آغاز اجرای طرح توجیهی اقتصادی پرورش بز مورسیا در یزد
اقتصادي
بزرگنمايي:
خبر یزد - به دنبال ورود اولین محموله بز شیری نژاد مورسیا به استان یزد، اجرای طرح توجیهی اقتصادی پرورش بز مورسیا در این استان با مشارکت و سرمایهگذاری شبکه اتحادیه و تعاونیهای دامداران تحت نظارت سازمان تعاون روستایی استان آغاز شد.
«یداله جوادپور» مدیر کل تعاون روستایی استان یزد ضمن اعلام این خبر، اظهار کرد: با برنامهریزی، حمایت و نظارت سازمان جهادکشاورزی استان یزد و مشارکت و سرمایهگذاری اتحادیه تعاونیهای دامداران استان، این محموله دامی به طور مستقیم از کشور اسپانیا وارد استان یزد شد و اجرای طرح اقتصادی پرورش این نژاد به ظرفیت 1080 راس توسط اتحادیه تعاونیهای دامداران استان با مشارکت شرکتهای تعاونی دامداران شهرستانهای یزد و تفت و شرکت تعاونی کشاورزی جامع گستر کلیک خورد.
وی ادامه داد: اتحادیه تعاونیهای دامداران استان یزد به عنوان یکی از توانمندترین تشکل های بخش کشاورزی استان با عضویت بیش از 15 هزار نفر از دامداران منطقه در قالب 11 شرکت تعاونی دامداران با ظرفیتهای قابل توجه و سرمایهای بالغ بر 56 میلیارد ریال تحت نظارت تعاون روستایی استان در زمینه امور دام فعالیت دارد.
جوادپور ابراز امیدواری کرد که با مشارکت فعال در طرح توجیهی اقتصادی پرورش بز شیری نژاد مورسیا در سطح استان، زمینه توسعه دامداریهای پرورش نژادهای اصلاح شده پر تولید دامی در سطح روستاها و به تبع آن افزایش بهرهوری از نهاده های دامی، توسعه صنعت لبنیات حاصل از شیر بز، دستیابی به بازارهای برون مرزی، توسعه اشتغال پایدار روستایی و بهبود معیشت خانوارهای روستایی فراهم شود.
مدیر کل تعاون روستایی استان در خصوص طرح توجیهی اقتصادی پرورش بز مورسیا نیز یاداور شد: اتحادیه تعاونیهای دامداران استان با مشارکت شرکتهای تعاونی دامداران شهرستانهای یزد و تفت و شرکت تعاونی کشاورزی جامع گستر تاکنون بالغ بر 70 میلیارد ریال جهت خریداری و انتقال 1080 راس بز مورسیا از اسپانیا به استان سرمایهگذاری کرده و انتظار میرود با توجه به مزیتها و ویژگیهای خاص تولیدی این نژاد از بز نسبت به سایر نژادهای مشابه شاهد افزایش قابل ملاحظه بهرهوری تولید در بخش دام و توسعه هر چه بیشتر اتحادیه و شرکتهای تعاونی دامداران سطح استان باشیم.
لازم به ذکر است؛ بز شیری نژاد مورسیا با 210 روز دوره شیردهی در سال با تولید سالیانه بیش از 600 کیلوگرم شیر با چربی 5.7 درصد و پروتئین 3.4 درصد در مقایسه با سایر رکوردهای استاندارد نژادی نظیر هلشتاین، آلپاین و سانن در زمینه بهرهوری تولید چربی، پروتیئن و لاکتوز با تفاوت معنیداری عملکرد بسیار بالاتری دارد و شیر پرچرب این بز برای تولید پنیر مورد استفاده قرار میگیرد.
از دیگر مزیت ها و ویژگی های خاص این نژاد مدت زمان کوتاه بلوغ، چند قلوزایی و سازگار بودن با اقلیم منطقه و مقاومت بالا در برابر انواع بیماریهای شایع دامی است.
انتهای پیام
لینک کوتاه:
https://www.khabareyazd.ir/Fa/News/86967/