خبر یزد
آغاز فصل دل‌انگيز گردشگري در شهر بادگيرها
يکشنبه 26 بهمن 1393 - 12:01:41 PM
فارس
 يزد به لحاظ شرايط اقليمي ويژه، اين فصل از سال در اغلب موارد روزهاي دل‌انگيز بهاري دارد و به دليل موقعيت خاص آب و هوايي، مسير سفر بسياري از گردشگراني است که ماه‌هاي بهمن و اسفند را براي سفر انتخاب مي‌کنند.

سفر در ماه‌هاي بهمن و اسفند به دليل اينکه معمولا تراکم مسافر در شهرها کمتر است، بسيار دلچسب‌تر است و معمولا با آرامش بيشتري مي‌توان از جاذبه‌هاي تاريخي و طبيعي شهرهاي مختلف لذت برد اما همه شهرهاي کشور اين ويژگي که در کنار جاذبه‌هاي تاريخي و طبيعي بسيار، از شرايط آب و هوايي خوبي نيز برخوردار باشند را ندارند.

يزد از جمله شهرهايي است که در اين هنگام از سال معمولا در يک روز چهار فصل را تجربه مي‌کند و البته برخي سال‌ها نيز مانند زمستان 92، يزد نيز مانند اغلب نقاط کشور روزهاي زمستاني خوبي را تجربه کرد.

بهار زودرس يزد، شهر بادگيرها را خاطره‌انگيز کرده است

امسال از آن سال‌هايي است که بهار بسيار زودتر از روال معمول چتر سبز و شکوفه باران خود را بر سر استان يزد، شهر بادگيرها و بزرگترين شهر خشتي جهان پهن کرده است.

فارغ از لطمات و آسيب‌هايي که اين گرماي زودرس و سرمازدگي احتمالي بهاره به محصولات کشاورزي وارد مي‌کند، اين فصل بهترين ايام براي آغاز گردشگري در يکي از باستاني‌ترين شهرهاي ايران است چنانکه هم‌اکنون نيز در گوشه و کنار شهر، حضور گردشگران به ويژه گردشگران خارجي به چشم مي‌خورد و حضور آنها حال و هواي ويژه‌اي به شهر بخشيده است.

هر فصل از يزد به دليلي براي گردشگري مناسب است اما اين روزهاي يزد که صبحش بهاري، ظهرش تابستاني، عصرش پاييزي و شبش نسبتا زمستاني است، به طور قطع دل‌انگيزترين زمان براي گردشگري است.

حتي شهر نيز از مدت‌ها پيش براي ورود گردشگران آماده شده و مسئولان يزد به دليل اطلاع از ذائقه گردشگران به ويژه گردشگران خارجي، زيباسازي منظر شهري را دو ماه قبل از فرا رسيدن نوروز انجام مي‌دهند.

تخت‌هاي هتل‌ها نيز گرچه از مدت‌ها پيش براي اين هنگام از سال رزرو شده اما خانه‌هاي استيجاري و هتل آپارتمان‌ها به خوبي مي‌توانند پذيراي گردشگران باشند ضمن اينکه برخي افراد گرچه از استطاعت مالي نيز برخوردارند اما بدشان نمي‌آيد گاهي يک سفر واقعي در چادر مسافرتي را نيز تجربه کنند.

چادرخوابي در شب‌هاي کوير؛ جذابيتي که نبايد ناديده گرفته شود

اگر اينگونه باشد، هم هوا براي گذران شب‌هاي کوير در چادر مناسب است و هم تمهيدات ويژه در پارک‌هاي سطح شهر براي اين امر انديشيده شده است.

همه اين ويژگي‌ها توانسته آمار گردشگران به ويژه گردشگران خارجي در استان يزد را طي چند سال اخير به شکل بي‌سابقه‌اي افزايش دهد به نحوي که يزد بدون احتساب استان خراسان رضوي توانسته در زمينه جذب گردشگر خارجي، رتبه دوم کشور را از آن خود کند.

معاون گردشگري اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان يزد در اين زمينه اظهار داشت: چه بخواهيم و چه نخواهيم، يزد اکنون به قطب گردشگري تبديل شده و بايد از ظرفيت ايجاد شده به خوبي بهره‌مند شويم.

مصطفي فاطمي عنوان کرد: يزد در سال 1389 رتبه پنجم کشور در زمينه جذب گردشگر خارجي را داشت و گردشگران حداقل يک شب اقامت در يزد را در برنامه خود داشتند اما يزد اکنون با سه شب اقامت گردشگر و حجم سفرها به اين استان، رتبه دوم جذب گردشگر خارجي را به خود اختصاص داده است.

وي يادآور شد: ميزان جذب گردشگر در سال 90 نسبت به سال 89 با افزايش 24 درصدي، سال 91 نسبت به سال 90 با افزايش 21 درصدي، سال 92 نسبت به سال 91 با افزايش 100 درصدي و در 10 ماه نخست سال جاري نسبت به مدت مشابه سال گذشته نيز افزايش 100 درصدي در جذب گردشگر به ويژه گردشگر خارجي داشته است.

افزايش 150 درصدي جذب گردشگر در يزد

فاطمي عنوان کرد: با توجه به اينکه ماه‌هاي بهمن و اسفند همواره به لحاظ شرايط آب و هوايي خوب، گردشگران بسياري را جذب اين استان کرده، پيش‌بيني مي‌شود ميزان جذب گردشگر خارجي در سال 93 نسبت به سال 92 با افزايش 150 درصدي مواجه باشد.

وي تاکيد کرد: مردم يزد نيز ديگر بايد شهر خود را شهر نمونه گردشگري بشناسند و خود را براي جهاني شدن آماده کنند.

معاون گردشگري اداره کل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري استان يزد در مورد تخت‌هاي اقامتي استان يزد به عنوان يکي از مهم‌ترين زيرساخت‌هاي گردشگري نيز اظهار داشت: بحث احداث هتل چند سالي است که متوقف شده و اين امر سبب شده آمار تخت‌ها به رغم افزايش گردشگران همچنان مانند گذشته باشد.

3555 تخت اقامتي آماده پذيرايي از گردشگران

وي عنوان کرد: هم‌اکنون در استان يزد 3هزار و 555 تخت در هتل‌ها موجود است که اين آمار در مقابل حجم گردشگران بسيار کم است و در اين هنگام از سال، کمبود آنها بيشتر احساس مي‌شود.

فاطمي، روند توسعه و رشد گردشگري در استان يزد را بسيار شتاب‌زده خواند و بيان کرد: يزد نيز گام‌هاي بلندي در زمينه توسعه زيرساخت‌هاي گردشگري برداشته اما هنوز تا رسيدن به استانداردها فاصله بسياري داريم.

وجود بيش از 6 هزار و 500 اثر و جاذبه تاريخي و طبيعي که بيش از 2 هزار مورد آنها در فهرست آثار ملي به ثبت رسيده است نيز از مواردي است که يزد را در زمره استان‌هاي گردشگرپذير قرار داده است.

معرفي جاذبه‌هاي گردشگري يزد آمار جذب گردشگران را به چند برابر افزايش خواهد داد

با وجود اين همه اثر شناسايي شده تاريخي و طبيعي، تنها چند اثر همواره مدنظر گردشگران بوده‌اند و اگر همه آثار تاريخي را بتوان به نحوي براي گردشگران معرفي کرد، آنگاه خواهيم ديد که يزد امکان رسيدن به جايگاه نخست کشور در زمينه جذب گردشگر را نيز دارد.

اغلب گردشگراني که به استان يزد سفر مي‌کنند، مسجد جامع، ميدان اميرچخماق، آتشکده زرتشتيان، مجموعه گردشگري ارگ سريزد، باغ دولت آباد يزد و در نهايت يکي دو جاذبه در شهرستان‌هاي ميبد، مهريز و تفت را بازديد مي‌کنند و از بقيه جاذبه‌ها غافل مي‌مانند.

معرفي اين آثار و جاذبه‌ها خود به تنهايي مي‌تواند آمار گردشگران را به چند برابر ميزان فعلي برساند و به نظر مي‌رسد معرفي بيشتر يزد بتواند در کنار توسعه زيرساخت‌هاي گردشگري، صنعت سبز گردشگري در اين استان را محقق کند.

علاقمندان به سفر نبايد اين روزهاي بي‌بديل و زيباي يزد را از دست بدهند و حتي درختان بادام در شهرستان‌هاي يزد و تفت و مهريز که از روزها پيش شکوفه‌باران شده‌اند نيز مي‌تواند براي آنها جذابيتي ويژه داشته باشد.


http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/1277/آغاز-فصل-دل‌انگيز-گردشگري-در-شهر-بادگيرها
بستن   چاپ