کدام چای مناسب تر است؛ سبز، سیاه یا سفید؟
اجتماعي
بزرگنمايي:
خبر یزد - یزد- چای سبز و چای سیاه در نحوه فرآوری تفاوت دارند ولی از نظر منشاء، هر دو دقیقا از گیاه چای به دست میآیند.
پس از مالش یا پیچیدن برگ یکی از بخش های فرایند تولید چای، تخمیر یا اکسیداسیون حتما باید انجام شود، با استفاده از اکسیداسیون، برگ چای اکسیژن جذب میکند و خشک میشود.
اگر اکسیداسیون انجام نشود، چای سبز میماند و اگر کامل انجام شود، چای سیاه به دست خواهد آمد و در اکسیداسون ناقص چای اولنگ تولید می شود.
اکسیداسیون با تخمیر، آنتی اکسیدان چای را کاهش و در عوض، میزان کافئین آن را افزایش میدهد، همچنین چای سیاه در مقایسه با چای سبز، مواد افزودنی بیشتری دارد.
به علت اکسیداسیون بیشتر در چای سیاه، طعم تلخ تر و سنگینتری دارد و طعم چای سبز ملایم تر است.
طبیعی ترین چای، چای سفید است که آنتی اکسیدان های آن حفظ میشود و اکسیداسیون روی آن انجام نمیشود اما به دلیل رنگ و طعم کم و کافئین کم در چای سفید، چندان مورد توجه نیست و مورد استقبال قرار نمیگیرد.
بعد از چای سفید، کمتری فراوری روی چای سبز انجام میشود و چای سیاه، عموماً بیشترین حجم فرآوری و مواد افزودنی را داراست.
در ترکیب چای سیاه، تانن بیشتری وجود دارد (Tannin)
کافئین و مواد معطر در چای سیاه بیشتر از چای سبز است نیز آنتی اکسیدان ها در چای سبز بیشتر از چای سیاه و در چای سفید بیشتر از چای سبز هستند.
"حسین زارع بیدکی"
کارشناس کنترل کیفیت مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد
7544/ 6197
-
يکشنبه ۱۶ دي ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۳:۴۱
-
۴۰ بازديد
-
-
خبر یزد
لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/73244/