خبر یزد
کارشناس دانشگاه علوم پزشکی یزد:
ظروف آلومینیوم آفت سلامتی است
چهارشنبه 19 ارديبهشت 1397 - 10:37:16
یزد آنلاین - یزد - کارشناس کنترل کیفیت مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: ظرف های آلومینیومی آفت سلامتی است و علت را باید در ناپایداری این فلز و نفوذ عناصر آن در مواد غذایی دانست.
حسین زارع روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا افزود: هم اکنون بخش قابل توجهی از ظروف تهیه و سرو غذا در کشور از آلومینیوم یا آلیاژ روی و آلومینیوم تهیه می شود.
وی اضافه کرد: استفاده از ظرف و اتصالات آلومینیومی در صنایع غذایی در دنیا از جمله ایران ممنوع است و از هرگونه تماس مواد غذایی با این فلز در صنایع غذایی جلوگیری می شود.
این کارشناس تاکید کرد: با توجه به عوارض اثبات شده ناشی از حل فلز در غذا بر مغز و عضلات از قبیل افزایش بروز آلزایمر، مسمومیت کبد، کلیه و التهاب در مفاصل لازم است، وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت مردم با تدوین مقررات لازم در این مورد در خصوص نظارت بر نوع فلزات مصرفی برای تهیه ظروف غذا در جهت حراست از سلامتی در اسرع وقت اقدام کند.
مرکز شهرستان 98 هزار نفری اردکان در 60 کیلومتری شمال شهر یزد قرار دارد.
آلومینیوم عنصری شیمیایی است که عنصر این فلز نرم، نقره‌ای و چکش‌ پذیر است که سومین عنصر فراوان و فراوان‌ترین فلز در پوسته کره زمین است.
آلومینیوم خالص به دلیل واکنش ‌پذیری بسیار بالای خود بسیار به ندرت به ‌طور طبیعی یافت می‌شود به صورت ناخالص در سنگ‌ های معدنی مختلفی وجود دارد.
بیشتر آلومینیوم دنیا از سنگ بوکسیت به دست می‌آید.
آلیاژهای آلومینیوم به دلیل داشتن خواص منحصر به فردی مانند نسبت استحکام به وزن بالا، جوش‌پذیری خوب، شکل‌پذیری عالی و مقاومت به خوردگی نسبتا خوب، به گونه گسترده در انواع سازه‌ ها، صنایع هوایی و دریایی، خطوط انتقال برق، حمل و نقل و… استفاده می‌شوند.
با اضافه کردن عناصری مانند مس، روی و سیلیسیوم به آلومینیوم می‌توان به خواص مکانیکی بهینه رسید و در برخی آلیاژهای آلومینیوم لازم است عملیات ترمومکانیکی انجام شود.
7544/ 2047/

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/27595/ظروف-آلومینیوم-آفت-سلامتی-است
بستن   چاپ