خبر یزد
خشکسالي‌ها چه تاثيري بر نقشه جغرافيايي ايران مي‌گذارد؟
چهارشنبه 28 مهر 1395 - 11:50:51 AM
ايسنا

يزدانلاين- "هادي هادي‌نسب" مديرکل مديريت بحران استان در جريان اين بازديد با اشاره به ضرورت آگاه‌سازي عمومي در مورد رعايت اصول ايمني در حوزه‌هاي مختلف،‌ اظهار کرد: 35 دستگاه به عنوان اعضاي شوراي هماهنگي مديريت بحران در اين مورد مسئوليت دارند و ستاد مديريت بحران نقش هماهنگي اين دستگاه‌ها را برعهده دارد.

وي با اشاره به خشکسالي‌هاي متوالي استان طي 16 سال گذشته، گفت: در حال حاضر 680 روستاي استان يزد با مشکل جدي آب روبرو هستند که از اين تعداد 320 روستا جزو روستاهاي بي‌آب استان محسوب مي‌شوند.

اين مقام مسئول افزود: متأسفانه با وجود مشکلات جدي استان در رابطه با کم‌آبي، سرانه مصرف آب شرب و بهداشتي استان گاهاً تا سه برابر نرمال کشوري مي‌رسد و بايد بررسي شود که چرا با وجود هشدارهاي مداوم مسئولان استان در رابطه با خشکسالي و بحران کمبود آب، هنوز اين باور و حساسيت در مردم ايجاد نشده است.

مديرکل مديريت بحران استانداري در بخش ديگري از سخنان خود آموزش را از جمله مهم‌ترين برنامه‌هاي اين مديريت در راستاي ارائه خدمات مطلوب‌تر به آسيب‌ديدگان در مواقع بحراني دانست و افزود: در شش ماهه نخست امسال 59 هزار نفر از شهروندان يزدي اعم از اداري و غيراداري در قالب 368 دوره آموزشي بيش از 12 ميليون نفر آموزش ديده‌اند.

اين مقام مسئول، برنامه‌هاي آگاه‌سازي و دوره‌هاي آموزشي ستاد مديريت بحران استان را بر اساس سند آموزشي تدوين شده توسط مديريت بحران استان دانست.

وي با بيان اين که سند آموزش مديريت بحران در دو بخش کمي و کيفي هدف‌گذاري و تدوين شده است، ادامه داد: براساس هدف‌گذاري بخش کمي، طي يک برنامه‌ي چهار ساله آموزه‌هاي مديريت بحران، بيش از 60 درصد از جمعيت آموزش‌پذير استان را تحت پوشش خود قرار خواهد داد.

هادي‌نسب ادامه داد: براساس هدف‌گذاري کيفي سند آموزش مديريت بحران استان، با انجام برنامه‌هاي آموزشي سند تدوين شده، استان يزد بايد به استاني آماده در برابر بحران‌ها تبديل شود.

اين مسئول با اشاره به ظرفيت‌هاي استان يزد در حوزه آموزش مديريت بحران، خاطرنشان کرد: استان يزد به دليل پيشتازي در امر آموزش از سوي ستاد مديريت بحران کشور به عنوان استان هدف آموزش در بحث مديريت بحران در سطح کشور انتخاب شده است.

"مهران فاطمي" مسئول آموزش ستاد مديريت بحران استان يزد نيز در اين بازديد به وضعيت بارش‌هاي استان اشاره کرد و افزود: هر چند ميزان نرمال بلند مدت بارش در استان يزد 100 ميلي متر تعيين شده ولي متاسفانه استان کمترين بارش‌هاي کشور در سال گذشته را به خود اختصاص داده است، ضمن اين که اندک بارش‌هاي استان نيز موثر نيست و در تامين آب سفره‌هاي زيرزميني استان هيچ نقشي ندارد.

وي با تاکيد بر اين که اصحاب رسانه بايد بيش از پيش به مباحثي مربوط به صرفه‌جويي و مديريت منابع آبي موجود در استان بپردازند، اظهار کرد: قطعاً‌ اگر موضوع انتقال آب به استان، بحث صرفه‌جويي در مصرف و مديريت منابع آبي موجود با جديت بيشتري دنبال نشود، طي 30 تا 40 سال آينده، استان يزد از نقشه جغرافيايي کشور محو خواهد شد و اين استان به بخش‌هاي کويري کشورمان اضافه مي‌شود.

مسئول آموزش ستاد مديريت بحران استان در بخش ديگري از سخنانش پيرامون وضعيت سيل‌بندهاي شهر يزد نيز اظهار کرد: به دليل اهميت موضوع، اين مقوله در دستور کار جلسه آتي شوراي هماهنگي ستاد بحران استان قرار دارد.

به گفته‌ فاطمي، عدم آگاهي برخي دستگاه‌ها و واگذاري‌هاي نادرست اراضي، از مهم‌ترين مشکلات استان در حوزه مديريت بحران و ايجاد زيرساخت‌هاي لازم براي تامين ايمني در برابر بحران‌هاست.


http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/3249/خشکسالي‌ها-چه-تاثيري-بر-نقشه-جغرافيايي-ايران-مي‌گذارد؟
بستن   چاپ