خبر یزد

آخرين مطالب

رییس اتحادیه نانوایان یزد در گفت‌وگو با ایسنا:

آرد در یزد سهمیه‌بندی می‌شود/یزدی‌ها همچنان متمایل به نان‌های غیراستاندارد اقتصادي

آرد در یزد سهمیه‌بندی می‌شود/یزدی‌ها همچنان متمایل به نان‌های غیراستاندارد

  بزرگنمايي:

خبر یزد - رییس اتحادیه نانوایان یزد با اشاره به کمبود آرد در استان طی یک ماه اخیر، اعلام کرد: خوشبختانه این کمبود تاکنون منجر به بروز مشکلی جهت تامین نان مورد نیاز شهروندان نشده و قرار است آرد نانوایان به صورت نیمه یارانه‌ای و براساس سهمیه تخصیص یابد.
«جلال پیروزی‌فرد» در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایسنا – منطقه یزد، با اشاره به مشکل کمبود آرد طی یک ماه اخیر، اظهار کرد: هر چند وضعیت کیفیت آرد رو به بهبود است اما از یک ماه گذشته تاکنون، به دلیل عدم سهمیه‌بندی نانوایان با کمبود آرد روبرو شدیم که این مسئله قابل حل و پیگیری است.
وی با بیان این که تاکنون کمبود آرد در استان منجر به بروز مشکلی جهت تامین نان مورد نیاز شهروندان نشده است، افزود: تاکنون قیمت آرد براساس میزان سبوس آن، متفاوت و فروش آن به صورت آزاد انجام می‌شده به طوری که نانوایان نسبت به خرید آن بدون در نظر گرفتن سهمیه اقدام می‌کردند اما قرار است بر طبق دستورالعمل کشوری، با یکسان‌سازی و نیمه یارانه‌ای شدن قیمت آرد، نانوایی‌ها براساس سهمیه‌های مشخصی، آرد مورد نیاز خود را دریافت کنند.
این مسئول در ادامه با اشاره به رند شدن قیمت‌ انواع نان، تصریح کرد: با توجه به مشکل رند نبودن قیمت نان پس از افزایش‌های صورت گرفته، به منظور رفع این مشکل اقدام به افزایش 25 گرمی چانه خمیر برای رند شدن قیمت نان شد.
وی در این رابطه افزود: بدین ترتیب انواع نان‌های با قیمت‌ 225 تومان به 250 تومان، نان‌های با قیمت 275 تومان به 300 تومان و نان‌های با قیمت‌ 325 تومان به 350 تومان افزایش پیدا کرد و این روند برای قیمت سایر نان‌ها نیز اتفاق افتاد.
این مسئول کیفیت نان در یزد را مطلوب ارزیابی و تصریح کرد: خوشبختانه نان یزد به لحاظ کیفیت در جایگاه سوم کشور قرار دارد و با افزایش کیفیت آرد، کیفیت نان‌ها نیز رو به افزایش است.
وی از کاهش میزان نمک نان با توجه به فرا رسیدن فصل زمستان خبر داد و خاطرنشان کرد: با توجه به تمایل مردم یزد به استفاده از نان‌های حجیم، 60 درصد نانوایی‌های یزد دارای سیستم پخت تنوری هستند در حالی که نان تولیدی از این طریق علاوه بر تماس مستقیم با آتش، حاوی بیش از میزان استاندارد نمک است.
پیروزی‌فرد راهکار رفع این مشکل را پخت نان به روش دستگاهی ذکر کرد و گفت: البته این در حالی است که نه تنها یزدی‌ها کمتر تمایل به استفاده از نان دستگاهی دارند بلکه پخت نان‌های دستگاهی برای نانوایان نیز مقرون به صرفه نیست.
وی کاهش تولید روزانه نان از 4000 به 1800 عدد در نانوایی‌های دستگاهی را عاملی بر عدم استفاده نانوایان از دستگاه دانست و گفت: علی‌رغم کاهش شدید تولید نان در این نوع نانوایی‌ها، مصرف گاز دستگاه‌های پخت نان بسیار بالاست و هزینه‌های جانبی آنها مانند تعویض نوار نیز ماهیانه تا سه میلیون تومان می‌رسد که برای نانوایان به صرفه نیست.
این مسئول ادامه داد: با این احتساب تقریباً نانوایان دستگاهی دیگر با این روش در یزد پخت نمی‌کنند و عمدتاً به دستگاه‌های چرخشی و تنور روی آورده‌اند.
وی در این رابطه یاداور شد: نانوایی‌های دستگاهی ماهانه حدود یک میلیون تومان هزینه مصرف گاز دارند، در حالی که این رقم برای دستگاه‌های گردان حدود 450 هزار تومان و در روش تنوری بسیار کمتر است.
پیروزی‌فرد در پایان نیز تاکید کرد: با احتساب این رویکرد باید در روش‌های پخت نان از طریق دستگاه‌های گردان و تنوری به دنبال استاندارد‌سازی باشیم.
انتهای پیام





نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield

ساير مطالب

نشست مسئولان شهرهای ندوشن یزد و ورزنه اصفهان برگزار شد

برداشت گیاه ریواس از مراتع مهریز ممنوع است

آماده مقابله با ورود احتمالی ملخ های صحرایی به یزد هستیم

رشد بارندگی های یزد بالاتر از میانگین کشوری

طرح آبیاری نوین در 500 هکتار اراضی ابرکوه اجرا شد

سامانه درخواست ساخت نیروگاه خورشیدی در یزد راه اندازی شد

200 قطعه بوقلمون در ابرکوه، بعلت مسمومیت دارویی، تلف شدند

کاهش 15 درصدی قیمت میوه در بازار یزد/عرضه نوبرانه گوجه‌سبز به قیمت 25000 تومان

وضعیت نگران‌کننده نیست ولی آماده مقابله‌ایم

فعالیت 178 همیار افتخاری طبیعت در مهریز

رسیدگی به 37 درخواست صنایع یزد در ستاد اجرایی اقتصاد مقاومتی

37 درخواست واحدهای صنعتی در ستاد اقتصاد مقاومتی یزد بررسی شد

رشد قارچ نیم کیلویی در خانه یک شهروند اردکانی + تصاویر

پیش‌بینی بارش‌های قابل ملاحظه در یزد از عصر امروز

بنیاد مسکن حافظ چهره و ترکیب اصیل عناصر روستاهاست

هوای یزد گرم می‌شود/ورود سامانه بارشی جدید از اواخر هفته

خسارت سیل به 141 روستا و شهر استان یزد/اهتمام به مقاوم‌سازی در اولویت اول ساخت و سازها

تنش آبی ابراهیم آباد مهریز مرتفع می‌شود

برنامه توسعه اقتصادی و اشتغال‌زایی 45 روستای بزرگ یزد تدوین می‌شود

نمایشگاه گل و گیاه در اردکان برگزار می شود

کاهش 20 تا 25 درصدی قیمت میوه در بازار یزد

ادامه بارش‌ها و احتمال سیلابی شدن مسیل‌ها

بارندگی‌های اخیر هیچ ارتباطی با بارورسازی ابرها نداشت/ایران همچنان نیازمند بارورسازی ابرهاست

توقف خاموشی چاه‌های کشاورزی منوط به نصب کنتورهای هوشمند است

دامپزشکی نقش خطیری در رونق تولید دارد

سیب تنظیم بازار نوروزی همچنان در یزد توزیع می‌شود

امام جمعه مهریز: رونق تولید راه برون‌رفت از مشکلات اقتصادی کشور است

استاندار یزد: تمرکز منابع و توانمندی استان بر رونق تولید قرار گیرد

تحقق 95 درصدی درآمدهای مالیاتی استان/آمادگی امور مالیاتی برای کمک به رونق تولید

عدم تعهد کافی دولت به مرغداران عامل بی‌ثباتی قیمت گوشت مرغ

مشکل تامین گوشت قرمز در استان نداریم

دشت ریواس علی‌آباد چهل گزی مهریز گنجینه‌ای بر پهنای کویر

رییس سازمان جنگلها از مدیر کل زندان‎های یزد تقدیر کرد

مدیر کل جدید تعاون روستایی یزد معرفی شد

لزوم ترویج فرهنگ تعاون در راستای توسعه تعاونی‎ها

صنایع دستی، بازاری فارغ از تحریم و عنصری در تقویت صلح است

راهبردهای کوتاه مدت بیشترین شانس اقتصاد ایران برای رونق تولید است

تقویت کسب و کارهای کوچک مهمترین راه رفع مشکلات اشتغال است

رونق اقتصادی در روستای هدف گردشگری « مرور» میبد

15 میلیارد ریال صرف طرح های اقتصاد مقاومتی در مهریز شد

مشكل تامین گوشت قرمز در استان نداریم

تشکیل صندوق توسعه کشاورزی، گامی به سوی رونق تولید در بافق است

مجوز 6 شهرک گلخانه ای با اشتغال 500 نفر در یزد صادر شد

هشت میلیون متر مکعب آب در سدهای خاکی بافق ذخیره شد

دامپزشکی نقش خطیری در رونق تولید دارد

بارندگی‌های اخیر هیچ ارتباطی با بارورسازی ابرها نداشت/ایران همچنان نیازمند بارورسازی ابرهاست

2 هزار و 700 تن محصول گلخانه از ابرکوه به بازار مصرف عرضه شد

فرش اردکان، نماد فن و هنر -مژگان دشتی*

تولید ملی، عنصر مهم اقتصاد

اداره ها مسئولیت پذیری خود را برای رونق تولید افزایش دهند