خبر یزد
آغاز عمليات بازگشايي مسير انتقال آب خليج فارس به يزد و کرمان از مهرماه
يکشنبه 21 تير 1394 - 7:05:16 AM
ايسنا

"حسن قاسمعلي زاده"  در خصوص زمان اجراي طرح انتقال آب خليج فارس تصريح كرد: مسير انتقال آب خليج فارس در سه فاز نهايي شده است و عمليات اجرايي بازگشايي مسير انتقال از مهرماه سال جاري آغاز خواهد شد.

" محمود نوريان" مدير عامل شركت معدني و صنعتي چادرملو استان يزد نيز به عنوان يكي از مشاركت‌كنندگان اجراي اين طرح اظهار كرد: مشارکت شرکت معدني و صنعتي چادرملو درطرح انتقال آب خليج فارس به کوير مرکزي ايران يکي از اهداف اين شرکت در راستاي تحقق محور توسعه پايدار در اقتصاد کلان کشور و منطقه است .

وي در اين رابطه تصريح كرد: ايران به دليل واقع شدن در منطقه خشک و نيمه خشک، با كمبود آب به ويژه در مناطق مرکزي مواجه است و از طرفي، بخش مهمي از ذخاير مواد معدني، نظير معادن سنگ آهن و مس در استان هاي كرمان و يزد واقع شده‌اند که براي توسعه کشور نيازمند بهره‌برداري از اين معادن هستيم.

نوريان با اشاره به لزوم رعايت يکسري اصول زيست محيطي و نيز زيرساختارهاي اقتصادي براي بهره برداري از معادن و ذخاير موجود، خاطرنشان کرد: اجراي طرح انتقال آب از خليج فارس به مناطق مرکزي يکي از اين طرح‌هاي عظيم در سطح ملي است که در شرايط فعلي مي‌تواند راهگشاي بخشي از مشکلات ناشي از بحران آب در اين مناطق باشد .

وي افزود: با توجه به ظرفيت بسيار بالاي استان يزد، علاوه بر معادن در دست بهره‌برداري، سرمايه‌گذاري عظيمي هم براي طرح‌هاي بزرگ توسعه معادن و صنايع فرآوري معدني در حال انجام است.

اين فعال اقتصادي ادامه داد: بدون ترديد اين سرمايه‌گذاري‌هاي عظيم، اين منطقه را از نظر توسعه اقتصاد غير نفتي، ايجاد اشتغال پايدار و افزايش ظرفيت‌هاي اقتصادي بسيار حائز اهميت کرده است، اما بر اساس مطالعات انجام شده و شرايط  مشهود، استان  يزد به دليل بروز خشكسالي‌ها و افزايش تقاضا در بخش‌هاي شرب و كشاورزي و صنعت  با  كمبود منابع آب مواجه است، بنابراين براي رفع نيازهاي آبي اين محدوده، استفاده از آب خليج فارس به ‌عنوان يكي از منابع تامين آب مطمئن و پايدار براي ساکنان استان و صنايع و معادن اجتناب‌ناپذير است.

نوريان افزود: با بهره‌برداري از اين طرح عظيم، شرکت معدني و صنعتي چادرملو  25 ميليون متر مکعب و يا به ميزان  20 درصد از توان توليد آب را به خود اختصاص خواهد داد که با ايجاد تاسيسات آب شيرين‌کن بخشي از نياز آب شرب ساکنين استان نيز تامين خواهد شد.

وي با بيان اين که کار مطالعاتي اين طرح از سال 1393 آغاز شده است، افزود: تاسيسات شيرين‌سازي فاز نخست آب شيرين‌کن شامل واحد آبگيري از دريا به ظرفيت 4.8 ميليون مترمکعب در روز جهت تامين آب خام مورد نياز فازهاي يک و دو و توسعه‌اي آتي واحد آب شيرين‌کن به روش Ro به ظرفيت 295 هزار مترمکعب در روز و همچنين روش MEDبه ظرفيت 90 هزار متر مکعب در روز، ساخته خواهد شد.

مدير عامل شرکت معدني و صنعتي چادرملو خاطرنشان کرد: هزينه‌هاي اجرايي طرح، تاسيس آبگير و شيرين‌سازي فاز اول 640 ميليارد ريال هزينه دارد که طبق برنامه در مدت زمان سه سال اجرايي خواهد شد.

اين مدير صنعتي افزود: قطعه اول اين طرح 12 هزار ميليارد ريال هزينه دارد که بايد در مدت چهار سال، قطعه دوم با هزينه چهار هزار ميليارد ريال در چهار سال و قطعه سوم با چهار هزار و 500 ميليارد ريال در چهار سال ساخته خواهد شد.

وي زمان اجراي کل طرح عظيم انتقال آب به مرکز کشور را با توجه به اجراي همزمان طرح، مدت اجراي فاز اول آب‌شيرين‌کن به همراه اجراي قطعات يک تا سه خط انتقال آب، را معادل چهار سال براساس برآورد اوليه کارشناسان عنوان کرد.

نوريان با اشاره به اين که براي طرح انتقال فاضلاب شهر اردکان به مجتمع گندله‌سازي نيز بالغ بر يك‌هزار و 500 ميليارد ريال سرمايه‌گذاري در نظر گرفته شده است، گفت: اين  شرکت با هدف مصرف بهينه و حفظ منابع آب در محدوده شهرستان اردکان، طرح ساخت تاسيسات و شبکه جمع‌آوري، انتقال و تصفيه فاضلاب شهر اردکان را از بهمن 92 آغاز کرده و پيش‌بيني مي‌شود درصورت همکاري مسئولان و شهروندان اردکاني در نيمه دوم امسال به اتمام برسد.

وي يادآور شد: با بهره‌برداري از اين طرح در شهرستان اردکان، علاوه بر تامين نياز صنايع از پساب‌هاي خانگي و عدم استفاده مستقيم از سفره‌هاي آب زيرزميني، بخش مازاد آب تصفيه شده براي ساير مصارف شهري و روستايي در اختيار مردم قرار مي‌گيرد.

وي اذعان كرد: مهمترين تاثير اجراي اين طرح، پيشگيري از آلودگي سفره‌هاي آب زير زميني به دليل انتقال و رسوخ آلاينده‌هاي زيست محيطي از طريق چاه‌هاي فاضلاب خانگي  است .

نوريان در پايان نيز با اشاره به آمار منتشره از سوي متوليان امور آب در وزارت نيرو، گفت: سالا‌نه در كشور 95 ميليارد متر مكعب آب مصرف مي‌شود كه 92 درصد آن در بخش كشاورزي، 6 درصد در بخش عمومي و شرب و تنها دو درصد در بخش صنعت استفاده مي‌شود بنابراين بهتر است بجاي انتقادهاي يک سويه و غير کارشناسانه، نظر افکار عمومي و شهروندان را در جهت مصرف صحيح آب چه در بخش کشاورزي و چه بخش خانگي جلب کنيم نه تحريک آنها عليه صنايع مولد که هر کدام سهم قابل توجهي در اقتصاد و معيشت خانواده‌ها و رونق کسب و کار در منطقه دارند


http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/1829/آغاز-عمليات-بازگشايي-مسير-انتقال-آب-خليج-فارس-به-يزد-و-کرمان-از-مهرماه
بستن   چاپ