خبر یزد

آخرين مطالب

در گفت‌و‌گو با ایسنا مطرح شد؛

خطر مسمومیت با سیب زمینی‌های سبز رنگ علمي

خطر مسمومیت با سیب زمینی‌های سبز رنگ

  بزرگنمايي:

خبر یزد - بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران با اشاره به این که بافت سبز رنگ زیر پوست سیب زمینی مهمترین محل تجمع سم سولانین است، گفت: مصرف سیب زمینی‌های سبزرنگ باعث مسمومیت افراد می‌شود .
دکتر «بهادر حاجی‌محمدی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا-منطقه یزد، با اشاره به ضرورت آگاهی اقشار مختلف جامعه از سم‌های گیاهی موجود در طبیعت، اظهار کرد: ارتقای سطح آگاهی افراد از سموم مختلف نقش مهمی در کاهش آمار بیماری‌ها ایفا می‌کند.
وی سولانین را یکی از سهم‌های گیاهی دانست و افزود:‌ این سم بیشتر در گیاهان و خانواده سیب زمینی دیده می‌شود.
بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران با بیان این که برخی سم‌های گیاهی بطور طبیعی در سیب زمینی وجود دارد، گفت: این سم موجب تهوع، استفراغ و دل‌درد در افراد مصرف کننده می‌شود .
حاجی‌محمدی با اشاره به این که در بیشتر موارد افرادی که در اثر مصرف این نوع سیب زمینی‌ها بیمار می‌شوند معمولا پس از دو روز، بهبود می‌یابند، تصریح کرد: این سم بعد از بهبودی فرد در بدن وی باقی مانده و به سلول‌های عصبی آسیب و در نهایت منجر به تشنج و مرگ افراد می‌شود .
وی در ادامه با بیان این که بافت سبز رنگ زیر پوست سیب زمینی مهمترین محل تجمع سم سولانین است،‌ افزود: باید قبل از مصرف سیب‌زمینی پوست آن به ضخامت دو تا سه میلی متر برداشته شود و بلافاصله طبخ داده شود چرا که حتی پوست گیری سیب زمینی موجب استرس گیاه و تولید سولانین در بافت گوشتی می‌شود .
این مسئول همچنین نگهداری طولانی این نوع سیب زمینی‌ها را خطرناک دانست و بیان کرد: برخی از افراد در هنگام آشپزی پس از پوست کنی سیب زمینی، آن را مدتی در ظرف حاوی آب در محیط آشپزخانه یا در یخچال قرار می‌دهند و چند ساعت بعد نسبت به طبخ آن اقدام می‌کنند .
حاجی محمدی بیان کرد: این اقدامی بسیار خطرناک است زیرا پوست کنی سیب زمینی، موجب افزایش احتمال تولید این سم می شود بنابراین نباید طبخ آن را به تعویق انداخت بلکه باید در اسرع وقت نسبت به پختن آن اقدام کرد .
وی با اشاره به این که تجمع سم سولانین در غده‌های کوچک نارس در سیب زمینی محتمل است و باید اطراف غده‌ها و جوانه‌ها به ضخامت چند سانتی متر برداشته شود، اظهار کرد: طعم تلخ سیب زمینی به ویژه در سیب زمینی آب پز نمایانگر وجود سولانین در بافت سیب زمینی است .
این فوق دکترای سم شناسی در ادامه مواد غذایی با بیان این که آب پز کردن تاثیری روی سم ندارد، خاطرنشان کرد: سرخ کردن سیب زمینی تا حدودی میزان سم را کاهش می‌دهد .
وی با اشاره به این که سیب زمینی باید خارج از تابش مستقیم نور و در محل خنک با دمای کمتر از 15 درجه سانتی گراد نگهداری شود تصریح کرد: قرارگرفتن سیب زمینی در معرض نور و یا گرمای محیط، موجب تولید سولانین در بافت گوشتی آن می شود .
حاجی محمدی افزود: سرمای شدید و دمای کمتر از پنج درجه سانتی گراد نیز موجب تولید سم می‌شود بنابراین سیب زمینی را نباید در بالکن یا تراس منزل نگهداری کرد و بهتر است در محلی خنک و تاریک در آشپزخانه قرار گیرند .
این مسئول در پایان آسیب فیزیکی و ضرب دیدگی سیب زمینی را از دیگر عوامل موثر در تولید این نوع سم عنوان کرد و گفت: ضروری است افراد با دقت بیشتری این ماده غذایی را مصرف کنند و از پرت کردن آن خودداری کنند .
انتهای پیام





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

«عبدالحسین حائری»؛ مجتهد و نظریه‌پرداز جهانی

خطر تداخل تركیبات شیمیایی بطری‌های پلاستیكی در جنسیت جنین

انتخاب یزد به عنوان پایلوت طرح استفاده از استارتاپ‌های اقتصاد کشاورزی

مراقب بیماری لامپی اسکین باشید

هشدار معاون دامپزشکی یزد در مورد بیماری تب مالت

دانشکده مهندسی نساجی در دانشگاه یزد ایجاد می‌شود

کمیته اخلاق در پژوهش دانشگاه یزد تشکیل شد

فارغ التحصیل بیکار نداریم

کمیته اخلاق در پژوهش در دانشگاه یزد تشکیل شد

طرح کشت محصول بدون خاک در مهریز یزد اجرا شد

ششمین آزمایشگاه بازرسی مخازن فولادی بدون درز افتتاح شد

آموزش مسئولان انجمن‌های اسلامی مدارس یزد آغاز شد

جهانگیری: می‌خواستند زنجانی‌سازی راه بیاندازند

سمپاشی آزمایشی زمین های کشاورزی اشکذر با پهپاد ایرانی انجام شد

استفاده از پهباد برای سمپاشی مزارع در یزد

دختر بافقی به مرحله نهایی المپیاد علمی کشور راه یافت

کمک هزینه کارورزی دانش آموختگان دانشگاهی در یزد افزایش یافت

آشنایی با خواص بادمجان

مشارکت 6 هزار نفر در المپیاد وررزشی بسیج و محلات یزد

اجرای طرح توان‌افزایی دانشجویان با عنوان توانا در یزد

وعده‌های دانشگاه علوم پزشکی یزد در مورد ابرکوه محقق نشد

فنی و حرفه‌ای با همکاری یک دانشگاه فرانسه دوره‌های مشترک برگزار می‌کند

دانشگاه یزد موافقت نامه همکاری علمی نساجی با رومانی امضا کرد

درمان اضطراب‌ و افسردگی با روش بدون عوارض rTMS در یزد

لزوم نقش آفرینی بیش از پیش دانشگاه یزد در مسیر توسعه استان‌

توسعه با بهره گیری از ظرفیت مراکز آموزش عالی ممکن است

هلال احمر یزد برای پذیرش دانشجو فراخوان داد

امسال 18 هزار یزدی در کنکور سراسری شرکت کردند

حرکت دانشگاه یزد به سمت الکترونیک کردن تمام فعالیت‌ها

اعضای هیأت علمی دانشگاه‌های یزد: برخورد جدی پلیس با بدحجابی را خواستار شدند

برگزیدگان مرحله اول بیست و چهارمین المپیاد دانشجویی در یزد تجلیل شدند

دانشگاه علم و هنر با مرکز خلاقیت و فناوری‌های نوین شهری همکاری می‌کند

معاون درمان دانشگاه پزشکی یزد: سهم هر بیمار برای ویزیت و معاینه، حداقل هشت دقیقه است

وزارت نفت: باند نفوذ در این وزارتخانه نداریم

ناهنجای های ژنتیکی در ازدواج های غیرخویشاوندی هم وجود دارد

شورای پیام‌رسان سلامت زیرساخت‌های توسعه‌ای را مطالبه کند‌‍

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه یزد منصوب شد

آب و محیط زیست مهمترین مولفه طرح آمایش سرزمین در یزد است

ظرفیت خیران در حوزه پیشگیری از معلولیت‌ها استفاده شود

رونمایی از محصول استراتژیک و فناورانه یزدی‌ها با حضور معاون رییس جمهور

محیط‌های علمی، نقش مهمی در ارتقای فرهنگی جامعه دارند

تولید علم نافع در اولویت برنامه‌های دانشگاه یزد است

افزون بر 2 هزار مشاور ژنتیک خانواده آماده راهنمایی زوجین هستند

طرح 50 هکتار کشت گیاهان کم آبخواه در مهریز اجرا شد

ساماندهی مراکز آموزش عالی یزد در سند آمایش مدنظر باشد

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری بین دانشگاه علم و هنر و دانشگاه علم و فرهنگ

امام جمعه یزد: دانشگاه‌ها جوانان را به سمت تفکر و خدامحوری سوق دهند

برگزاری پانزدهمین نشست شب یزد با موضوع آمایش سرزمینی

لزوم واگذاری فضای آموزشی دستگا‌ه‌ها به آموزش و پرورش در یزد

رقابت 200 طلبه در آزمون سطح سه و چهار حوزه علمیه خواهران یزد