خبر یزد
دبیر ستاد راهبری اقتصاد مقاومتی یزد:
اقتصاد مقاومتی منحصر به شرایط تحریم نیست/همه مردم در واحدهای اقتصادی شریك هستند
سه شنبه 17 بهمن 1396 - 8:58:50 AM
ایسنا - اقتصادی
یزد آنلاین - دبیر ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی استان یزد با بیان این كه هدف‌گذاری اقدامات ستاد افزایش سطح رفاه مردم استان است، گفت: اقتصاد مقاومتی الگویی متناسب با شرایط كشور است كه منحصر به شرایط تحریم نیز نیست .
به گزارش ایسنا – منطقه یزد، «حمیدرضا نصیری زاده» در نشست گردهمایی صنعتكاران، معدنكاران، فعالان اقتصادی و بسیج مهندسین استان یزد با محوریت اقتصاد مقاومتی به همت سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان یزد در محل سالن شهید عباسپور برگزار شد، با بیان این كه مقوله اقتصاد مقاومتی اولین بار در سال 1389 از سوی رهبر فرزانه انقلاب مطرح شد، تصریح كرد: اقتصاد مقاومتی الگویی است متناسب با شرایط كشور و منحصر به شرایط تحریم نیست .
رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان با تاكید بر این وضوع كه اقتصاد مقاومتی، اقتصاد ریاضتی نیست بلكه درون زا و برون نگر است، در این باره افزود: درون زا بودن اقتصاد مقاومتی به حمایت از تولید داخلی و افزایش نرخ اشتغال اشاره دارد، همچنان كه برون‌نگر بودن این مقوله به معنای توجه به یافتن بازارهای منطقه‌ای و بین‌المللی، افزایش وزنی و ارزش صادرات و همچنین ارزآوری است .
وی با بیان این كه هدف دولت‌ها از اجرای طرح‌های اقتصادی و اجتماعی، افزایش سطح رفاه در جامعه است، گفت: این ستاد هدف‌گذاری اقدامات خود را افزایش سطح رفاه مردم استان قرار داده است .
دبیر ستاد راهبری و مدیریت اقتصاد مقاومتی استان با اشاره به رویكرد جدید ستاد از زمان آغاز بكار استاندار جدید یزد، گفت: ستاد از مركز استان به شهرستان‌ها و واحدهای تولیدی منتقل شده تا بصورت مستقیم و بدون واسطه مشكلات واحدهای استان را بررسی كند.
نصیری زاده گفت: متاسفانه برخی مشكلات از سوی دستگاه‌های اجرایی حادث شده كه می‌بایست با وقت گذاری نسبت به مرتفع كردن آن اقدام كرد.
این مسئول با تاكید بر این نكته كه باید در خصوص تلاش برای رفع مشكلات واحدهای تولیدی خدماتی در استان فرهنگ‌سازی لازم صورت گیرد، گفت: همه مردم در واحدهای اقتصادی شریك هستند چرا كه منافع آن به همه اقشار باز می‌گردد.
بررسی پیشنهاد اعتبارسنجی كارآفرینان استان
«علی زینی‌وند» معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری یزد نیز در این مراسم با بیان این كه ماموریت استاندار به تهران موجب شد تا ایشان نتواند در این مراسم حضور یابد، گفت: استاندار یزد توجه ویژه‌ای به مقوله اقتصاد مقاومتی دارد و در جلسات ستاد مسائل واحدها را از نزدیك دنبال و پیگیری می‌كند.
وی در عین حال با ذكر این نكته كه برخی امور روزمره خود را با اقتصاد مقاومتی اشتباه گرفته اند، گفت: لازم است با درنظر گرفتن تحولات ملی و جهانی در جهت تحقق سیاست های كلی اقتصاد مقاومتی گام برداشت .
زینی‌وند گفت: بیش از یك دهه است كه رهبر انقلاب رویكرد و جهت گیری كشور را اقتصاد اعلام نموده اند و می بایست با اهتمام جدی این موضوع را پی گرفت .
معاون استاندار با بیان اینكه اقتصاد مقاومتی یك اقتصاد برون نگر است، گفت: درحالیكه 80 درصد اقتصاد جهان زیر چتر سازمان تجارت جهانی قرار دارد نمی توان دور كشور را دیوار كشید .
وی گفت: كشورهای آسیای جنوب شرق روی تكنوماركت ها تمركز كرده اند و بنده نیز در مدت 45 روزی كه در استان مشغول به فعالیت هستم، روی این موضوع تمركز كرده ام و 4 بار از پارك علم و فناوری بازدید كرده ام .
معاون استاندار با بیان اینكه امروزه رعایت استانداردها به یك اصل مهم تبدیل شده است، گفت: در بحث برون نگر بودن اقتصاد باید روی این موضوع تمركز كرد تا بازارهای خارجی از دستمان خارج نشود .
زینی وند با ذكر این نكته كه هنوز بسیاری از ظرفیت های كشور معطل و بدون استفاده است، گفت: تبدیل روستاها به مراكز تولید از جمله مصادیق اقتصاد مقاومتی است .
وی در بخش دیگری از سخنان خود وعده داد تا پیشنهاد اعتبار سنجی كارآفرینان را بررسی نماید .
همه‌ی اقتصاد مقاومتی تولید و اشتغال است
«محمدحسین فنایی» از كارآفرینان استان یزد نیز در این همایش با بیان اینكه همه اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال است، تصریح كرد: با مراجعه به بندهای 24 گانه اقتصاد مقاومتی می توان دریافت روح حاكم بر اقتصاد مقاومتی تقویت پایه های اقتصاد كشور است .
وی گفت: یكی از اركان مهم تحقق اقتصاد مقاومتی، شفافیت در امور و ترجیح ضابطه بر رابطه است و تحقق آن نیازمند اشاعه شعار "انتقاد در حضور، احترام در غیاب" است .
فنایی با ذكر این نكته كه برای تحقق اقتصاد مقاومتی لازم است تا دولت روی تدوین و تنظیم سیاست ها وقت بگذارد و تولید را به بخش خصوصی واگذار نماید .
وی در بخش دیگری از سخنان خود پیشنهاد نمود تا هریك از مدیران در ستاد اقتصاد مقاومتی گزارش های خود را بر اساس بندهای 24 گانه اقتصاد مقاومتی ارائه كنند .
وی همچنین پیشنهاد نمود تا استان بر اساس پرداختی های كارآفرینان به اداره كل تامین اجتماعی، بانك ها و اداره كل امور مالیاتی، آنان را اعتبار سنجی كند و درجه اعتبار به آنان اعطا نماید .
ذخیره دانایی و نقدیندگی برای كشور یك فرصت است
«محمدرضا رضایی‌نژاد» از دیگر كارآفرینان استان نیز در این نشست با بیان اینكه كشور در حال گذر از اقتصاد تورمی به اقتصاد بهره وری است، گفت: این رویداد برای كارآفرینان یك فرصت است .
وی گفت: كشور فرصت های زیادی از جمله ذخیره دانایی و نقدینگی دارد كه درصورت بهره برداری از آن می تواند موجب تحول در كشور شود .
رضایی نژاد با بیان اینكه اگر مردم از پروژه ای اطمینان خاطر داشته باشند، در آن مشاركت می كنند، گفت: پیش بینی می شود معادل نقدینگی در جامعه در منازل مردم پول نقد و جواهرات وجود داشته باشد، از این رو اگر بتوان اعتماد مردم را جلب كرد می توان با تجمیع ثروت های خرد، كارهای بزرگ در كشور انجام داد و شركت های تعاونی قادر به این مهم هستند .
پخش كلیپ عملكرد ستاد اقتصاد مقاومتی در سال 1395 و ارائه گزارش اقدامات از سوی رئیس سازمان بسیج مهندسین صنعتی استان از دیگر بخش‌های این گردهمایی سه ساعته بود.
انتهای پیام

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/16633/اقتصاد-مقاومتی-منحصر-به-شرایط-تحریم-نیست-همه-مردم-در-واحدهای-اقتصادی-شریك-هستند
بستن   چاپ