خبر یزد
همایش ملی بلورشناسی و کانی شناسی ایران در دانشگاه یزد برگزار شد
جمعه 6 بهمن 1396 - 10:40:06 AM
ایسنا - علمی و آموزشی
یزد آنلاین - بیست و پنجمین همایش ملی بلورشناسی و کانی شناسی ایران با حضور جمعی از اعضای هیات علمی، محققان و پژوهشگران این حوزه از سراسر کشور طی دو روز در تالار دکتر جلیل شاهی دانشگاه یزد برگزار شد.
به گزارش ایسنا - منطقه یزد، دکتر «محمد مهدی لطفی» معاون پژوهش و فناوری دانشگاه یزد در مراسم آغاز به کار این همایش با ابراز خرسندی از برگزاری آن، گفت: در سالیان اخیر با توجه به شتاب فزاینده پیشرفت علوم و تکنولوژی صاحب نظران و علمای هر رشته علاوه بر گسترش افق رشته های تخصصی خود به پژوهش های دو و چند جانبه روی آوردند.
وی ادامه داد: خروجی و نتیجه این نوع فعالیت پژوهشی در حوزه‌های علمی منجر به ظهور رشته‌های میان رشته ‎‎ ای شده است، به عبارت دیگر دانشمندان امروزه دریافته ‎ اند که ارزش مازاد تنها در صورتی محقق می ‎‎ شود که کاربردهای مختلف علوم مورد توجه قرار گیرد.
لطفی تأکید کرد: دانش بلورشناسی به عنوان یک دانش پایه مستعد این مسئله است که به صورت چند بعدی و در قالب کاربردهای مختلف به آن نگاه شود.
معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه در بخش دیگری از سخنان خود محورهای این همایش را دارای نگاهی کارکردگرایانه دانست.
وی تصریح کرد: در حال حاضر برخی کشورها در سطح جهانی به شدت روی این مسئله کار می‌‌کنند که کشور شیلی نمونه‌‌ای از آنهاست.
لطفی خاطرنشان کرد: در راستای کاربردی کردن علوم، دانشگاه یزد در قالب آئین ‎‎ نامه ‎ ‏ها و مقررات از هسته ‎ های علمی که بتوانند تولیدات کاربردی و جدید داشته باشند، حمایت می‌کند.
دکتر «امیرحسین کوهساری» رییس انجمن بلور شناسی ایران نیز در این همایش به تبیین مزیت‏های این همایش پرداخت.
وی با اشاره به این که همایش ملی بلورشناسی و کانی شناسی ایران برای دومین بار است که در این دانشگاه برگزار می‌شود، گفت: برگزاری این همایش ملی در دانشگاه و استان یزد دارای مزیت‏های عمده‏‏ای است که از آن جمله می ‎ توان به قطب بودن استان یزد در زمینه معدن، راه اندازی گوهر شناسی زیر مجموعه بلورشناسی در استان و ایجاد اشتغال اشاره کرد.
کوهساری تأکید کرد: در حوزه مباحث علمی نیز این همایش از طریق شناسایی بلورها و ارزش‌گذاری آنها و همچنین تبدیل آنها به گوهرها که هر کدام ارزش زیادی در بازار سرمایه گذاری دارند به توسعه مرزهای دانش کمک می ‎ کند.
وی به کشورهایی در جهان ازجمله تایلند، برزیل و هند اشاره کرد که درآمد آنها از حوزه بلور و گوهرها با درآمد نفتی ایران برابری می کند.
رییس انجمن بلورشناسی ایران با اشاره به فعالیت ‎‎ های این انجمن بیان کرد: این انجمن دارای یک مجله علمی و پژوهشی است که به صورت فصلنامه هر چهار ماه یک بار منتشر می ‎ شود و در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ( ISC ) نیز نمایه می‏شود.
دکتر «غلامرضا تاج بخش» دبیر علمی این همایش با تأکید بر مسئله محور بودن یافته ‎ ها در این همایش، گفت: بیشترین تلاش در ارزیابی مقالات ارائه شده، بر اساس دستاوردها و چاره ‎ ساز بودن آنها صورت گرفت.
وی افرود: حدود 198 مقاله برای ارائه در این همایش پذیرفته شد که از این تعداد 130 مقاله در حوزه زمین ‎ شناسی، 35 مقاله در حوزه فیزیک و 33 مقاله در حوزه شیمی هستند.
دکتر «بیژن اعتمادی» عضو هیئت علمی دانشگاه شیراز به عنوان سخنران کلیدی این همایش به تبیین اقتصاد جهانی بلور و گوهرها پرداخت.
وی گفت: امروزه در سطح جهانی گردش های مالی زیادی وجود دارد که از مجموع درآمد نفتی ما و گردش سرمایه های نفتی جهانی نیز بیشتر است. گردش مالی حاصل از سرمایه گذاری در حوزه گوهرها از این دست است. بر این اساس می توان گفت برگزاری این دست همایش ‎ ها برای مبادله صرف آخرین دستاوردها نیست بلکه بیشتر به جهت سو دهی به پژوهش هایی است که منجر به تولید و توسعه و همچنین رفع مشکلات کشور می شوند.
وی سرمایه گذاری در این حوزه را از جمله راهکارهای برون رفت از اقتصاد خام فروشی و نفتی دانست.
انتهای پیام

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/15038/همایش-ملی-بلورشناسی-و-کانی-شناسی-ایران-در-دانشگاه-یزد-برگزار-شد
بستن   چاپ