خبر یزد
توسعه معادن نيازمند عزم ملي است
يکشنبه 5 مهر 1394 - 9:02:20 AM
ايرنا
يزدآنلاين- محمود نوريان ضمن اشاره به توجه جدي به ارتقا بهره وري در توليد مواد اوليه و واحدهاي صنعتي کشور افزود: در برنامه ششم توسعه کشوربه بخش معدن و صنايع معدني نگاه ويژه اي شده است.
به گفته وي از طرفي در سياست هاي اقتصاد مقاومتي حوزه معدن و صنايع معدني جايگاه دوم را در رشد توليد ناخالص ملي به خود اختصاص داده که اين امر نشان از توان بخش معدن در اقتصاد ايران دارد.
وي اضافه کرد: اما نبايد تنها به ظرفيت ها دلخوش بود بلکه بايد توجه داشت که آنچه موجب ارزش آفريني و سود دهي در توليد مي شود کاهش هزينه توليد و افزايش کيفيت با بهره گيري از نيروي انساني کارآمد ، بکار گيري روش هاي نوين و استفاده از تکنولوژي مدرن است .
مديرعامل چادرملو اظهار کرد: در واقع به روز کردن دانش و علوم مديريت به عنوان يکي از عوامل تاثيرگذار براي توسعه و افزايش بهره وري در معادن، لازمه ارتقا اين بخش از اقتصاد ايران است تا بتوان زمينه را براي استفاده کامل از شرايط و امکانات موجود براي تحقق هدف جايگزيني معادن بجاي نفت فراهم نمود .
نوريان با اشاره به اينکه اين ديدگاه جديد نيست و همه دست اندرکاران صنعت آنرا مي دانند و قبول دارند افزود: ولي نکته مهم پياده سازي اين تفکرات است که به کندي انجام مي شود و اغلب در قالب يک ايده و آرمان باقي مي ماند .
وي در ادامه گفت : سعي کرديم همه شاخص هاي بهره وري از جمله آموزش و ارتقاء سطح علمي کارکنان در رده هاي مختلف ، بهره گيري مناسب از ابزار و تکنولوژي در اختيار، کاهش مصرف انرژي ، تکميل زنجيره توليد با ايجاد واحد هاي تکميلي چرخه توليد فولاد و بومي سازي بيش از 8 هزار قطعه صنعتي مورد نياز با همکاري صنعتگران کشور را پياده سازي کنيم .
مدير عامل چادرملو اظهار کرد: شايد بتوان بهترين شاهد اين اقدامات مثبت را معرفي چادرملو از سوي سازمان بهره وري کشور بعنوان واحد نمونه معدني در سال گذشته اعلام کرد .
نوريان بزرگترين توليد کننده سنگ آهن کشور با انتقاد از برخي مسوولان گفت: با شعار و سخنراني و تصميمات يک طرفه نمي توان چرخ صنعت را چرخاند بلکه امروز بخش صنعت ايران نياز به عزم ملي و اتخاذ تصميمات منطقي بر اساس شرايط واقعي حاکم بر صنايع به ويژه توليد کنندگان مواد اوليه دارد .
وي گفت: ظرفيت معادن ايران قابليت ارزش آفريني بالايي دارد اما مشروط به برنامه ريزي صحيح و مديريت کارآمد، همينطور نمي شود بگوييم ما 70 نوع ماده معدني با 40 ميليارد تن ذخير قطعي در کشور داريم ولي حمايتي از سرمايه گذاري براي استحصال و فرآوري اين مواد معدني نکنيم .
نوريان گفت: سرمايه گذاران بخش خصوصي در هر جا شرايط را مناسب ببينند ورود مي کنند، بنابراين سياست گذاران بخش اقتصاد چه در مجلس و چه در دولت بايد دغدغه هاي سرمايه گذاران بخش خصوصي را در جهت منافع ملي در نظر بگيرند چرا که حاصل آن خروج از اقتصاد تک محصولي، رونق کسب و کار، اشتغال، و رشد اقتصادي خواهد بود.
نوريان ادامه داد: قصد بي اعتبار کردن برنامه هاي همايش ها ، کنفرانس ها و... را ندارم ولي واقعيت اين است که سالانه دهها همايش و کنفرانس و سمينار و نمايشگاه و جشنواره با عناوين مختلف در يک شاخه تخصصي برگزار مي شود که خروجي آن چندان مفيد و اثر بخش نيست .
وي با بيان اينکه در همين حوزه معدن و صنايع معدني نزديک به 40 همايش برگزار مي شود اما نتيجه آن غير از بيان آمار و ارقام و کاسته شدن حساسيت جامعه و تصميم گيرندگان، نسبت به هشدارها اثري ديده نمي شود تصريح کرد: در حقيقت همه واکسينه شده اند و انتقادات و هشدارها تاثيري ندارد، بنابراين ما سعي مي کنيم بدور از اين برنامه هاي تشريفاتي فقط به توليد بيانديشيم و انرژي مجموعه را صرف حضور در اينگونه مراسم نکنيم .
مدير عامل چادرملو همچنين افزود : در همه جاي دنيا در هر حوزه اقتصادي، فرهنگي و اجتماعي يک يا دو گردهمآيي تخصصي وجود دارد که بسيار هم مورد توجه قرار مي گيرد و عموماً تاثير گذار هم هستند اما در کشور ما به جز دو يا سه همايش و نمايشگاه تخصصي که از سوي متوليان معدن و صنعت برگزار مي شود .
نوريان گفت: شاهد برگزاري سالانه دهها گردهمآيي با عناوين مختلف ديگر هستيم که هيچ مبناي علمي و فني و تخصصي ندارد و البته براي برگزار کننده منبع درآمد خوبي است ، بهترين خروجي اين برنامه ها، لوح و يا تنديسي است که آنهم از پيش با دريافت هزينه نا متعارف از شرکت کننده گان، به آنها داده مي شود و براي برخي از شرکت ها هم فرصت مغتنمي است تا با دريافت لوح و جايزه، براي خود محمل تبليغاتي ايجاد کنند.

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/2071/توسعه-معادن-نيازمند-عزم-ملي-است
بستن   چاپ