خبر یزد
معاون توسعه روستایی ریاست جمهوری:
مشکل اشتغال و تولید تا مردمی نشدن اقتصاد کشور به قوت خود باقی است
پنجشنبه 23 آذر 1396 - 4:01:19 PM
خبرگزاری مهر
یزد آنلاین - یزد- معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری با تاکید بر لزوم اجرایی شدن سیاست های اقتصاد مقاومتی گفت: تا اقتصاد کشور مردمی نشود مشکل اشتغال و تولید به قوت خود باقی است.

به گزارش خبرنگار مهر ، سیدابوالفضل رضوی صبح امروز در نشست تخصصی توسعه و سرمایه گذاری در روستا در استانداری یزد، اظهار داشت: یکی از مشکلات نظام برنامه ریزی ما این است که راه آغاز توسعه را اشتباه رفتیم و تا زمانی که به همین منوال پیش برویم، دسترسی به توسعه مطلوب ممکن نیست.
وی با بیان اینکه توسعه باید از کوچک به بزرگ برسد، افزود: در نظام برنامه ریزی توسعه را از مرکز آغاز کردیم و به این دلیل توسعه توزیع نشد اما اگر از مکان های کوچک شروع می‌شد از محلی به منطقه ای و ملی می رسید و آنگاه دیگر وضعیت ما اینگونه نبود.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری با بیان اینکه در هیچ یک از برنامه های اجرا شده بعد از انقلاب به نرخ مصوب رشد اقتصادی نرسیدیم، بیان کرد: قرار بود در برنامه ششم به رشد اقتصادی هشت درصدی برسیم اما امسال امیدواریم به پنج درصد برسد بنابراین تا مادامی که توسعه را به درستی اجرا نکنیم، به طور قطع مشکل خواهیم داشت.
تاکید امام راحل بر ورود مردم به ویژه مستضعفین به فعالیت‌های اقتصادی
وی عنوان کرد: تا زمانی‌که اقتصاد را مردمی نکنیم و اقتصاد ما دولتی پیش برود، وضع اقتصاد و اشتغال بهبود پیدا نمی کند پس اقتصاد باید مردمی شود و حرف امام راحل نیز بعد از پذیرش قطعنامه همین بود که مردم به ویژه مستضعفین را در فعالیت های اقتصادی وارد کنید.
رضوی با اشاره به فرموده امام راحل تصریح کرد: کدام نهاد بر اساس فرموده امام (ره) برنامه ریزی و اقدام کرد در حالی‌که مقام معظم رهبری نیز در سخنرانی های خود تاکید بر مردمی کردن اقتصاد دارند.
وی با بیان اینکه امروز هیچ سیاستی مهمتر از ایجاد شغل و مردمی کردن اقتصاد نیست، افزود: شاخصه های این مهم نیز از سوی مقام معظم رهبری بیان شده که اگر به آن عمل شود به نتیجه خواهیم رسید.
اجرای سنتی پروژه‌های کشاورزی و دامداری هدر دادن سرمایه‌ها است
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری افزود: کشاورزی، دامداری و دامپروری و حتی اجرای پروژه ها به روش های سنتی چیزی جز هدر دادن سرمایه و انرژی و وقت که ضرر به تمام معنا است، ندارد و با روش های سنتی مخالفیم چون به جز اینکه وام گیرنده را بدهکار کند، عایدی دیگری ندارد.
وی با تاکید بر اینکه قصد توزیع پول را نداریم و طرح زودبازده و ... را اجرا نمی کنیم، بیان داشت: حتی تعاونی های خانوادگی را هم قبول نداریم چون 228 هزار شرکت تعاونی ثبت شده که تک خانوادگی است و توان فعالیت ندارند اما تعاونی هایی که از چندخانواده تشکیل شده، دارای قدرت بیشتری است.
رضوی با بیان اینکه توسعه زمانی شکل می گیرد که آموزش داده شده باشد، عنوان کرد: تشکیل کمیته بازاریابی، کمیته آموزش برای کمک به سرمایه گذاری و کمیته مشورت به طور رایگان را دنبال می کنیم.
وام‌های بانکی باید برای توسعه به روستاها پرداخت شود
وی بیان داشت: قرار است وام را برای سرمایه گذاری در روستا و آبادسازی روستاها به روستایی بدهیم نه اینکه وام را به شهر بیاورند و کاری از پیش نبرده باشیم.
رضوی ادامه داد: مشکل تولیدات صنایع دستی ما این است که بسته بندی‌ها درست و شناسنامه دار نیستند و نمی توانیم رقابت داشته باشیم که این مهم به عهده میراث فرهنگی است تا بر مبنای آموزشها نسبت به رفع این مشکل هم اقدام کند.
وی ادامه داد: مردم یزد انسان‌های خلاق در استفاده از فرصت ها و تولید ثروت و کاهش هزینه هستند که برای سرمایش منازل، سازه‌ای را خلق کردند که در دنیا بی‌نظیر است اما خود مردم یزد نیز از این اقدام بزرگ غافل هستند در حالی که با شیوه‌های خود موجب کاهش هزینه ها و خلق ثروت شده اند.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری با اشاره به اینکه بر اساس دستورالعمل ها و آیین نامه های اشتغال، سهم هر استان مشخص شده است، عنوان کرد: سهم بخش های مختلف در این زمینه مشخص است و استان یزد که از استان های معدنی کشور است باید در فرآوری معادن نیز ورود کند و بر اساس دانش فنی برای ایجاد ارزش افزوده هم اقدام کند.

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/11811/مشکل-اشتغال-و-تولید-تا-مردمی-نشدن-اقتصاد-کشور-به-قوت-خود-باقی-است
بستن   چاپ