خبر یزد

آخرين مطالب

مدیرکل اجتماعی فرهنگی استانداری یزد:

یزد مستعد پایتخت سوادرسانه‌ای ایران اجتماعي

یزد مستعد پایتخت سوادرسانه‌ای ایران
  بزرگنمايي:

خبر یزد - مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری یزد گفت: یزد می‌تواند به پایتخت سواد رسانه‌ای ایران تبدیل شود.
به گزارش ایسنا-منطقه یزد،«فخرالسادات خامسی هامانه» با بیان این‌که امروزه رسانه جزئی از زندگی ما شده است و نیاز به سواد رسانه و نگاه نقادانه به رسانه بسیار احساس می‌شود، اظهار کرد: شبکه‌های اجتماعی در کنار جنبه‌های مثبت، جنبه‌های منفی نیز دارند.
وی‌ افزود: بعضا در فضای مجازی محتوای سطحی، عامه پسند و زرد منتشر می‌شود که این مطالب برخی از آسیب‌های فضای مجازی محسوب می‌شود.
مدیرکل امور اجتماعی و فرهنگی استانداری یزد گفت: اگر از زاویه درست به فضای مجازی ورود نکنیم، به حاشیه می‌رویم و عرصه را برای قدرتهای مقابل که از اثرگذاری آنها نگران هستیم خالی گذاشته‌ایم.
خامسی تصریح کرد: البته در فضای مجازی فعالیت‌های مقبولی در راستای اطلاع رسانی، آگاه سازی، جذب خیران و سرمایه اجتماعی، ارتقای نشاط اجتماعی، حمایت از محرومان و نیازمندان انجام می‌شود .
وی همچنین با اشاره به این‌که فیلترینگ پاسخ گوی نیاز جامعه امروز نیست، ادامه داد: تجربه نیز این موضوع را تایید می‌کند و منطقی است ما از خود آغاز کنیم و با گسترش سوادرسانه‌ای، کارکردهای مفید رسانه‌های نوین را گسترش دهیم .
این مسئول در ادامه اظهار امیدواری کرد که با هم افزایی و مشارکت بخش خصوصی و دولتی و با توجه به ظرفیت‌های موجود، بتوان یزد را به پایتخت سوادرسانه‌ای کشور تبدیل کرد .
یزد استان فعال در عرصه سواد رسانه‌ای
«محمد صادق افراسیابی» معاون فرهنگسازی و توسعه کسب و کارهای مرکز فناوری اطلاعات و رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرعامل انجمن سوادرسانه‌ای ایران نیز با بیان این‌که امروزه نیازمند نهضت سوادرسانه‌ای هستیم، گفت: یونسکو سندی را منتشر کرده است که بر اساس آن سوادرسانه‌ای و اطلاعاتی یکی از انواع سواد است.
وی سوادرسانه‌ای و اطلاعاتی را دانش استفاده از رسانه‌های جمعی و اجتماعی همراه با رعایت رژیم مصرف، تفکر نقادانه، تولید محتوا و رعایت مسائل اخلاقی دانست و بیان کرد: گسترش این سواد در سه سطح مسئولان و مدیران، اصحاب رسانه و عموم مردم باید مدنظر قرار گیرد .
مدیرعامل انجمن سواد رسانه‌ای اظهارنظر برخی مسئولان که موجب نوسان در نرخ ارز می‌شود و ورود ناآگاهانه و گسترده رسانه‌ها به موضوع چالش نهنگ آبی که اساسأ مشخص نیست چنین چالشی از قبل وجود داشته باشد را از نمونه‌های نبود سوادرسانه و اطلاعاتی بیان کرد .
وی این موضوع که برخی رسانه‌ها با بازتاب اخبار منفی موجب کاهش سطح امید در جامعه می‌شوند را در نتیجه کم بودن سوادرسانه‌ای دانست .
افراسیابی ادامه داد: نگاهی وجود دارد که معتقد است سواد رسانه‌ای باعث واکسینه کردن جامعه در مقابل آسیب‌های اجتماعی می‌شود. و نگاه دیگری وجود دارد که معتقد است تولید محتوا در زمینه رسانه می‌تواند منجر به ثروت آفرینی و کارآفرینی شود و ما باید از این ظرفیت استفاده کنیم زیرا یکی از مهمترین تهدیدات استفاده نکردن از فرصت است .
وی اظهار کرد: آموزش‌های سوادرسانه‌ای در کشورهای پیشرفته از مقطع دبستان آغاز می‌شود و در کشور ما نیز باید این مسئله اجرایی شود و باید کنترل رسانه ها ابتدا در خانواده مورد توجه قرار گیرد .
مدیرعامل انجمن سوادرسانه‌ای ایران، استان‌های یزد، کرمان و خراسان رضوی را از استان‌های فعال در عرصه سوادرسانه‌ای دانست و پیشنهاد کرد که هدف گذاری کمی و برنامه‌ریزی نیز در این زمینه صورت گیرد تا یزد در سال 1400 به پایتخت سوادرسانه‌ای و اطلاعاتی کشور مبدل شود .
وی در انتها همکاری و تقسیم کار میان دستگاه‌های مرتبط را نیاز اساسی دانست که با استفاده از تجارب موفق کشور در یزد نیز قابل اجراست .
لزوم ایجاد گفتمان سوادرسانه ای در یزد
«محمدعلی عبدالهی» نماینده انجمن سوادرسانه‌ای در یزد ایجاد گفتمان سوادرسانه‌ای در استان را نخستین گام برای ایجاد نهضت سوادرسانه‌ای دانست و گفت: عام ترین معضلی که خانواده ‌ها با آن مواجه هستند تأثیر رسانه‌ها بر روابط خانوادگی است و امروزه با وجود رسانه‌ها خانواده‌ به سختی می‌تواند بازیگر اصلی در تربیت فرزند باشد؛ بنابراین مهارت کنترل و مدیریت رسانه به نحوی که کمترین آسیب را به وضعیت درسی و اخلاقی فرزند وارد کند یک مهارت ضروری در جامعه امروز است .
عبدالهی ادامه داد: نوجوانان امروزه از سنین پایان دبستان وارد شبکه‌های اجتماعی می‌شوند‌؛ بدون اینکه آموزشی درزمینه حریم خصوصی یا رژیم مصرف دیده باشند و این نقطه شروع آسیب‌ها است .
وی با بیان این که حضور در فضای مجازی باعث ایجاد سؤالاتی در زمینه‌های سیاسی و مذهبی در ذهن دانش‌آموزان می‌شود، اضافه کرد: متأسفانه محلی برای پاسخ‌گویی به این سؤالات و دغدغه‌های انباشته شده وجود ندارد که همین امر موجب بروز هیجانات در شبکه‌های اجتماعی می‌شود. به گفته وی، اغتشاشات دی ماه سال گذشته با دغدغه‌های معیشتی آغاز شد ولی حضور قشر نوجوان در آن نمود پررنگی داشت و این مهم یکی از مواردی است که کمتر دیده شدن و توجه به نوجوانان عامل مهم آن بود .
عبدالهی ادامه داد: باز شدن فضای گفت وگو و به رسمیت شناخته شدن و دیده شدن نوجوان می‌تواند علاوه بر اینکه از چنین آسیب‌هایی جلوگیری کند، توان و نیروی نوجوانی را در جهت پیشرفت و خلاقیت جهت‌دهی کند .
نماینده انجمن سواد رسانه‌ای در یزد با اشاره به تشکیل هیئت علمی نمایندگی این انجمن در یزد با عضویت اساتید برجسته استان و عقد تفاهم‌نامه این انجمن با دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد گفت: برگزاری جلسات آموزشی با محوریت خانواده و رسانه، آموزش فعالیت درست و مؤثر در فضای مجازی، برگزاری نشست‌های گفت وگو محور با موضوع سوادرسانه‌ای در قالب تحلیل فیلم و بازی‌های رایانه ای از فعالیت‌هایی است که انجمن می‌تواند در برگزاری آنها مشارکت نماید .
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/81231/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اتحادیه شهرداران در کشور تشکیل می‌شود

وقتی مرمت و بازسازی آب انبار قدیمی در یزد به فراموشی سپرده شد + فیلم

شناسایی 600 ملک مازاد دولتی در استان یزد

دیدار مشاور رئیس جمهور در امور روحانیت با خانواده شهدا در سمنان

مجموعه‌ای فرهنگی با رنگ و بوی دفاع مقدس در یزد

ترک‌های امیرچقماق جدی است

افتتاح جشنواره پادکست «قصه‌های خوب با صدای خوب برای بچه‌های خوب» در کرمان

شهدا بهترین الگو برای انسان در مسیر الله هستند

دستگاه‌ها وظایف قانونی خود را انجام دهند

استفاده از تمام ظرفیت‌ها برای کاهش خسارت‌های سیلاب

قدردانی از زحمات نیروی انتظامی استان یزد

جلسه شورای اجتماعی استان یزد برگزار شد

کمک 10 میلیارد ریالی پدر شهید برای ساخت مدرسه

بررسی رویه‌های پوشش و عفاف در دانشگاه یزد

ضرورت توجه شاعران به ایثارگران تاریخ ایران

اهمیت توجه شاعران به ایثارگران تاریخ ایران

یزد، میزبان اردوی تیم ملی اسکواش بانوان

دیدار رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده شهید نادر مهدوی

ابطال رأی‌های کمیسیون بند 20 ماده 55 قانونی نیست

هیچ مانعی برای برنامه های فرهنگی در حوزه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت وجود ندارد

دیدار با جانبازان دفاع مقدس در میبد

خلاقیت و نوآوری در میان دانش‌آموزان تقویت شود

راهپیمایی حمایت از عملیات غرور آفرین «وعده صادق»

موضوع ایثار و شهادت موضوع بسیار مهم دولت سیزدهم است/بکارگیری ظرفیت های مردمی از برنامه های جدی بنیاد است

شهدا، فرهنگ ایثار و شهادت را در جامعه زنده نگه داشته اند

تجلیل از کارکنان آزمایشگاه مرکز بهداشت مهریز

(تصاویر) بارش باران در یزد

منطقه زیبای پامنار خوزستان

هدایت دانشجویان در قالب طرح بورسیه به صنایع میبد

رگبار پراکنده و بارندگی در برخی مناطق استان یزد

ساماندهی و اصلاح نقاط حادثه خیز در میبد

بارش باران در یزد

نقش ارتش در دفاع مقدس و امنیت تبیین شود

غیر قانونی بودن ابطال رأی‌های کمیسیون بند 20 در رابطه با مشاغل محیط زیستی

ابطال آرای کمیسیون بند 20 ماده 55 قانونی نیست

بهره برداری از شبستان امامزاده عبدالله تا پنج ماه آینده + عکس

برپایی نمایشگاه دست‌های کوچک اندیشه‌های بزرگ در یزد

اعزام 10 تیم هلال احمر یزد به سیستان و بلوچستان

٣ مفقودی سیل جنوب کرمان پیدا شدند

ماجرای تنبیه بدنی وحشتناک دانش‌ آموز مرزن‌ آبادی

احتمال وقوع سیل در این سه استان

تجهیزات شهرداری اردکان مناسب نیست

بهره برداری از شبستان امامزاده عبدالله به زودی

تشریح برنامه‌های هفته سلامت در مهریز

1200 تن شکر در سکوهای تنظیم بازار یزد توزیع می‌شود

حمله افراد ناشناس به کارشناسان اورژانس اهواز

پزشک قلابی در خاتم یزد دستگیر شد

اولین نشست رفع موانع سرمایه گذاری جزیره کیش درسال جهش تولید با مشارکت مردم

خدمت توام با تکریم مهمترین اصل در بنیاد شهید و امور ایثارگران است

تکریم مدیرکل بنیاد مازندران از جانباز سرافراز سرتیپ دوم صلواتی