خبر یزد
معاون استاندار یزد :
مدیریت منابع آب کشور با ایجاد گفتمان مشترک محقق می شود
سه شنبه 11 اردیبهشت 1397 - 1:12:35 AM
ایرنا
یزد آنلاین -   معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار یزد با تاکید بر تقویت فضای همدلی برای رفع مشکلات استان، گفت: مدیریت بهینه منابع آب و حل مشکلات این حوزه در کشور، در سایه گفتمان مشترک مسئولان، مردم و رسانه ها محقق می شود.
  محمدعلی طالبی در نشست هم اندیشی اصحاب رسانه استان با حضور معاونان استاندار و مدیران آب یزد گفت: در مسائل مرتبط با آب استان و مدیریت مصرف آن نیازمند کمک همه رسانه ها و مشارکت دستگاه های مسئول هستیم.
وی افزود: موضوع انتقال آب نیز نیازمند وفاق و همدلی در استان و کمک رسانه ها برای تداوم این همدلی با استان‌های دیگر در این زمینه است و امیدواریم این فضای همدلی در بین نخبگان و مسئولان استا‌ن‌های مرتبط با این موضوع تقویت شود.
رئیس شورای اطلاع رسانی استان حساسیت رسانه ها در تداوم تشکیل جلسات این شورا را ستود و گفت: مدیر روابط عمومی استانداری فارغ از ملاحظات خاص از همه رسانه ها برای شرکت در جلسات و برنامه های خبری دعوت می کند و بنای مسئولان استان بر رفع موانع حضور خبرنگاران در جلسات مهم استان است.
طالبی تصریح کرد: از اقدامات مهم مدیریت استان در دوره فعالیت دولت تدبیر و امید جلوگیری از برخورد با خبرنگاران بوده است.
وی با تاکید بر تقویت روحیه همدلی بین مجموعه خبرنگاران، استانداری و ادارات مختلف استان افزود: رسانه‌‌های استان یزد از این فضای همدلی برای فرهنگ‌سازی در زمینه مدیریت مصرف آب استفاده کنند.
** اعمال کاهش 20درصدی سهمیه یزد از اول اریبهشت
مدیرعامل آب منطقه ای استان یزد نیز در این جلسه گفت: با توجه به تداوم خشکسالی در فلات مرکزی و کاهش بی سابقه ذخیره آب سد زاینده رود، شورای زاینده‌رود به ریاست وزیر نیرو در 2 نوبت و هر نوبت 10 درصد از سهمیه آب شرب انتقالی اصفهان و یزد را کم کرده که این کاهش از اول اردیبهشت اعمال شده است.
محمدمهدی جوادیان زاده با تشریح وضعیت بارندگی ها و تداوم خشکسالی در استان اظهار کرد: استان یزد همیشه تحت تاثیر خشکسالی‌ها بوده و متوسط بارش یزد یک پنجم کشور و نزدیک به یک دهم متوسط جهانی است و امسال این استان 54 میلیمتر بارندگی داشته که نسبت به سال قبل هفت و نسبت به بلندمدت 37 درصد کاهش نشان می دهد.
وی با بیان افت سالانه 45 سانتیمتر سطح آب دشت ها و سفره های زیرزمین استان افزود: در واقع سالانه معادل 250 میلیون مترمکعب بیشتر از ظرفیت، از آب‌های زیرزمینی برداشت می‌شود.
مدیرعامل آب منطقه ای یزد ادامه داد: در شهرها حدود یکهزار و 100 لیتر بر ثانیه و در روستاها نزدیک به 480 لیتر بر ثانیه کمبود آب داریم و آب حدود 330 روستا با تانکر و بیش از 600 روستا با نوبت‌بندی تأمین می شود.
جوادیان زاده همچنین با بیان اینکه تمام آب انتقالی یزد در حوزه شرب مصرف می‌شود، گفت: هیچ منطق و دلیلی قبول نمی‌کند آب انتقالی در غیرشرب مصرف می‌شود از این رو معتقدیم در بخش شرب هم توانایی مدیریت مصرف و کاهش 30 درصدی آن را داریم.
وی درباره راهبردهای استان در خصوص مصرف آب هم گفت: نخستین راهبرد مدیریت مصرف و پس از آن تامین آب از مبادی مختلف است تا آب شرب با کیفیت مناسب از منابع داخلی و خارج از استان در اختیار مردم قرار گیرد.
این مسئول تصریح کرد: راهبرد دیگر در بخش کشاورزی تقلیل میزان مصرف آب به نصف در قالب یک برنامه پنج ساله با اجرای طرح احیا و تعادل بخشی خواهد بود که هم اکنون در حال اجراست.
جوادیان زاده درباره چاه های غیرمجاز نیز گفت: حفر چاه‌های عمیق با دستگاه‌های کوچک و به صورت مخفیانه امکانپذیر است و برای برخورد با این تخلفات در سال گذشته 46 چاه غیرمجاز و امسال نیز 12 چاه در استان بسته شده که در خصوص چاه های منازل و ویلاها در صورت وجود شاکی خصوصی امکان پیگرد قانونی وجود دارد.
وی درباره وضعیت مرکز ملی باروری ابرهای هم گفت: تجهیزات این مرکز همچنان در یزد مستقر است ولی به دلیل رواج برخی شایعات و فراهم نبودن وضعیت مناسب ابرها در یزد، باروری در سال گذشته در استان انجام نشد.
جوادیان زاده ادامه داد: مطالعاتی با هماهنگی وزارت نیرو برای تعیین روش های جدید باروری ابرها در یزد در حال انجام است و این کار در برخی استانها که ابرهای مستعد باروری دارند به شیوه مرسوم انجام می شود.
بیش از نیمی از نیاز آب شرب استان یزد از طریق طرح انتقال آب تامین می شود و بخش قابل توجهی از منابع آب این استان به دلیل کیفیت پایین و شوری قابل استفاده برای شرب نیست.


http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/25429/مدیریت-منابع-آب-کشور-با-ایجاد-گفتمان-مشترک-محقق-می-شود
بستن   چاپ