خبر یزد

آخرين مطالب

خطر مسمومیت با سیب زمینی‌های سبز رنگ علمي

خطر مسمومیت با سیب زمینی‌های سبز رنگ

  بزرگنمايي:

خبریزد- دکتر «بهادر حاجی‌محمدی» با اشاره به ضرورت آگاهی اقشار مختلف جامعه از سم‌های گیاهی موجود در طبیعت، اظهار کرد: ارتقای سطح آگاهی افراد از سموم مختلف نقش مهمی در کاهش آمار بیماری‌ها ایفا می‌کند.

وی سولانین را یکی از سهم‌های گیاهی دانست و افزود:‌ این سم بیشتر در گیاهان و خانواده سیب زمینی دیده می‌شود.

بازرس انجمن علمی بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران با بیان این که برخی سم‌های گیاهی بطور طبیعی در سیب زمینی وجود دارد، گفت: این سم موجب تهوع، استفراغ و دل‌درد در افراد مصرف کننده می‌شود .

حاجی‌محمدی با اشاره به این که در بیشتر موارد افرادی که در اثر مصرف این نوع سیب زمینی‌ها بیمار می‌شوند معمولا پس از دو روز، بهبود می‌یابند، تصریح کرد: این سم بعد از بهبودی فرد در بدن وی باقی مانده و به سلول‌های عصبی آسیب و در نهایت منجر به تشنج و مرگ افراد می‌شود .

وی در ادامه با بیان این که بافت سبز رنگ زیر پوست سیب زمینی مهمترین محل تجمع سم سولانین است،‌ افزود: باید قبل از مصرف سیب‌زمینی پوست آن به ضخامت دو تا سه میلی متر برداشته شود و بلافاصله طبخ داده شود چرا که حتی پوست گیری سیب زمینی موجب استرس گیاه و تولید سولانین در بافت گوشتی می‌شود .

این مسئول همچنین نگهداری طولانی این نوع سیب زمینی‌ها را خطرناک دانست و بیان کرد: برخی از افراد در هنگام آشپزی پس از پوست کنی سیب زمینی، آن را مدتی در ظرف حاوی آب در محیط آشپزخانه یا در یخچال قرار می‌دهند و چند ساعت بعد نسبت به طبخ آن اقدام می‌کنند .

حاجی محمدی بیان کرد: این اقدامی بسیار خطرناک است زیرا پوست کنی سیب زمینی، موجب افزایش احتمال تولید این سم می شود بنابراین نباید طبخ آن را به تعویق انداخت بلکه باید در اسرع وقت نسبت به پختن آن اقدام کرد .

وی با اشاره به این که تجمع سم سولانین در غده‌های کوچک نارس در سیب زمینی محتمل است و باید اطراف غده‌ها و جوانه‌ها به ضخامت چند سانتی متر برداشته شود، اظهار کرد: طعم تلخ سیب زمینی به ویژه در سیب زمینی آب پز نمایانگر وجود سولانین در بافت سیب زمینی است .

این فوق دکترای سم شناسی در ادامه مواد غذایی با بیان این که آب پز کردن تاثیری روی سم ندارد، خاطرنشان کرد: سرخ کردن سیب زمینی تا حدودی میزان سم را کاهش می‌دهد .

وی با اشاره به این که سیب زمینی باید خارج از تابش مستقیم نور و در محل خنک با دمای کمتر از 15 درجه سانتی گراد نگهداری شود تصریح کرد: قرارگرفتن سیب زمینی در معرض نور و یا گرمای محیط، موجب تولید سولانین در بافت گوشتی آن می شود .

حاجی محمدی افزود: سرمای شدید و دمای کمتر از پنج درجه سانتی گراد نیز موجب تولید سم می‌شود بنابراین سیب زمینی را نباید در بالکن یا تراس منزل نگهداری کرد و بهتر است در محلی خنک و تاریک در آشپزخانه قرار گیرند .

این مسئول در پایان آسیب فیزیکی و ضرب دیدگی سیب زمینی را از دیگر عوامل موثر در تولید این نوع سم عنوان کرد و گفت: ضروری است افراد با دقت بیشتری این ماده غذایی را مصرف کنند و از پرت کردن آن خودداری کنند





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

برگزیدگان مرحله اول بیست و چهارمین المپیاد دانشجویی در یزد تجلیل شدند

دانشگاه علم و هنر با مرکز خلاقیت و فناوری‌های نوین شهری همکاری می‌کند

معاون درمان دانشگاه پزشکی یزد: سهم هر بیمار برای ویزیت و معاینه، حداقل هشت دقیقه است

وزارت نفت: باند نفوذ در این وزارتخانه نداریم

ناهنجای های ژنتیکی در ازدواج های غیرخویشاوندی هم وجود دارد

شورای پیام‌رسان سلامت زیرساخت‌های توسعه‌ای را مطالبه کند‌‍

معاون آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه یزد منصوب شد

آب و محیط زیست مهمترین مولفه طرح آمایش سرزمین در یزد است

ظرفیت خیران در حوزه پیشگیری از معلولیت‌ها استفاده شود

رونمایی از محصول استراتژیک و فناورانه یزدی‌ها با حضور معاون رییس جمهور

محیط‌های علمی، نقش مهمی در ارتقای فرهنگی جامعه دارند

تولید علم نافع در اولویت برنامه‌های دانشگاه یزد است

افزون بر 2 هزار مشاور ژنتیک خانواده آماده راهنمایی زوجین هستند

طرح 50 هکتار کشت گیاهان کم آبخواه در مهریز اجرا شد

ساماندهی مراکز آموزش عالی یزد در سند آمایش مدنظر باشد

انعقاد تفاهم‌نامه همکاری بین دانشگاه علم و هنر و دانشگاه علم و فرهنگ

امام جمعه یزد: دانشگاه‌ها جوانان را به سمت تفکر و خدامحوری سوق دهند

برگزاری پانزدهمین نشست شب یزد با موضوع آمایش سرزمینی

لزوم واگذاری فضای آموزشی دستگا‌ه‌ها به آموزش و پرورش در یزد

رقابت 200 طلبه در آزمون سطح سه و چهار حوزه علمیه خواهران یزد

سرپرست جدید دانشگاه یزد منصوب شد

مدیر آموزش و پرورش مهریز: بر ثبت نام مدارس، نظارت عالیه می شود

مبتکر یزدی سیستم تشخیص و هشدار ارتفاع ابداع کرد

مهلت ارسال آثار به جشنواره بیمارستانی ایمنی بیمار در یزد تمدید شد

نامه‌ی انجمن اسلامی دانشگاه یزد به معاون جدید وزیر نیرو

سفیر کرواسی : تبادل دانشجو با ایران فرصت علمی است

طرح گروه زیست شناسی دانشگاه یزد در ردیف 15 طرح بین‌المللی

تولید نانویی مرکب چاپ بر پایه آب، روی سطوح سلولزی

اردکان میزبان استارت‌آپی صنایع کنجدی کشور شد

کمیته امداد و جهاد دانشگاهی یزد تفاهم‌نامه همکاری امضا کردند

10 هزار و 623 داوطلب مقطع کارشناسی ارشد در یزد رقابت می کنند

دستاوردهای درمان ناباروری یزد در طمع تجارت/ افتخاری که مصادره شد

حداقل معدل قابل قبول برای پذیرش مدارس علمیه یزد 17 است

10 هزار داوطلب در یزد برای ورود به کارشناسی ارشد رقابت می‌کنند

اردکان میزبان رویداد ملی استارت‌آپی صنایع كنجدی كشور

20 خرداد، آخرین مهلت ارسال آثار به جشنواره ایمنی بیمار در یزد

تخفیف‏‏‌های ویژه بسته‎‎های آموزشی ترم تابستانی جهاددانشگاهی

آموزش قرآن باید در سبد اصلی خانوار قرار گیرد

فشار خون بالا ، مرگ خاموش

نماینده وزارت علوم در هیات نظارت برتشکل‌های دانشگاه یزد منصوب شد

لزوم نظارت شدید در حوزه تولید محصولات ارگانیک

گسترش پویش بهار همدلی در دانشگاه علوم پزشکی یزد

افتخارآفرینی دانشجویان دانشگاه یزد در مرحله اول المپیاد علمی کشور

آغاز ثبت‌ نام دوره آموزشی مکالمه عربی در حوزه‌های علمیه یزد

وجود 60 نسخۀ خطی و چاپ‌سنگی نهج‌البلاغه در کتابخانۀ وزیری یزد

معرفی رییس جدید دانشکده فیزیک در دانشگاه یزد

توقف فعالیت صنایع فولاد در استان یزد به صلاح نیست

اخذ مجوز آزمون بین‎المللی GRE توسط دانشگاه امام جواد(ع)

اطلاعیه فوری: امتحانات روزهای چهارم و هشتم خرداد در یزد برگزار نمی‌شود

اخذ اعتبار نامه کمیته اخلاق در پژوهش برای دانشگاه یزد