خبر یزد
خاتم در مسیر توسعه
سه شنبه 21 فروردين 1397 - 11:48:53
یزد آنلاین - یزد- شهرستان خاتم به دلیل دوری از مرکز استان یزد، نداشتن زیرساخت های اقتصادی مطلوب و همچنین نبود سرمایه گذار قابل اتکا، از قافله توسعه و پیشرفت در استان یزد عقب مانده است.
به گزارش ایرنا فاصله 240 کیلومتری مرکز این شهرستان تا یزد، مشکلات عدیده ای را در حوزه سرمایه گذاری، اشتغال، صنعت و همچنین ایجاد بستر مناسب برای صنایع پایدار ایجاد کرده است.
شاید تنها نقطه قوت و قابل اطمینان در خاتم، همان بخش کشاورزی آن باشد بطوریکه در برخی از محصولات، حرف اول استان را می زند اما این بخش هم با ادامه خشکسالی سال های اخیر به چالش کشیده شده است.
تا پیش از روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، اقدامات قابل توجهی برای پیشرفت و توسعه خاتم انجام نشد و اقدامات انجام شده هم کمرنگ بود که یا نیمه کاره به حال خود رها شد و یا نقش چندانی در توسعه شهرستان و ایجاد اشتغال ایفا نکرد.
با تمهیداتی که در دولت تدبیر و امید و بخصوص در سال 96 اندیشیده شد شاهد مهاجرت معکوس برخی روستاییان به زادگاهشان بودیم.
در حقیقت در این سال، ورود خاتم به بخش صنعت با راه اندازی تولید فولاد شرکت آلیاژ شمش، شرکت آریا جنوب ایرانیان( معدن آسمالون)، تسمه بهبند آغاز شد اما این کافی نبود و نیست و توسعه و ایجاد اشتغال، نیازمند گام های دیگری هم هست.
یکی از برنامه های اساسی مدیریت ارشد استان یزد، پیگیری تدوین بسته اشتغال پایدار به صورت پایلوت برای شهرستان خاتم است تا با مشارکت بنیاد برکت و بخش خصوصی، زمینه ایجاد اشتغال و تولید فراهم شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع انسانی استانداری یزد در گفتگو با ایرنا گفت: پیگیری ایجاد واحدهای بزرگ و متوسط صنعتی، متناسب با ظرفیت شهرستان از جمله برنامه های دولت در این منطقه است که در صورت اجرایی شدن ضمن حل مشکلات اشتغال و تولید در شهرستان، در کوتاه مدت شاهد جهش اقتصادی در شهرستان خواهیم بود.
"علی زینی وند" با بیان اینکه البته ایجاد صنعت نباید باعث مشکلات زیست محیطی شود، یادآور شد: مسئولان باید به این نکته توجه خاص داشته باشند و خاتم را با معضلات زیست محیطی که شهرستان های یزد، اشکذر، اردکان و میبد با آن مواجه هستند روبرو نکنند.
** استفاده از انرژی های نو
معاون اقتصادی استاندار یزد با بیان اینکه سرمایه گذاری در زمینه استفاده از انرژی های نو با محدودیت مکان و ظرفیت خطوط انتقال و پست های برق مواجه است، افزود: با توجه به ظرفیت شهرستان، عملیات راه اندازی سه نیروگاه خورشیدی در حال انجام است.
** مشکلات طرح های نیمه تمام صنعتی
زینی وند با بیان اینکه هم اکنون تعداد محدودی واحدهای صنعتی نظیر تولید تسمه بهبند، تولید فولاد شرکت آلیاژ شمش، شرکت آریا جنوب ایرانیان( معدن اسمالون) در حوزه استخراج سنگ آهن و فرآوری آن در شهرستان مشغول فعالیت می باشند، تصریح کرد: در حال پیگیری هستیم تا این واحدها توسعه یابند.
به گفته وی برای همین منظور، در سال 97 طرح توسعه تسمه بهبند و تولید فولاد شرکت آلیاژ شمش به مدار تولید پیوسته و اشتغالی به تعداد 100 نفر را فراهم می آورند.
وی با اشاره به بحث صنعت و اولویت اجرای طرح های نیمه تمام با بیان اینکه یک طرح نیمه تمام تولید کاشی در بهمن ماه سال 96مشکل تامین تسهیلات آن رفع شد اظهار داشت: با پیگیری های سرمایه گذاران، شاهد راه اندازی این طرح در سال 97-98 خواهیم بود که زمینه اشتغال بیش از 350 نفر را فراهم خواهد آورد.
این مسوول با اشاره به پیگیری رفع مشکلات طرح های نیمه تمام خاطرنشان ساخت: تامین مالی برای تکمیل کارخانه کاشی طاووس در خاتم در سال 96 در جلسه با بانک صنعت و معدن پیگیری و مقرر شد تا سقف 600 میلیارد ریال تسهیلات در نظر گرفته شود ضمن آنکه مشکل آب و زمین واحد کربن فعال مروست حل شده و با بانک صنعت و معدن تفاهم شده تا پیمانکار داخلی نسبت به تکمیل طرح اقدام لازم را انجام و منابع مالی مورد نیاز برای راه اندازی از طریق استان پیگیری شود.
وی گفت: طرح دیگری که در این منطقه در حال پیگیری است مربوط به اوره آمونیاک است که با رفع موانع اداری آن و مشارکت بخش خصوصی توانمند، فرایند اجرایی آن شروع می شود.
** مشاغل کوچک، بخشی از راهکار توسعه اشتغال
مدیرکل دفتر جذب و حمایت از سرمایه‌گذاری استانداری یزد نیز با بیان اینکه مشاغل کوچک می تواند یکی از راه های توسعه اشتغال در شهرستان خاتم باشد گفت: باید با توسعه این مشاغل در کنار صنعت که در این دولت رشد خوبی داشته شاهد جهش اقتصادی در این منطقه باشیم.
"سید کمال نورالدینی" همچنین از پیگیری تدوین بسته اشتغال پایدار به صورت پایلوت برای این شهرستان خبر داد و اظهار داشت: این بسته در صورت اجرایی شدن قرار هست با مشارکت بنیاد برکت و بخش خصوصی، زمینه ایجاد اشتغال و تولید را فراهم کند.
وی گفت: بخش گردشگری این شهرستان دارای پتانسیل ها و ظرفیت های بالقوه بکری است که ضرورت دارد بخش خصوصی با حمایت دولت در این عرصه ورود نماید زیرا راه حل بخشی از مشکلات اقتصادی شهرستان، توسعه بخش گردشگری است که هم از لحاظ مسائل محیط زیستی یک صنعت سبز است و هم به لحاظ منابع مالی، هزینه ایجاد اشتغال آن پایین است.
این مسئول در ادامه بیان کرد: حداقل انتظاری که بخش خصوصی از دولتمردان و خادمان خود دارند این است که مانع ایجاد ننمایند اما استانداری به عنوان دستگاه حاکمیتی و سیاست گذار ، هماهنگ کننده و نظارت کننده در حوزه سرمایه گذاری برنامه های متعدد دولت تدبیر و امید است.
به گفته این مسوول، این آمادگی وجود دارد تا هر مشکلی بر سر راه سرمایه گذاران وجود دارد را سریعا با حضور مسئولان ذیربط در منطقه یا در مرکز پیگیری نماییم.
** نقش موثر رسانه ها در احقاق حقوق مردم
این مسئول به نقش مهم رسانه ها رد این بخش اشاره و اظهار داشت: ارائه مطالب بحق مردم بخصوص در حوزه اقتصاد و پیگیری برنامه های دولت در شهرستان و همچنین رفع موانع و تسریع در روند انجام آنها از جمله وظایف یک رسانه است.
نورالدینی یادآور شد: اعتقاد راسخ داریم اگر رسانه به این رسالت خود بخوبی واقف و پیگیر باشند بخش عظیمی از مشکلات رفع خواهد شد.
وی در پایان تاکید کرد: از مسئولان شهرستان انتظار می رود با ایجاد اجماع و فهم مشترک و آگاهی بخشی که بین آحاد جامعه و بخش دولتی ایجاد می کند زمینه استفاده از ظرفیت های بالقوه شهرستان را فراهم نماید تا ظرف یکی دوسال شاهد جهش در حوزه اقتصادی و سرمایه گذاری باشیم.
شهرستان خاتم در فاصله 240 کیلومتری جنوب شهر یزد واقع شده است.
7534/ 6197

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/21615/خاتم-در-مسیر-توسعه
بستن   چاپ