خبر یزد
یک پژوهشگر یزدی:
طی 40 سال گذشته پژوهش در ایران رشد فزآینده‌ای پیدا کرده است
شنبه 25 آذر 1396 - 7:26:23 AM
ایسنا
یزد آنلاین - یک پژوهشگر یزدی‌ با بیان این‌که خود سانسوری‌، روحیه خود مالک‌انگاری سازمان‌ها، سلطه سلیقه سیاسی بر پژوهش‌ها و نبود متولی خاص در استان‌ها از مهمترین چالش‌ها و موانع پژوهشی در حوزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس است، گفت: طی 40 سال گذشته پژوهش در ایران رشد فزآینده‌ای پیدا کرده است.
  «محمدرضا کلانتری سرچشمه» با اشاره به جایگاه برجسته پژوهش در بازشناسی اهداف انقلاب اسلامی، اظهار کرد: بعد از آغاز و شکل‌گیری نهضت اسلامی همیشه دشمنان داخلی و خارجی سعی داشتند با این جریان وابسته به حقانیت و ارزش های دینی را با جریان‌های ضد الهی و ملی‌گرا، پیوند دهند و از راه‌های گوناگون با ایجاد رخنه و نفوذ این حرکت اصیل را منحرف کنند.
وی با بیان این که دشمنی جریان های دینی بر علیه انقلاب هنوز هم به صورت گسترده ادامه دارد، افزود: دشمنان دین و نظام اسلامی سعی در بزرگ کردن رژیم وابسته پهلوی و تحریف تاریخ گذشته برای غیرموجه جلوه دادن حرکت انقلاب اسلامی و رساندن جامعه به اظهار ندامت از حرکت الهی خود هستند.
این پژوهشگر و نویسنده یزدی گفت: در این میان پژوهشگران دیندار و غیروابسته باید با تلاشی مضاعف با پژوهش ‎ های وزین و متقن از این حرکت عظیم غبار روبی نموده و چشمه ناب حرکت الهی و دینی ملت قهرمان ایران را به جهانیان معرفی کنند.
کلانتری در ادامه به وضعیت پژوهش در طول پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون اشاره کرد و افزود: پژوهش در چهار دهه گذشته روند رو به رشد فزاینده‌ای داشته و سرعت رشد علمی در کشور ما براساس شاخص‌های بین‌المللی چندین برابر کشورهای دیگر است.
وی با بیان این‌که در موضوع انقلاب اسلامی کم‌کاری گسترده‌ای صورت گرفته و دانشگاه‌ها در این موضوع بیشتر از دیگر ارگان‌ها کم‌کاری کردند، تصریح کرد: معضلات بزرگ این حوزه، نبود سازمان متولی و واحد در استان‌ها و شهرستان‌ها است.
این نویسنده شاخص استان یزد خاطرنشان کرد: مراکزی چون مرکز اسناد انقلاب اسلامی، بنیاد تاریخ انقلاب اسلامی، مؤسسه حفظ آثار حضرت امام خمینی(ره) یا فاقد شعبه در استان‌ها هستند یا حداکثر یک یا دو شعبه در سراسر کشور دارند و ضرورت دارد این موضوع مهم متولی مشخصی در استان‌ها و گروه‌های آموزشی دانشگاه‌ها پیدا کند.
نویسنده کتاب «روزشمار انقلاب اسلامی در یزد» چالش‌ها و موانع پژوهشی در حوزه‌ انقلاب اسلامی و دفاع مقدس را به دو دسته تقسیم کرد و چالش نخست را چالش‌های عمومی مانند: کم توجهی مسئولان، در اختیار قرار ندادن اسناد و مدارک، محدودیت‌های بی‌مورد، خود سانسوری‌ها، روحیه خود مالک‌انگاری سازمان‌ها و سلطه سلیقه سیاسی بر پژوهش‌ها و مدیریت‌ها را موجب کاهش انگیزه‌ها و اقبال ضعیف پژوهشگران از این حوزه برشمرد.
کلانتری سرچشمه چالش‌های خاص را دومین عامل ضعف پژوهش در حوزه انقلاب و دفاع مقدس دانست و بیان کرد: در حوزه انقلاب اسلامی در استان‌ها متولی وجود ندارد و متولیان کشوری هم بیشتر درگیر مسائل دیگری هستند.
وی خاطرنشان کرد: تعدد مسئولیت‌ها آن‌ها را از امر سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی در این زمینه دور کرده و بیشتر نگاه به تهران دارند و شهرستان‌ها را فراموش کردند.
این نویسنده یزدی افزود: هر چند در حوزه دفاع مقدس متولی در استان‌ها وجود دارد ولی کسی به فکر تربیت پژوهشگر و محقق در این حوزه نیست و تعداد معدودی از روی علاقه شخصی در این حوزه کار می‌کنند.
پژوهشگر یزدی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این‌که در دانشگاه‌های کشور هم کرسی درس دفاع مقدس وجود ندارد و ضرورت دارد ستاد کل نیروهای مسلح برای این موضوع چاره اندیشی کند، اظهار کرد: مباحث مغفول مانده بسیار زیاد است و ضرورت دارد برای هر شهر و روستای بالای 50 خانوار در کشور یک پژوهش درباره انقلاب اسلامی و دفاع مقدس صورت گیرد.
وی به زوایای مغفول مانده پژوهشی در حوزه انقلاب و دفاع مقدس اشاره و خاطر نشان کرد: چند سال پیش رهبر معظم انقلاب اسلامی از هنرمندان، نویسندگان و پژوهشگران درخواست کردند که فهرستی از کارهای انجام شده و انجام نشده در این حوزه را تهیه کنند تا بفهمند که هنوز یک هزارم راه و مقصد نهایی را طی نکردند.
خالق اثر «گزیده افتخار» رسالت دانشگاه‌ها در زمینه پژوهش و تبیین روش‌مند افق‌های حرکت انقلاب اسلامی به سمت آینده را مهم و حساس دانست و خاطرنشان کرد: دانشگاه‌ها در گام نخست باید به فکر اصلاح و بازسازی خود باشند، دانشگاهی برای ما مطلوب است که فارغ‌التحصیل آن یک متخصص متدین باشد.
کلانتری افزود: دانشگاه اسلامی باید شخصیت‌هایی چون شهیدان چمران، شهریاری، علی‌محمدی، احمدی‌روشن تربیت کند، در قدم بعد باید تغییرات جدی در حوزه پژوهش ایجاد شود، دانشگاه اسلامی باید با معیارهای برخاسته از علوم و فنون اسلام سنجیده شود و این تغییر معیارها به عزم جدی از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی احتیاج دارد که متأسفانه در این سال ها حرکت قابل توجهی از سوی آن شورای عالی دیده نشده است.
وی در پایان تصریح کرد: تلاش دانشگاه‌ها در حوزه انقلاب اسلامی و دفاع مقدس اصلا قابل قبول نیست و در سال جاری با بخشنامه وزارت علوم درس دفاع مقدس نیز از دانشگاه‌ها حذف شده است.


http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/11880/طی-40-سال-گذشته-پژوهش-در-ایران-رشد-فزآینده‌ای-پیدا-کرده-است
بستن   چاپ