خبر یزد

آخرين مطالب

در گفت‌و‌گو با ایسنا مطرح شد؛

خطر مسمومیت با سیب زمینی‌های سبز رنگ علمي

خطر مسمومیت با سیب زمینی‌های سبز رنگ

  بزرگنمايي:

خبر یزد - بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران با اشاره به این که بافت سبز رنگ زیر پوست سیب زمینی مهمترین محل تجمع سم سولانین است، گفت: مصرف سیب زمینی‌های سبزرنگ باعث مسمومیت افراد می‌شود .
دکتر «بهادر حاجی‌محمدی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا-منطقه یزد، با اشاره به ضرورت آگاهی اقشار مختلف جامعه از سم‌های گیاهی موجود در طبیعت، اظهار کرد: ارتقای سطح آگاهی افراد از سموم مختلف نقش مهمی در کاهش آمار بیماری‌ها ایفا می‌کند.
وی سولانین را یکی از سهم‌های گیاهی دانست و افزود:‌ این سم بیشتر در گیاهان و خانواده سیب زمینی دیده می‌شود.
بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران با بیان این که برخی سم‌های گیاهی بطور طبیعی در سیب زمینی وجود دارد، گفت: این سم موجب تهوع، استفراغ و دل‌درد در افراد مصرف کننده می‌شود .
حاجی‌محمدی با اشاره به این که در بیشتر موارد افرادی که در اثر مصرف این نوع سیب زمینی‌ها بیمار می‌شوند معمولا پس از دو روز، بهبود می‌یابند، تصریح کرد: این سم بعد از بهبودی فرد در بدن وی باقی مانده و به سلول‌های عصبی آسیب و در نهایت منجر به تشنج و مرگ افراد می‌شود .
وی در ادامه با بیان این که بافت سبز رنگ زیر پوست سیب زمینی مهمترین محل تجمع سم سولانین است،‌ افزود: باید قبل از مصرف سیب‌زمینی پوست آن به ضخامت دو تا سه میلی متر برداشته شود و بلافاصله طبخ داده شود چرا که حتی پوست گیری سیب زمینی موجب استرس گیاه و تولید سولانین در بافت گوشتی می‌شود .
این مسئول همچنین نگهداری طولانی این نوع سیب زمینی‌ها را خطرناک دانست و بیان کرد: برخی از افراد در هنگام آشپزی پس از پوست کنی سیب زمینی، آن را مدتی در ظرف حاوی آب در محیط آشپزخانه یا در یخچال قرار می‌دهند و چند ساعت بعد نسبت به طبخ آن اقدام می‌کنند .
حاجی محمدی بیان کرد: این اقدامی بسیار خطرناک است زیرا پوست کنی سیب زمینی، موجب افزایش احتمال تولید این سم می شود بنابراین نباید طبخ آن را به تعویق انداخت بلکه باید در اسرع وقت نسبت به پختن آن اقدام کرد .
وی با اشاره به این که تجمع سم سولانین در غده‌های کوچک نارس در سیب زمینی محتمل است و باید اطراف غده‌ها و جوانه‌ها به ضخامت چند سانتی متر برداشته شود، اظهار کرد: طعم تلخ سیب زمینی به ویژه در سیب زمینی آب پز نمایانگر وجود سولانین در بافت سیب زمینی است .
این فوق دکترای سم شناسی در ادامه مواد غذایی با بیان این که آب پز کردن تاثیری روی سم ندارد، خاطرنشان کرد: سرخ کردن سیب زمینی تا حدودی میزان سم را کاهش می‌دهد .
وی با اشاره به این که سیب زمینی باید خارج از تابش مستقیم نور و در محل خنک با دمای کمتر از 15 درجه سانتی گراد نگهداری شود تصریح کرد: قرارگرفتن سیب زمینی در معرض نور و یا گرمای محیط، موجب تولید سولانین در بافت گوشتی آن می شود .
حاجی محمدی افزود: سرمای شدید و دمای کمتر از پنج درجه سانتی گراد نیز موجب تولید سم می‌شود بنابراین سیب زمینی را نباید در بالکن یا تراس منزل نگهداری کرد و بهتر است در محلی خنک و تاریک در آشپزخانه قرار گیرند .
این مسئول در پایان آسیب فیزیکی و ضرب دیدگی سیب زمینی را از دیگر عوامل موثر در تولید این نوع سم عنوان کرد و گفت: ضروری است افراد با دقت بیشتری این ماده غذایی را مصرف کنند و از پرت کردن آن خودداری کنند .
انتهای پیام





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

تدوین دایرة المعارف دفاع مقدس اردکان در دستور کار است

صدور موافقت‌نامه قطعی با ایجاد 3 رشته جدید در دانشگاه یزد

هفته سراهای دانشجویی در دانشگاه یزد برگزار می‌شود

برگزاری دوره آموزش تسهیلگری اقتصادی اجتماعی توسط جهاددانشگاهی

اختصاص خط اعتباری 540 میلیارد ریالی به صندوق پژوهش و فناوری یزد

مرحله‌ی دوم استانی مناظره دانشجویی یزد آغاز شد

برگزاری کنفرانس روسای دانشگاه‌های ایران و مجارستان در یزد

دادن مدارک تحصیلی رانتی، خیانت به ملت و نظام است

مسابقات استانی مناظره دانشجویی یزد وارد مرحله سوم ‌شد

لزوم حمایت از یزد برای پرورش بیشتر معلمان نواندیش در کشور

نکوداشت دکتر سلطانی گردفرامرزی در دانشگاه یزد برگزار شد

استاد معلم واژه‎‎ای مناسب برای دکتر سلطانی گردفرامرزی است

تجلیل از 16 مقاله در هشتمین کنگره بین‌المللی طب تولید مثل یزد

تغییر تاریخ امتحانات دانشگاه یزد به دلیل تداخل با آزمون ارشد

زمان امتحان دانشگاه یزد تغییر کرد

کلینیک فوق تخصصی دیابت در یزد راه اندازی شد

تبلیغات رویش مو، مبنای علمی ندارد

لزوم حمایت از یزد برای پرورش بیشتر معلمان نواندیش در کشور

اعزام تیم‌های درمان اضطراری هلال احمر یزد به مناطق سیل زده خوزستان

برگزاری کنفرانس روسای دانشگاه‌های ایران و مجارستان در یزد

برگزاری دوره آموزش تسهیلگری اقتصادی اجتماعی توسط جهاددانشگاهی

شایعه ارتباط وقوع سیل در کشور با طرح باروری ابرها تکذیب شد

مرحله‌ی دوم استانی مناظره دانشجویی یزد آغاز شد

آیین نکوداشت مولف کتب درسی فارسی در یزد برگزار می‌شود

مسابقات مناظره دانشجویی در یزد آغاز شد

خلاقیت های یک مدیر مدرسه یزد برای تشویق دانش آموزان به تحصیل علم

مرحله استانی هشتمین مناظره دانشجویی در یزد برگزار می‌شود

20 فروردین؛ آخرین مهلت ثبت‎نام جشنواره قرآن و عترت دانشگاه‎‎های علوم پزشکی

قند میوه خشک چند برابر محصول تازه است

ثبت 40 ایثار ماندگار در یزد طی سال گذشته/3 اهدای عضو در سال جدید

پاسگاه محیط بانی مهدی آباد بهادران مهریز افتتاح شد

مغز نوزاد خود را قربانی آرامش نکنید

در گفت و گو با ایسنا مطرح شد؛ مرغ‌های هورمونی در ایران خرافات است

مؤلفه‌های متعددی در موفقیت دانش‌ آموزان یزد تأثیر دارد

اختصاص رتبه نخست کنکور سراسری 97 به دانش‌آموزان یزدی

راهیابی دانشگاه یزد به مسابقات جهانی رباتیک فیرا

گسترش همکاری‎‎های کشور کنیا با دانشگاه یزد

30 هزار نفر سه دهه اخیر از دانشگاه آزاد میبد دانش‌آموخته شدند

برگزاری نشست کتابخوانی در حوزه درمانی یزد؛ از کادر تا پزشک

آغاز فرایند ارجاع الکترونیکی پزشک خانواده در روستاهای یزد

نخبگان ایثارگر ضامن استقلال و اقتدار ایران اسلامی هستند

برگزاری نخستین المپیاد دانش‌آموزی نبوغ در یزد

برترین‌های دهمین دوره مسابقات پل ماکارونی کشور در یزد تجلیل شدند

مراقب بیماری‌های مشترك انسان و ماهی قرمز باشید!

52 نفر در کارگاه المپیاد دانش آموزی نانو بافق شرکت کردند

اختصاص رتبه نخست خاورمیانه به مجله تخصصی علوم تولید مثل یزد

دهمین دوره آموزشی«روش تدریس ریاض» در یزد برگزار شد

برگزاری چهارمین مسابقات ملی دانشجویی طراحی پارچه و پوشاک در یزد

نشست توجیهی هشتمین مناظره دانشجویی یزد برگزار شد

نشست توجیهی هشتمین مناظره دانشجویی یزد برگزار شد