خبر یزد
عضو بخش فیزیک فضا پردیس علوم دانشگاه یزد خبر داد؛
ساخت ایستگاه دائمی GNSS در دانشگاه یزد
یکشنبه 20 خرداد 1397 - 8:35:12 AM
ایسنا
یزد آنلاین - عضو بخش فیزیک فضا پردیس علوم دانشگاه یزد،‌گفت: در راستای اجرای مفاد تفاهم‌نامه بین دانشگاه یزد و سازمان جغرافیایی نیروهای مسلح، ایستگاه دائمی GNSS در دانشگاه یزد با مشارکت آن سازمان راه‌اندازی شد.
  دکتر«محمدحسین معماریان» به عنوان نماینده دانشگاه در این تفاهم نامه اظهار کرد: در ناوبری ماهواره، یکی از فنون مدرن برای افزایش دقت داده‌های استخراج شده از سامانه‌های موقعیت‌‌‌یاب ماهواره‌ای مثل GPS ، GLONASS ، Galileo (سامانه‌های موقعیت یاب ماهواره‌ای به‌ترتیب ایالات متحده، روسیه و اتحادیه اروپا) است.
وی افزود: در این روش با استفاده از فاز سیگنال‌های ارتباطی ماهواره‌‌های موقعیت یاب و تصحیحات در زمان آن، دقت برای کاربران و سامانه‌های موقعیت‌یاب زمینی در حد سانتی‌متر افزایش می‌یابد.
عضو بخش فیزیک فضا پردیس علوم دانشگاه یزد گفت: ایستگاه مرجع GNSS ( Global Navigatio Satellite System ) با پخش فاز موج دریافتی از ماهواره به واحدهای سیار و کاربران باعث افزایش دقت موقعیت آنها خواهد شد، این امر به کاربران و واحدهای سیار اجازه افزایش دقت موقعیت در حد یک سانتی‌متر افقی و تا دو سانتی‌متر قائم را خواهد داد. این دقت به فاصله کاربران از ایستگاه‌های مرجع بستگی دارد.
این استاد دانشگاه یزد تصریح کرد:‌ برای فاصله تا 30 کیلومتر دقت در مرتبه سانتی‌متر و تا 150 کیلومتر دقت موقعیت کمتر از متر خواهد بود.
به گفته دکتر معماریان، افزایش کارایی ماشین‌آلات راهسازی و کشاورزی مجهز، فرآیند مدیریت هوشمند و مکانیزه در معادن، افزایش کارایی طرح‌های مربوط به خطوط لوله آب، گاز و نفت، افزایش کارایی موبایل‌های GIS ( گردآوری سریع و دقیق اطلاعات مکانی و توصیفی و تسهیل فرآیندهای نظارتی و به‌روزرسانی آنی)، تسهیل طرح‌های اکتشافی، هدایت و مدیریت ناوگان ایمنی و حفاظت و سازمان‌های مربوطه از قبیل اورژانس، پلیس راهور از جمله کاربردهای مهم گسترش این شبکه در سطح استان است.
وی افزایش دقت طرح‌های کشاورزی شامل تسطیح اراضی و مرزبندی زمین‌های کشاورزی و نقشه‌برداری‌های مربوطه، کاربردهای علمی و پژوهشی، مطالعات تکتونیک زمین، مطالعات گسل‌ها و آشکارسازی فعالیت آنها، پیش‌نشانگری در وقوع رخداد زلزله، مطالعات هواشناختی مثل برآورد آب قابل بارش و مطالعات جوی مانند برآورد محتوی کل الکترون در یون‌سپهر را از دیگر کاربردهای مهم گسترش این شبکه در سطح استان عنوان کرد.
دکتر معماریان خاطرنشان کرد: با جمع‌آوری داده از این ایستگاه امکان تحقیقات بیشتر برای استان یزد فراهم می‌شود.
وی در پایان گفت: در راستای این امر کارگاه یکروزه‌ای با عنوان «کارگاه آموزشی ایستگاه دائمی GNSS » با حضور اعضای هیات علمی و دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشکده‌های فیزیک، علوم ریاضی و گروه زمین شناسی در دانشکدۀ فیزیک دانشگاه یزد برگزار شد .


http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/30599/ساخت-ایستگاه-دائمی-GNSS-در-دانشگاه-یزد
بستن   چاپ