خبر یزد
یک متخصص:
پرتغال و نان سنگک را با هم بخورید تا معده و روده شما دباغی شود/ اگر اعصاب قوی ندارید، پرتغال ترش نخورید
دوشنبه 27 آذر 1396 - 12:02:02 PM
ایرنا - اجتماعی
یزد آنلاین - یزد- یک متخصص طب ایرانی معتقد است: افراد سالم میتوانند یک وعده از روز را به خوردن پرتقال با نان سنگک اختصاص دهند تا ترکیب آنها، علاوه بر دباغی معده و روده، به دفع مواد زائد این 2 عضو نیز کمک کند.
دکتر محمدعسکر فراشاه روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: برای دفع ضررهای آلودگی هوا بر سیستم گوارش نیز، خوردن پرتغال توصیه می شود.
وی اظهار داشت: ترش مزه ها در طب ایرانی، مزاج سرد و خشک دارند و برای اعصاب و ریه مضر هستند و پرتقال ترش نیز از این قاعده مستثنی نیست و برای افرادی با مشکلات عصبی و سرفه خشک، توصیه نمی شود.
به گفته وی برای تسکین حرارت معده و کبد بهتر است میوه های ملس مانند انار ملس، پرتقال و امثال آنها را در وقت صبح و در حالت خالی بودن معده، مصرف کنیم.
دکتر عسکر فراشاه، خوردن این میوه را در افراد با معده های قوی و بین وعده های غذایی موجب بهتر شدن هضم غذا و بروز اشتها دانست و یادآور شد: مصرف زیاد پرتقال مخصوصا ترش آن برای افراد با سابقه نارسایی تیرویید، دارندگان مشکلات کلیوی و ضعف دهانه معده(ریفلاکس)، لاغرها و کم وزن ها و ناقهین (افرادی با ضعف جسمی) و سالخوردگان توصیه نمی شود.
وی، پرتقال را میوه نارنجی و دوست داشتنی و پرخاصیت فصل سرما توصیف کرد و گفت: پرتقال، نام میوه زمستانی است که در کتب طب ایرانی با نام هندی "کونله" عنوان شده، میوه ای درختی است کاملا شبیه نارنج اما کمی از درخت نارنج کوچکتر و بهار آن کم بوتر و برگ آن هم نازکتر است.
این متخصص طب ایرانی در مورد دیگر خواص پرتقال هم اظهار داشت: میوه ای است با طبیعت سرد و تر که البته شیرین آن تا حدودی به اعتدال نزدیک است.
به گفته وی پرتغال، مفرح قلب و تسکین دهنده تپش قلب و گرمی و حرارت خون که در رفع گرمی معده و کبد هم تاثیرگذار است، این میوه برای رفع عطش و تشنگی هم مفید بوده و میوه ادرار آوری است ضمن آنکه پوست آن هم مقوی معده بوده و از ماسک پوست پرتقال برای بهبود کک مک صورت استفاده می شود.
دکتر عسکر فراشاه یادآور شد: مداومت بر مصرف پرتقال باعث زیبایی رنگ چهره میشود، البته منظور استفاده کم اما تکرار شونده است زیرا مصرف زیاد این میوه باعث لینت مزاج (رفع یبوست و نرمی شکم) می شود.
وی گفت: ترشی پوست پرتقال و مربای آن نیز،خوشبو و لذیذ و مقوی است.
وی حلوای پوست پرتقال را هم مقوی قلب، معده و کبد اعلام کرد که در کاهش نفخ و تقویت بدن بسیار موثر بوده و به عنوان یک میان وعده خوشمزه قابل مصرف است.
وی در مورد "حب پرتقال" هم گفت: میتوان پرتقال رسیده را بصورت کامل یعنی با پوست، مغز و تخم آن خشک کرده و سپس با آب، سائیده و از آن به اندازه یک نخود، حب درست کنیم که این حب ها برای رفع حالت تهوع و استفراغ و اسهال شدید بسیار مفید است.
2088/ 6197

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/12030/پرتغال-و-نان-سنگک-را-با-هم-بخورید-تا-معده-و-روده-شما-دباغی-شود--اگر-اعصاب-قوی-ندارید،-پرتغال-ترش-نخورید
بستن   چاپ