خبر یزد
معاون فرهنگی كانون پرورش فكری : رقابت افزون بر 6700 در بیستمین جشنواره قصه‌گویی كشور
شنبه 25 آذر 1396 - 2:10:02 PM
ایسنا - فرهنگی و هنری
یزد آنلاین - معاون فرهنگی كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان و دبیر بیستمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی كشور با اشاره به حضور پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها و نوجوانان در این دوره جشنواره، اظهار كرد: امسال بیش از 6700 قصه‌گو در این جشنواره شركت داشتند كه نیمی از آنها را نوجوانان شامل شدند.
به گزارش ایسنا – منطقه یزد، «رضا قمرزاده» در آستانه برگزاری رقابت‌های حوزه چهارم بیستمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان كه یاد استاد مهدی آذر یزدی از 28 تا 30 آذرماه به میزبانی یزد برگزار می‌شود، در جمع خبرنگاران اظهار كرد: قصه‌گویی، سنتی دیرینه‌ و ریشه گرفته از هویت دینی و ملی ماست كه به عنوان ابزاری ارزشمند و قدرتمند می‌تواند در حفظ و تقویت این هویت، ترویج فرهنگ مطالعه و كتابخوانی و به مراتب مهمتر در تربیت كودكان، نقسی اساسی ایفا كند.
وی با اشاره به این كه پایه‌ی بسیاری از فعالیت‌های كانون پرورش فكری كودكان و نوجوانان موضوع كتاب و كتابخوانی است و قصه‌گویی از مهمترین جلوه‌های این حوزه به شمار می‌رود، گفت: به همین دلیل نیز موضوع قصه‌گویی یكی از اولویت‌های برنامه‌ها و فعالیت‌های كانون محسوب می‌شود.
دبیر بیستمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی كشور اظهار كرد: برخی قصه‌ گفتن برای كودكان را ابزاری برای خواب كردن كودكشان می‌دانند در حالی كه ما آن را وسیله‌ای برای بیداری كودكان می‌دانیم و بر این باور هستیم كه كودك در هنگام شنیدن قصه به نوعی بیداری كه نتیجه آن آرامش است، دست می‌یابد و همین آرامش باعث خواب رفتن وی می‌شود.
قمر‌زاده یكی از مهمترین اهداف برگزاری این جشنواره را ترویج قصه‌های خوب و قرانی ذكر كرد و ادامه داد: جشنواره امسال دارای وجوه تمایزی نسبت به دوره‌های قبلی است كه یكی از آنها شركت رسمی نوجوانان و پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها در رقابت‌هاست.
به گفته‌ی وی، امسال 6737 قصه‌گو برای شركت در این جشنواره ثبت‌نام كردند كه از این تعداد 3174 نفر جوانان، 3090 نفر مربیان و بخش آزاد و 473 نفر نیز پدربزرگ‌ها و مادر‌بزرگ‌ها بودند.
قمرزاده با اشاره به بخش‌های مختلف جشنواره، ابراز امیدواری كرد كه در جشنواره امسال و با حضور پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌ها، جلوه‌ای خاص از ادبیات، زبان مادری و فرهنگ فولكلور محلی را شاهد باشیم.
وی یكی از بخش‌های جشنواره امسال را بخش‌های مقاله و داستان در موضوع قصه‌های رضوی اعلام كرد و گفت: امسال 182 مقاله و 70 داستان در این بخش مورد قضاوت و داوری قرار می‌گیرد.
معاون فرهنگی كانون پرورش فكری كشور گفت: داوری آثار بخش بین‌المللی جشنواره آغاز شده و پیش‌بینی می‌شود همانند پارسال 38 كشور شركت داشته باشند كه از این تعداد 10 كشور به مرحله نهایی جشنواره كه اول تا پنجم بهمن‌ماه در تهران برگزار می‌شود، راه خواهند یافت.
وی با اشاره به اعلام فراخوان جشنواره از اول مردادماه، اظهار كرد: یكی از آثار این جشنواره برگزاری 736 جشن قصه‌گویی در كشور برای حضور قصه‌گویان با استعداد در این مسابقات بوده كه 80 هزار كودك مخاطب از آنها بهره مند شده‌اند.
به گفته قمرزاده، علاوه بر برگزاری این جشنواره كه موجب ترویج قصه‌خوانی خواهد شد، فعالیت بیش از 770 مركز و 170 مركز سیار ویژه روستاها كه عمدتاً قصه‌گویی است، قصه‌گویی در قالب اجرای طرح كانون - مدرسه كه براساس آن دانش‌آموزان دو روز در هفته در مراكز كانون حضور می‌یبندف حضور مربیان كانون در مدارس و قصه‌گویی و برنامه‌هایی نظیر اینها را در ترویج قصه‌گویی بسیار موثر خواند.
این مسئول در پایان نیز در مورد انتخاب یزد به عنوان میزبان مسابقات حوزه 4 كشور اظهار كرد: یزد از فعالیترین استان‌های در زمینه فعالیت‌های فرهنگی و هنری و ادبی مانند قصه‌گویی است و حتی به لحاظ برخوداری از برخی زیرساخت‌های فرهنگی نیز از استان‌های برتر كشور محسوب می‌شود.
انتهای پیام

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/11921/معاون-فرهنگی-كانون-پرورش-فكری---رقابت-افزون-بر-6700-در-بیستمین-جشنواره-قصه‌گویی-كشور
بستن   چاپ