خبر یزد
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد: تداخلات غذایی را جدی بگیریم
سه شنبه 28 فروردين 1397 - 11:46:26
یزد آنلاین - عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد با اشاره به تاثیر مصرف توامان برخی غذاها، گفت: تداخلات ناشی از مصرف موادغذایی به دلیل دارا بودن طبع‌های متفاوت می‌تواند منجر بروز مشکلاتی در هضم این غذاها منجر شود.
«سید کاظم کاظمینی» در گفت وگو با خبرنگار ایسنا- منطقه یزد، در مورد غذاهایی که نباید به همراه یکدیگر مصرف شوند، اظهار کرد: تداخل ناشی از مصرف مواد‌غذایی به دلیل دارا بودن طبع‌های گرم و سرد منجر به روز مشکلاتی در هضم می‌شود و به دنبال آن می‌تواند عملکرد سیستم گوارش را مختل کند.
وی ادامه داد: البته تجربه نشان داده است که مصرف غذاهای با کیفیت‌های مشابه و طبع‌های یکسان نیز می‌تواند اثرات نامطلوبی بر بدن بگذارد و در برخی موارد بعد از هضم غذا می‌تواند باعث ایجاد بیماری شود یا ترکیب آن‌ها باعث بر هم خوردن ماهیت اصلی آن غذاها شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد به عنوان نمونه متذکر شد: مصرف لبنیات با گوشت‌ مرغ یا ماهی، تخم مرغ و ماهی، سرکه و حلیم، لبنیات و ترشیجات، پنیر و ماست چکیده، پنیر و بادام، سرکه و عدس یا حتی سرکه و ماش، سرکه و ماست، ماست و ترب، شیر برنج و آرد گندم، انار و حلیم و خوردن سرکه پس از مصرف برنج، نباید با هم مصرف شوند.
وی همچنین مصرف توامان خربزه و عسل، خربزه و مویز یا خربزه و انبه، کله پاچه گوسفند و انگور را نیز نهی کرد و ادامه داد: اصولاً باید از مصرف غذاهای دارای طبع گرم و سرد با یکدیگر، غذاهای با طبیعت سرد یا با طبیعت گرم با همدیگر و خوردن غذاهای نفخ‌آور نیز پرهیز کرد.
این متخصص در مورد مصرف برخی از غذاها با برخی نوشیدنی‌ها به ویژه آب هم گفت: آشامیدن آب سرد بعد از غذاهای گرم و یا بعد از استحمام، آشامیدن آب سرد بعد از خوردن میوه‌های سرد مانند خربزه و هندوانه، آشامیدن آب گرم بعد از غذاهای شور، آشامیدن آب سرد هنگامی که معده خالی باشد مانند زمان ناشتا، خوردن ترشیجات بعد از شیرینی، آشامیدن آب سرد بعد از ورزش و ریاضت و حرکات سنگین نیز از مواردی است که باید از آنها خودداری کرد.
وی ادامه داد: خوردن هندوانه و خربزه پس از مصرف آب‌گوشت و انواع گوشت‌ها به سنگینی معده و بروز امراض متعددی منجر می‌شود.
به گفته‌ی کاظمینی، آشامیدن آب سرد و بلافاصله پس از آن خوابیدن، آشامیدن آب بلافاصله بعد از صرف غذا به وی‍ژه غذاهای با طبع سرد، غذاهای شیرین، ترش و ادویه می‌تواند به اسهال در افراد منجر شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد در مورد آشامیدن آب بعد از غذا و شیرینی‌ها، خاطرنشان کرد: این اقدام باعث آسیب رساندن به دندان‌ها و افتادن زودرس آن‌ها می‌شود.
انتهای پیام

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/23906/عضو-هیات-علمی-دانشگاه-علوم-پزشکی-یزد--تداخلات-غذایی-را-جدی-بگیریم
بستن   چاپ