خبر یزد
بی‌هویتی در دنیای مجازی آسیب‌پذیری را افزایش می‌دهد
چهارشنبه 23 اسفند 1396 - 10:42:35
یزد آنلاین - تعقیب اینترنتی افراد از جمله مشکلات شایع می‌باشد که این امر از ویژگی‌های شخصیت‌های وابسته به دیگران شمرده می‌شود.
برای مثال فردی که از لحاظ روحی به شدت به دیگران وابسته است، تمام حرکات و زیر و بم زندگی معشوقه‌ی خود را تحت نظر قرار می‌دهد. یا معتادان جنسی که بدنبال رسیدن به هدف خود در اینترنت پرسه می‌زنند و با جمع کردن اطلاعات طعمه‌ی خود در شبکه‌های اجتماعی، مبادرت به دیدار شخص مورد تعقیب می‌نمایند. یا افراد دچار مشکل وابستگی شخصیتی در تلاش بی ثمر و مداوم بوده تا رابطه‌ی خود با شریکشان را به هر نحو ممکن ولو تعقیب شبانه روزی در اینترنت، پا بر جا نگه داشته و احساس امنیت نمایند .
به گزارش ایسنا-منطقه یزد، اگر شما از قربانیان تعقیب اینترنتی هستید، شاید در ابتدا توجهات معطوف شده به شما خوشایند به نظر برسند ولی سرانجام کار تکان دهنده خواهد بود. از بین رفتن مرزهای بین طرفین و از دست دادن اختیارات به نفع رضایت‌مندی طرف مقابل، چه در دنیای مجازی و چه در دنیای واقعی وحشتناک است و صدمات روانی فراوانی بر قربانی وارد می‌سازند .
امروزه زندگی افراد آنلاین شده است ، آنلاین زندگی کردن نفوذ خواسته یا ناخواسته عاشقانه بر زندگی در قالب قرارهای اولیه، زناشویی یا نامزدی به‌طور تاثیراتی برجا گذاشته است. این سبک از زندگی با سرعت فراوانی همه‌گیر شده است به طوری که افراد فرصت اتخاذ اقدامات هوشیارانه را ندارند. به سبب آنلاین زندگی کردن، ابعاد مختلف زندگی عاشقانه افراد نیز هویتی آنلاین به خود گرفته است. با روند رو به رشد جرائم مرتبط با تعقیب کاربران در اینترنت، ضروریست که افراد عواطف خود را با هوشیاری کامل مدیریت نمایند. ایجاد رفتارهای درونی جدید، جهت مراقبت از خود در برابر مزاحمین اینترنتی، امری ضروری است .
حال که تک‌تک جزئیات زندگی عشقی افراد در ویترین شبکه‌های اجتماعی قرار گرفته است، میزان آسیب پذیری آنها هم بیش از پیش است.
باید با تحت نظر قرار دادن خود در دنیای مجازی همواره بیاد داشته باشیم که به احتمال فراوان درگیر شدن در هر گونه از حوزه‌های دنیای مجازی با خطرات فراوانی همراه است. قابلیت ناشناس بودن در دنیای اینترنت، کاربران عادی را مستعد قربانی "تعقیب شدن" توسط بزه‌کاران اینترنتی قرار می‌دهد .
هدف تعقیب کنندگان، اخذ قدرت، خوار کردن و تنزل شخصیتی کاربران قربانی است. مجرمین تعقیب کننده دچار بی ثباتی شخصیتی، بیماری‌های ذهنی و رفتارهای غیرقابل کنترل می‌باشند. در گذشته‌ی قلمرو چنین مجرمانی، محدود به قربانیانی می‌شد که تبهکار در دنیای خارج از اینترنت و با آشنایی قبلی، رابطه عاطفی یا کاری ایجاد نموده بود .
از آنجا که تعقیب کنندگان، اشخاص غیرقابل پیش‌بینی و از نوع معتادین عاطفی وجنسی تلقی می‌گردند، می‌توان نتیجه گرفت که کنار گذاشتن تعقیب و توقف سرکشی مداوم از قربانیان امری بعید به نظر می‌رسد.
بهترین راهکار قابل ارائه، انجام اقدامات بازدارنده و حفاظتی می‌باشد. درست همانطور که در دنیای واقعی برای خود حد و مرز قائل شده‌ایم می‌بایست در دنیای مجازی نیز عادات محافظه کارانه داشته و خط و مرزها را ترسیم نماییم .
این دسته از مجرمین تا سقوط خود به اعماق تباهی دست از ارتکاب جرم برنخواهند داشت. تا زمانی که شغل و همسر خود را از دست رفته ندیده و تحت پیگرد قانونی و متحمل هزینه‌های مالی و کیفری نشوند تعقیب از افراد و مزاحمت ادامه خواهند داد.
معقولانه نیست که اشخاص با فرد خاطی تا اعماق تباهی همراه باشند و لازم است نکات زیر را در ممانعت از وخیم‌تر شدن شرایط رعایت نمایند :
اگر با شخصی در فضای مجازی آشنا و ایجاد رابطه نموده‌اید، تا زمانی‌که شخص را از نزدیک ندیده‌اید شماره تلفن یا مشخصات خود را ارائه ننمایید .
2- اگر شخص مورد تماس با شما در فضای مجازی سابقه بیماری یا مشکل ومعضلی داشته، در ارتباط با مسائل او بی‌تعارف صحبت و حد و مرزها را در ابتدای ارتباط مجازی خود مشخص نمایید و به هیچ وجه رمز وسیله یا حساب کاربری خود را در اختیار افراد قرار ندهید .
3- رمز تمامی حساب‌های کاربری خود در تمامی برنامه‌های ارتباطی و شبکه‌های اجنماعی را هر 30 الی 40 روز تغییر دهید .
4- از وب‌سایت‌های معتبرکه قابلیت ساخت رمز برای کاربران اینترنتی دارند کمک بخواهید. رمز پیشنهادی آنها به مراتب بهتر از رمزهای قابل حدس شما می‌باشد .
5- درخواست دوستی از شما فقط باید از جانب افرادی باشد که در دنیای واقعی از قبل با شما دیدار داشته‌اند .
6- به هیچکدام از پیام‌های خصوصی که از طرف افراد ناشناس است پاسخ ندهید .
7- تنظیمات امنیتی پیام رسان‌های اجتماعی را مشاهده و از دسترسی افراد ناشناس به صفحه شخصی خود جلوگیری نمایید .
8- افراد مشکوک را هر چه سریع‌تر بلاک یا مسدود کنید.(قبل از اینکه دیر شود )
9- از به اشتراک‌گذاری جزئیات غیر لازم در مورد مکان و سایر اطلاعات آشنایی دهنده خودداری نمایید .
10- اگر شخص از محتوای پروفایل یا پست‌های شما کپی نموده بود، حق اعتراض وشکایت برای شما محفوظ است .
انتهای پیام

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/19066/بی‌هویتی-در-دنیای-مجازی-آسیب‌پذیری-را-افزایش-می‌دهد
بستن   چاپ