خبر یزد
در گفت‌‌وگو با فعالان حوزه توانبخشی معلولان مطرح شد؛
خود اتکایی و اشتغال نیاز اساسی معلولان ابرکوهی
جمعه 17 آذر 1396 - 12:50:44 PM
ایسنا - اجتماعی
یزد آنلاین - مدیران مراکز توان‌بخشی حرفه‌ای ابرکوه مهم‌ترین نیازهای معلولان این شهرستان را خود اتکایی، اشتغال و استقلال مالی آنان که می‌تواند آینده ‎‎ شان را تضمین کند، عنوان می‎‎کنند.
«لیلا سادات عظیمی» مدیر مرکز توان‌بخشی حرفه‌ای معلولین ذهنی دختر بالای 15 سال اندیشه نوین ابرکوه در گفت‎‎وگو با ایسنا - منطقه یزد، اظهار کرد: مرکز اندیشه نوین از سال 93 تأسیس و پذیرای 33 معلول ذهنی و بعضاً جسمی حرکتی شد ولی پس از گذشت بیش از 3 سال، تنها یک معلول به این مجموعه اضافه ‌شده است.
وی با بیان این که 99 درصد جمعیت مرکز اندیشه نوین را معلولان ذهنی تشکیل می‌دهند، تصریح کرد: حداقلِ سنی توان‌خواهان تحت پوشش مرکز اندیشه‌های نوین 15 و حداکثر آن 44 سال است.
عظیمی خاطرنشان کرد: البته در رابطه با حداقل و حداکثر سنی افراد مورد پذیرش در این مجموعه هیچ‌گونه محدودیتی وجود ندارد و فقط در صورتی که واجد شرایط آموزش باشند، می‌توانند تحت حمایت قرار گیرند.
وی اضافه کرد: حوزه‌های فعالیتی مرکز فوق مباحث آموزشی (قرآن، ریاضی، فارسی و غیره)، حرفه‌ای (کار با چرم، سفال، رنگ‌آمیزی روی سفال، نمد دوزی، بافتنی با انگشت، گونی‌بافی، روبان دوزی، خیاطی ساده)، هنری (نقاشی رنگ‌روغن، تئاتر، سرود، موسیقی)، ورزشی (تنیس، والیبال و...) است که توسط مربیان مختلف به معلولان آموزش داده می‌شود.
موفقیت 90 درصدی مراکز توانبخشی معلولان
مدیر این مرکز توانبخشی با اشاره به موفقیت 90 درصدی آموزش‌های فوق، تأکید کرد: با این وجود در حال حاضر صنایع‌دستی تولیدشده توسط معلولان فقط زینت‌بخش دیوارهای همین مرکز می‌شود و نه بازار فروشی برای تولیدات آنان در نظر گرفته‌ شده و نه نمایشگاه‌های دائمی برای عرضه و فروش در این حوزه دایر شده است.
وی بیان کرد: البته به تازگی با همکاری اداره بهزیستی تصمیماتی در رابطه با بازاریابی برای این محصولات اخذ شده است که امیدواریم به سرانجام مطلوبی برسد.
عظیمی ادامه داد: دیده شدن و فروش محصولاتی که این توان‌خواهان تولید می‌کنند، نه تنها انگیزه، شوق و امید به زندگی و کار را در وجود آنان احیاء می‌کند بلکه باعث می‌شود تا منبع درآمدی داشته و از نظر مالی باری از دوش خانواده‌های خود بردارند.
وی ضمن تأکید بر این که خانواده‌های معلولان از حضور آنان در مرکز و حرفه‌هایی که آموخته‌اند، بسیار احساس رضایت دارند، افزود: در حال حاضر مشکل اصلی ما نداشتن مکانی ثابت است که به علت استیجاری بودن محل باید هرسال جا به جا شده و هزینه‌های هنگفتی صرف فضاسازی و آماده کردن محیط کنیم چرا که بعضاً در بین معلولان افراد نابینا و دارای شرایط خاص وجود دارند که حتماً باید مناسب‌سازی صورت گیرد تا ایاب و ذهاب آنان امکان‌پذیر شود.
این مسئول یکی دیگر از نیازهای فعلی مرکز جامع توان‌بخشی حرفه‌ای اندیشه نوین را هزینه سرویس ایاب و ذهاب معلولان عنوان کرد و از مسئولاین و خیرین خواست تا در این زمینه حمایت‌های خود را از این افراد دریغ نکنند.
نقش‎‎آفرینی معلولان روی دیوارهای شهر
«مرضیه زارع زاده» مدیر مرکز جامع توان‌بخشی حرفه‌ای شکوفه‌های امید ابرکوه نیز به خبرنگار ایسنا - منطقه یزد گفت: این مرکز بهمن‌ماه سال 84 تاسیس و کار خود را با پذیرش معلولان ذهنی پسر 3 تا 14 سال آغاز کرد که پس از 3 سال فعالیت، اعضای آن ترخیص شده یا به مدرسه ویژه معلولان راه یافته‎‎اند.
وی متذکر شد: به دلیل آموزش‌های موفق این مجموعه، پیشنهاد بازگشایی مجدد آن مطرح شد که این بار معلولان ذهنی از سن 3 و نیم سال به بالا پذیرش شدند به نحوی که در حال حاضر تعداد آنان 26 نفر است.
زارع زاده ادامه داد: حرفه‌های ویترای (نقاشی روی شیشه)، پتینه کاری (نقاشی روی چوب)، پلی‌استر، کاشی‌کاری، نقاشی دیواری، کشاورزی و غیره به توان‌خواهان آموزش داده شده و به علت مورد قبول واقع شدنِ کار آن‌ها، نقاشی یا کاشی‌کاری برخی از دیوارهای شهر نیز به آنان واگذار شد.
به گفته وی، حرفه آموزان این مجموعه در دو تئاتر «خورشید و یخ» و «کابوس» نقش‌آفرینی کردند که به جشنواره تئاتر منطقه‌ای معلولان کویر راه یافت.
وی با بیان این که جامعه نباید به معلولان به چشم فرد ناتوان نگاه کند، اضافه کرد: انتظار می‌رود دستگاه‌های اجرایی و مردم جامعه توانمندی‌های معلولان را باور و با اندکی حمایت، امید را در وجود آنان زنده کنند تا بتوانند بر روی پاهای خود بایستند.
این مسئول افزود: خوداتکایی، اشتغال و استقلال مالی از جمله نیازهای معلولان است که جامعه به آن کمتر توجه کرده است.
مدیر مرکز جامع توان‌بخشی حرفه‌ای شکوفه‌های امید یادآور شد: اگر جامعه قادر به اجرای درست قانون معلولان نیست، حداقل با استفاده از تولیدات معلولان در سیستم ادارات، ایجاد بازار فروش برای محصولات آنان، معرفی و اطلاع‌رسانی به مردم در این زمینه، اعتماد کردن به توانایی معلولان در زیباسازی فضای شهر و مواردی مانند اینها، زمینه استقلال و خوداتکایی آنان را فراهم کند.
یادآور می‎شود: شهرستان ابرکوه دارای 950 معلول است که تعداد 60 نفر از آنان در مراکز توان‌بخشی حرفه‌ای معلولین ذهنی دختر بالای 15 سال اندیشه نوین و مرکز جامع توان‌بخشی حرفه‌ای معلولین ذهنی شکوفه‌های امید مشغول فرا گرفتن آموزش‌های مختلف حرفه‌ای، هنری و ورزشی هستند.
انتهای پیام

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/10467/خود-اتکایی-و-اشتغال-نیاز-اساسی-معلولان-ابرکوهی
بستن   چاپ