خبر یزد
معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور : ایجاد اکوسیستم و زیست بوم، فناوری محوری برای توسعه استان است
یکشنبه 10 دی 1396 - 8:38:00 AM
ایسنا
یزد آنلاین - معاون علمی و فناوری رییس‌جمهور در آیین شروع به کار مرکز نوآوری دانشگاه یزد گفت: بسیار خرسندم که یک اکوسیستم و یک زیست بوم جدید در استان یزد در حوزه اقتصاد دانش‌بنیان در حال شکل‌گیری است، این زیست بوم‌ها محوری برای توسعه استان هستند .
  دکتر «سورنا ستاری» گفت: نگاه جدیدی در دانشگاه‌ها ایجاد شده است، این دیدگاه جدید باعث شده که جوان‌ها احساس کنند، می‌توانند تأثیرگذار باشند .
وی افزود: عملکرد چندین ساله ما معایبی را به همراه داشت که لازم است از آنها درس بگیریم، یکی از این معایب ورود دولت به بخش حوزه پژوهش و صنعت بود که منجر به ظهور شرکت ها و کارخانه هایی شد که قدرت رقابت مناسبی نداشتند .
وی تصریح کرد: بهترین نوع ایجاد کسب و کار آن است که دخالت دولتی در آن بسیار کم و یا اصلا وجود نداشته باشد. این یک واقعیت مهم است که به دنبال آن بحث سرمایه های خصوصی نیز مطرح می شود .
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود بر علل مشکلات اقتصادی تأکید کرد .
فقدان اکوسیستم نوآورانه و فناورانه
وی گفت: از ابتدای انقلاب اسلامی تا کنون میزان دانشجویان ما 27 یا 28 برابر شده است. اولین سؤال این است که چرا با این روند افزایش همچنان مشکلات اقتصادی گریبانگیر جامعه است؟ تولید ناخالص داخلی GDP در وضعیت مناسبی نیست؟ چه چیز به دانشجویان آموزش داده می شود که اثربخشی لازم را ندارد؟
دکتر ستاری اضافه کرد: یک واقعیت مهم در این رابطه فقدان اکوسیستم نوآورانه و فناورانه است. در صورتی که اکوسیستم شکل بگیرد می توان انتظار تحقق وضعیت بهتری را نسبت به موقعیت فعلی داشت .
وی با اشاره به اینکه ما مدل‌های اشتباهی را در گسترش آموزش عالی‌‌ پیگیری کردیم گفت: ابتدا مفهوم دانشگاه یک مفهوم خارجی بود که وارد زندگی مردم شد. فرض کنید که این مدل از فرانسه یا جای دیگر به کشور آمد؛ نه با جامعه تعامل داشت و نه با صنعت .
وی خاطر نشان کرد: در حال حاضر دانشجوی دکترا در ایران با پول دولتی تربیت می شود. به عبارت دیگر در تربیت دانشجوی دکترا نیازهای صنعت و جامعه لحاظ نمی شود و همین مسئله از معضلات نظام آموزش عالی ماست که تحقق اکوسیستم را به تأخیر می اندازد .
ارتقای رشد علمی کشور
وی اظهار كرد: در سال گذشته ما شاهد بیشترین رشد علمی کشور بر اساس شاخص نوآوری جهانی بودیم. جمهوری اسلامی ایران از رتبه 121 به 75 رسیده است و امیدواریم این وضعیت در سال 97 نیز بهبود یابد .
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری گفت: البته باید این را نیز در نظر گرفت که هدف اصلی ما صرف رشد علمی نبوده است بلکه ما به دنبال ایجاد اکوسیستم در کشور هستیم. اکوسیستم به معنای اقتصاد، صنعت، پژوهش بومی که مبتنی بر نیازها و کاربردهای جامعه شناختی باشد .
وی تصریح کرد: در حوزه اقتصاد آرام آرام اتفاقاتی در حال رخ دادن است و این رخدادها خودشان را در زندگی مردم نشان خواهند داد. در حال حاضر دو حوزه برای فعالیت های شرکت های دانش بنیان وجود دارد. یک حوزه مربوط به خدمات است و بخش دیگر مربوط به تکنیک. در این دو حوزه مبداء عزیمت سرمایه اگر بخش خصوصی باشد می توان انتظار تحقق چشم انداز بهتری را داشت .
دکتر ستاری با اشاره به ضعف بخش صنعت در کشور گفت: ما در کشور چیزی به معنای واقعی کلمه صنعت نداریم. آنچه که در قالب فعالیت های صنعتی می شناسیم صرفا کارخانه هایی هستند که خط تولیدی را از خارج وارد کرده اند و در آنجا عده ای مشغول به کار هستند. در اینجا بیشتر وجود تکنسین مطرح است تا مهندس و یا دکتر .
وی تاکید کرد: سرمایه‌گذاران بخش خصوصی باید در زمینه فناوری سرمایه گذاری کنند و این امر یک بخشی از اکوسیستم است. بسیاری از استارت اپ ها هفته ای ده درصد رشد میکنند و بهترین بخش برای سرمایه‌ گذاری است .
وی با بیان اینکه ما باید یک محیط مناسب را برای کسب و کار شرکت ها فراهم کنیم گفت: آینده این استان در ذخایر زیرزمینی آن نیست بلکه در عقل جوانان و شرکت‌ها و استارت‌آپ هایی است که در آن مشغول هستند .
این مقام مسئول اظهار کرد: اقداماتی که در مراکز نوآوری و مراکز رشد ، پارک علم و فناوری و دانشگاه‌ها در حال انجام است می‌تواند امیدی به جوانان استان تزریق کند تا بتوانند محیط اطرافشان را تحت تاثیر قرار دهند و اقتصادی تشکیل دهند و و آینده استان را رقم بزنند .
حركت دانشگاه به سمت نیازهای جامعه
دکتر «محمد صالح اولیاء» رییس دانشگاه یزد نیز در این نشست گفت: در دانشگاه یزد مدل جدیدی از همکاری ایجاد شده که بر اساس آن پیوند سه رکن دانشگاه، بخش خصوصی و دولت برقرار شده است. این مدل، مدلی خوب و کارآمد است .
وی افزود:عمده تلاش ما در دانشگاه یزد بر این مبنا قرار گرفته که فضای دانشگاه را به سمت نیازهای جامعه سوق دهیم. این مسئله علاوه بر اینکه موجب کاربردی شدن آموزش عالی می شود در نهایت موجب ارتقای وضعیت دانشگاه و جامعه در کنار یکدیگر خواهد شد .
رییس دانشگاه تأکید کرد: در حال حاضر تیم مدیریتی خوب و منسجمی در استان یزد وجود دارد. این تیم مدیریتی فرصت کم نظیری را برای استان فراهم کرده است. ما باید تمرکز خود را بر روی جذب نیروهای کارآمد متمرکز کنیم تا از پراکندگی آنها جلوگیری شود .
وی خاطرنشان کرد: از آنجا که استان یزد استانی بهره ور است در صورت وجود حمایت های کافی و مناسب این استان می تواند سهم بسیار زیادی را در فراگرد توسعه کشور ایفا کند .
وی گفت: مهمترین نکته این است که اکوسیستم و زیست بوم فناوری با حمایت مجموعه نهادها به خصوص بخش خصوصی در استان شکل گیرد .
اولیاء تاکید کرد: اگر از ایده ها و خلاقیت های جوانان حمایت شود و سرمایه های استان به سمت این ایده ها جلب شود قطعا اثرات اقتصادی آن کل استان را در بر خواهد گرفت .
وی با اشاره به ایجاد مرکز نوآوری در دانشگاه یزد گفت: این مرکز بستری برای شکل گیری ایده هاست و مطمئنا حمایت بخش خصوصی این ایده‌ها را متبلور خواهد کرد. در مرکز شتابدهنده نوآوری نیز که در دانشگاه با حمایت بخش خصوصی ایجاد شده است؛ ایده های مختلف در قالب گروه های دانشجویی در حال انجام است.


http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/12728/معاون-علمی-و-فناوری-رییس‌جمهور---ایجاد-اکوسیستم-و-زیست-بوم،-فناوری-محوری-برای-توسعه-استان-است
بستن   چاپ