خبر یزد
رييس بهزيستي : 24 درصد معتادان کشور مواد مخدر صنعتي مصرف مي کنند
سه شنبه 23 تير 1394 - 7:50:46 AM
ايرنا
انوشيروان محسني بندپي در جمع خبرنگاران استان يزد افزود : افزايش مبتلايان به مصرف مواد مخدر صنعتي در حالي است که در سال 85 فقط چهار درصد معتادان کشور اين نوع مواد را مصرف مي کردند.

وي اظهار کرد : ترک اعتياد به مواد مخدر صنعتي به مراتب بسيار سخت تر و مشکل تر از ساير مواد مخدر است و به يک برنامه ريزي طولاني مدت نيار دارد.

محسني بندپي با بيان اينکه بر اساس امار غير رسمي حدود 800 هزار نفر هم بصورت تفني مواد مخدر مصرف مي کنند ، خاطر نشان کرد : همچنين در سال 85 فقط چهار درصد از مجموع معتادان زن بودند اما در سال 90 اين آمار به 10 درصد رسيد.

وي با اشاره به اينکه آمار ارائه شده در زمينه زنان کارتن خواب مبناي آماري ندارد ، افزود: وجود پنج هزار زن کارتن خواب در کشور آمار صحيحي نيست.

محسني بندپي با بيان اينکه آمار آسيب هاي اجتماعي نگران کننده است ، اظهار کرد : آسيب هاي اجتماعي در زنان روبه افزايش و اين يک هشدار است بنابراين بايد به اين مسئله علمي ، تخصصي و همه جانبه نگاه شود.

رييس سازمان بهزيستي خاطر نشان کرد: اثرگذاري يک مرد بر خانواده به اندازه تاثير يک زن نيست و با خروج زن خانواده پايداري و استحکام خود را از دست مي دهد و اعضاي خانواده نيز بيشتر در معرض آسيب اجتماعي قرار مي گيرند.

محسني بندپي با اشاره زنان سرپرست خانوار اعلام کرد : در سال 75 اين آمار، يک ميليون و 200 زن سرپرست خانوار، سال 85 يک و ميليون و 600 هزار و در سال 90 به دو ميليون 500 هزار نفر رسيد که رشد 53 درصدي دارد.

*** بررسي علل و عوامل طلاق در 9 استان

محسني بندپي از طلاق به عنوان معضل جدي در جامعه ياد کرد و گفت: به همين منظور در 9 استان کشور که آمار طلاق در آنها بيشتر است علل و عوامل آن بررسي مي شود.

وي ميانگين طلاق در کشور را 7.5 درصد اعلام و اضافه کرد: اين طرح با يکي از دانشگاههاي علوم پزشکي کشور و وزارت بهداشت ، درمان و اموزش پزشکي از جمله در استانهاي البرز ، خراسان رضوي و تهران اجرا مي شود.

اين مسوول ، با بيان اينکه در 10 سال گذشته به ازاي هر 10 ازدواج يک طلاق صورت مي گرفت ، خاطرنشان کرد : اما از اين سال به بعد از هر پنج ازدواج يک ازدواج منجر به طلاق شده است.

رييس بهزيستي کشور ادامه داد : متاسفانه طلاق منجر به آسيب هاي ديگري چون تنهايي زنان و مشکلات روحي و رواني، کودکان خياباني، کودکان کار و اعتياد مي شود.

رييس سازمان بهزيستي اعتياد همسر، نداشتن بچه و عدم ارتباط صحيح زناشويي را از مهمترين علل طلاق در برخي استان ها بيان کرد.

***55 هزار خانوار پشت نوبت براي دريافت خدمات از بهزيستي

محسني بندپي ادامه داد: هم اکنون 55 تا 60 هزار خانوار براي دريافت خدمات از اين سازمان پشت نوبت هستند.

وي با بيان اينکه 2.8 اين افراد نيازمند خدمات مستمري هستند، اضافه کرد : پيش بيني مي شود که 20 هزار نفر از اين افراد در سالجاري وارد چرخه خدمات اين سازمان شوند.

رييس سازمان بهزيستي افزود: بيش از پنج ميليون نفر از جمعيت کشور تحت پوشش سازمان بهزيستي هستند که يک ميليون و 100 هزار نفر از آنها معلول هستند.

*** رويکرد سازمان بهزيستي فعاليتهاي پيشگيرانه مبتني بر مستندات علمي است

محسني بندپي مهمترين رويکرد سازمان بهزيستي را فعاليت هاي پيشگيرانه فراگير، پايدار و مبتني بر شواهد و مستندات علمي اعلام کرد و افزود: شناخت آسيب اجتماعي، بررسي ميزان آن، شناسايي گروه هاي آسيب پذير، ارتقاي سطح آگاهي جامعه، توسعه غربالگري ها و توسعه مراکز ژنتيکي از ديگر سياستهاي اين سازمان است.

وي اضافه کرد: بدنبال اين هستيم که بسياري از مشاوره هاي ژنتيک قبل از ازدواج در کشور اجباري و اميدواريم در بودجه برنامه ششم براي اين امر رديف بودجه اي در نظر گرفته شود تا بصورت رايگان انجام و از اين طريق از اختلالات ژنتيکي و معلوليت هاي مادرزادي جلوگيري شود.

محسني بندپي با بيان اينکه 2.5 درصد جامعه کشور دچار معلوليتهاي هستند که نيازمند و برنامه تخصصي و ارائه خدمت هستند ، گفت: بر اساس برآوردهاي انجام شده حدود 300 هزار معلول در کشور وجود دارد که نيازمند خدمات تخصصي بهزيستي هستند و زير پوشش اين سازمان قرار ندارند و اين سازمان فقط سالانه 10 درصد اين جمعيت را مي تواند پوشش قرار دهد .

رييس سازمان بهزيستي يادآور شد: اکنون يک ميليون و 100هزار معلول زير پوشش بهزيستي هستند که400 هزار نفرآنان روستايي و بقيه شهري هستند که توانمندسازي معلولان و خانوادههاي آنان از الويتهاي اين سازمان است.

*** بازنگري قانون جامع حمايت از معلولان

وي از بازنگري قانون قانون جامع حمايت از جامعه حقوق معلولان خبرداد و گفت: در قانون جديد خلاهاي قانون قبلي رفع شده است بگونه اي که در هيات دولت تدبير و اميد اين قانون در دو بخش تصويب و طي لايحه به مجلس شوراي اسلامي تقديم شده است.

رييس سازمان بهزيستي اضافه کرد : بر اساس اين قانون معلولان از خدمات توانبخشي و بيمه اي ، حمايتهاي اداري، مالي و پزشکي و از حداقل حقوق و معيشت بهره مند مي شوند.

وي با اشاره به شعار هفته بهزيستي `تنها همه با هم مي توانيم` گفت: يکي از گروهاي که در اين حوزه ما را از اين تنهايي در بياوريد اصحاب رسانه هستند.

ديدار با استاندار ، افتتاح ساختمان بهزيستي شهرستان يزد ، ديدار با کارکنان بهزيستي و بازديد از موسسه خيريه نيکوکاري حضرت فاطمه زهرا (س) تفت از جمله برنامه رييس سازمان بهزيستي در يزد است.


http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/1843/رييس-بهزيستي---24-درصد-معتادان-کشور-مواد-مخدر-صنعتي-مصرف-مي-کنند
بستن   چاپ