آزمایشات مختلفی بر روی شیر ماردان انجام دادند که این نتایج نشان داد تعدادی از نمونه‌های شیرمادران ایرانی حاوی سم سرطانزا بوده است .
وی با اشاره به این‌که در مواردی آلودگی شیرمادران بین 1 تا 10 درصد گزارش شده است، گفت: نمونه‌ها از شیرمادران ساکن در شهرهای مختلف نظیر تهران، شهرکرد، همدان، ساری، یزد و اصفهان گرفته شده است .
رییس مرکز تحقیقات سلامت و ایمنی غذای دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان این‌که آفلاتوکسین یکی از سموم قارچی خطرناک است که توسط نوعی کپک به نام آسپرژیلوس در مواد غذایی تولید می‌شود، افزود: این سم قارچی که سرطانزا است موجب آسیب شدید به اندام های کبد و کلیه می‌شود و بیشتر در انواع دانه‌ها و غلات و خشکبار حضور دارد .
وی تصریح کرد: بانوانی که در مرحله شیردهی به نوزاد قرار دارند در صورتیکه غذاهای حاوی سم آفلاتوکسین را مصرف کنند، طی یک تا سه روز این سم در کبد مادر متابولیزه شده و سپس وارد شیر آنها می‌شود .
حاجی محمدی در ادامه با بیان این‌که شیر مادران نیز آلوده به آفلاتوکسین خواهد بود و این سم سرطانزا سلامت نوزادان را تهدید می‌کند، اظهار کرد: نوزادان در برابر سموم شیمیایی بسیار آسیب پذیرتر از بزرگسالان هستند زیرا اندام‌های آنها تکامل یافته نبوده و قدرت سم‌زدایی بدن نوزادان بسیار کمتر است .
وی با اشاره به این‌که شیر تنها غذای نوزادان است، بیان کرد: در صورت آلوده بودن شیر مادران، نسبت دریافت سم به وزن بدن بسیار بالا خواهد بود و خطر مسمومیت مضاعف را در پی دارد .
مدیر گروه بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد با تاکیدبر این‌که مادران شیردار باید فقط از خشکبار و مغزیجات تازه تغذیه کرده و اکیدا از خوردن خشکبار کهنه، مانده، دارای شکستگی و یا خلل و فرج پرهیز کنند، گفت: اگر مغزها نظیر پسته، بادام و فندق طعم کهنگی داشته باشند و یا مزه آنها تلخ باشد احتمال آلودگی آنها به آفلاتوکسین زیاد خواهد بود .
وی با بیان این که سم آفلاتوکسین تحت شرایطی ممکن است در نان‌های خشک وجود داشته باشد و لذا بهتر است طی دوره شیرداری از مصرف نان خشک تجاری کهنه و مانده اجتناب شود، اظهار کرد: نان گرم نباید داخل پلاستیک قرار داده شود زیرا تعریق نان احتمال رشد کپک و تولید سم آفلاتوکسین را افزایش می‌دهد بنابراین بهتره است نان در منزل داخل پارچه در محل خشک و خنک و به دور از تابش مستقیم نور قرار داده شود .
حاجی محمدی با اشاره به این‌که انواع میوه‌های خشک نظیر زردآلو، انجیر، کشمش و توت خشک باید همواره به صورت تازه و به قدر نیاز تهیه شوند، تاکید کرد: افراد از خوردن میوه‌های خشک کهنه و مانده اکیدا اجتناب کنند و آن‌ها را برای مدت طولانی در منزل نگهدارند زیرا رطوبت باعث رشد کپک و تولید سم آفلاتوکسین در مواد غذایی می‌شود.
وی با بیان این‌که مادران شیرده اگر هرگونه خرد شدگی، زدگی، و یا شکافتگی غیر طبیعی در بافت میوه‌های خشک دیدند باید از مصرف آنها خودداری کنند، خاطرنشان کرد: در چنین مواردی احتمال آلودگی به این سم سرطانزا زیادتر است .
این مسئول در پایان گفت: پس از این‌که غذای آلوده توسط مادران شیرده به مصرف می‌رسد این سم حداکثر تا سه روز در شیر آنها وجود خواهد داشت به عبارت دیگر اگر تغذیه مادر با غذای آلوده ادامه پیدا نکند، دیگر این سم سرطانزا در شیر آنان وجود نخواهد داشت .
انتهای پیام





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

صدور موافقت‌نامه قطعی با ایجاد 3 رشته جدید در دانشگاه یزد

هفته سراهای دانشجویی در دانشگاه یزد برگزار می‌شود

برگزاری دوره آموزش تسهیلگری اقتصادی اجتماعی توسط جهاددانشگاهی

اختصاص خط اعتباری 540 میلیارد ریالی به صندوق پژوهش و فناوری یزد

مرحله‌ی دوم استانی مناظره دانشجویی یزد آغاز شد

برگزاری کنفرانس روسای دانشگاه‌های ایران و مجارستان در یزد

دادن مدارک تحصیلی رانتی، خیانت به ملت و نظام است

مسابقات استانی مناظره دانشجویی یزد وارد مرحله سوم ‌شد

لزوم حمایت از یزد برای پرورش بیشتر معلمان نواندیش در کشور

نکوداشت دکتر سلطانی گردفرامرزی در دانشگاه یزد برگزار شد

استاد معلم واژه‎‎ای مناسب برای دکتر سلطانی گردفرامرزی است

تجلیل از 16 مقاله در هشتمین کنگره بین‌المللی طب تولید مثل یزد

تغییر تاریخ امتحانات دانشگاه یزد به دلیل تداخل با آزمون ارشد

زمان امتحان دانشگاه یزد تغییر کرد

کلینیک فوق تخصصی دیابت در یزد راه اندازی شد

تبلیغات رویش مو، مبنای علمی ندارد

لزوم حمایت از یزد برای پرورش بیشتر معلمان نواندیش در کشور

اعزام تیم‌های درمان اضطراری هلال احمر یزد به مناطق سیل زده خوزستان

برگزاری کنفرانس روسای دانشگاه‌های ایران و مجارستان در یزد

برگزاری دوره آموزش تسهیلگری اقتصادی اجتماعی توسط جهاددانشگاهی

شایعه ارتباط وقوع سیل در کشور با طرح باروری ابرها تکذیب شد

مرحله‌ی دوم استانی مناظره دانشجویی یزد آغاز شد

آیین نکوداشت مولف کتب درسی فارسی در یزد برگزار می‌شود

مسابقات مناظره دانشجویی در یزد آغاز شد

خلاقیت های یک مدیر مدرسه یزد برای تشویق دانش آموزان به تحصیل علم

مرحله استانی هشتمین مناظره دانشجویی در یزد برگزار می‌شود

20 فروردین؛ آخرین مهلت ثبت‎نام جشنواره قرآن و عترت دانشگاه‎‎های علوم پزشکی

قند میوه خشک چند برابر محصول تازه است

ثبت 40 ایثار ماندگار در یزد طی سال گذشته/3 اهدای عضو در سال جدید

پاسگاه محیط بانی مهدی آباد بهادران مهریز افتتاح شد

مغز نوزاد خود را قربانی آرامش نکنید

در گفت و گو با ایسنا مطرح شد؛ مرغ‌های هورمونی در ایران خرافات است

مؤلفه‌های متعددی در موفقیت دانش‌ آموزان یزد تأثیر دارد

اختصاص رتبه نخست کنکور سراسری 97 به دانش‌آموزان یزدی

راهیابی دانشگاه یزد به مسابقات جهانی رباتیک فیرا

گسترش همکاری‎‎های کشور کنیا با دانشگاه یزد

30 هزار نفر سه دهه اخیر از دانشگاه آزاد میبد دانش‌آموخته شدند

برگزاری نشست کتابخوانی در حوزه درمانی یزد؛ از کادر تا پزشک

آغاز فرایند ارجاع الکترونیکی پزشک خانواده در روستاهای یزد

نخبگان ایثارگر ضامن استقلال و اقتدار ایران اسلامی هستند

برگزاری نخستین المپیاد دانش‌آموزی نبوغ در یزد

برترین‌های دهمین دوره مسابقات پل ماکارونی کشور در یزد تجلیل شدند

مراقب بیماری‌های مشترك انسان و ماهی قرمز باشید!

52 نفر در کارگاه المپیاد دانش آموزی نانو بافق شرکت کردند

اختصاص رتبه نخست خاورمیانه به مجله تخصصی علوم تولید مثل یزد

دهمین دوره آموزشی«روش تدریس ریاض» در یزد برگزار شد

برگزاری چهارمین مسابقات ملی دانشجویی طراحی پارچه و پوشاک در یزد

نشست توجیهی هشتمین مناظره دانشجویی یزد برگزار شد

نشست توجیهی هشتمین مناظره دانشجویی یزد برگزار شد

برگزاری چهارمین مسابقات ملی دانشجویی طراحی پارچه و پوشاک در یزد