خبر یزد
فشار مالي بر معادن مانع اتمام به موقع طرح‌هاي توسعه مي شود
يکشنبه 21 آذر 1395 - 10:22:00 AM
مهر

يزدانلاين- محمود سيدي با اشاره به مشکلات نقدينگي چند سال اخير و موضوع پرداخت حقوق دولتي و حق انتفاع که امسال نيز در فصل درآمدهاي لايحه بودجه سال  96 ذکر شده است، اظهار داشت: شرکت چادرملو از سال 94 طي قراردادي با ايميدرو تنها مکلف به پرداخت حق انتفاع به اين سازمان است.

وي عنوان کرد: در رديف درآمدهاي لايحه بودجه سال آينده کل کشور، دريافت مبلغ 9 هزار ميليارد ريال حقوق دولتي و 12 هزار ميليارد ريال حق انتفاع از همه اشخاص حقيقي و حقوقي استخراج‌کننده سنگ آهن که پروانه بهره‌برداري آنها به نام سازمان توسعه و نوسازي معادن و صنايع معدني ايران (ايميدرو) و شرکتهاي تابعه است اما فاقد قرارداد با سازمان مذکور و شرکتهاي تابعه هستند، پيش بيني شده است.

سيدي بيان کرد: اين بند از تبصره بودجه سال 96 به طور مستقيم ارتباطي به چادرملو پيدا نمي کند هر چند ملاک محاسبه حق انتفاع ما نيز تا اين لحظه بر مبناي شيوه محاسبه و ضرايب در نظر گرفته شده در قانون بودجه بوده و تداوم اين روال براي سال 1396 نيز جاري خواهد بود.

مدير امور مالي و اقتصادي چادرملو در مورد وجه تمايز بين معادن داراي قرارداد با ايميدرو و فاقد قرارداد گفت: معادن داراي قرارداد با ايميدرو، حق انتفاع تکليفي خود را تنها به اين سازمان مي پردازند، بنابراين طرف حساب خزانه داري کل، ايميدرو است.

سيدي همچنين ضمن تشکر از تلاش هاي نمايندگان مجلس شوراي اسلامي براي درک شرايط بحراني معادن افزود: در سال 1395 و در تداوم اصلاحات سال 1394 نمايندگان مجلس با کاهش مبلغ حق انتفاع به 20 درصد مبلغ فروش و تصويب پرداخت پلکاني نزولي در صورت سرمايه‌گذاري براي تکميل زنجيره توليد، معادن را به توسعه سرمايه گذاري در چرخه توليد تشويق کردند و اين حرکت مثبتي در جهت تحقق اقتصاد مقاومتي بود.

مدير امور مالي و اقتصادي مجتمع معدني چادرملو يادآور شد: امسال نيز انتظار مي رود با درايت نمايندگان به ويژه اعضاي کميسيون صنايع و معادن مجلس، تصميمي اتخاذ شود تا علاوه بر تداوم فعاليت معادن، راه را براي سرمايه گذاري در اين بخش از اقتصاد کشور نيز هموار کند.

وي با يادآوري اينکه شرکت چادرملو همواره در پي ارزش آفريني در مراحل مختلف توليد بوده است، گفت: شرکت معدني و صنعتي چادرملو براي تکميل زنجيره توليد خود از مرحله استخراج سنگ آهن تا  توليد محصولات فولادي، چند طرح توسعه در دست اجرا و اتمام دارد که براي اين طرح ها بيش از 44 هزار ميليارد ريال پيش بيني سرمايه گذاري کرده است .

سيدي اظهار اميدواري کرد با ايجاد ارزش افزوده در فرآيند توليد، کاهش هزينه هاي توليد و بهبود شرايط اقتصادي کشور، سهامداران کچاد نيز از سرمايه گذاري خود منتفع شوند.

 طبق تبصره 7 لايحه بودجه سال 95، در صورت سرمايه گذاري شرکت ها براي تکميل زنجيره توليد، حق انتفاع به صورت پلکاني به شرح زير پرداخت مي شود: «فروش محصول به صورت سنگ آهن خام و دانه بندي شده معادل 20 درصد مبلغ فروش»، «فروش محصول به صورت افشرده (کنسانتره) شامل افشرده‌هاي تحويلي براي گندله سازي‌هاي درون شرکت و افشرده فروشي به خارج از شرکت معادل 16.5 درصد مبلغ فروش»، «فروش محصول به صورت گندله معادل 13 درصد مبلغ فروش افشرده» و نيز «فروش محصول به صورت آهن اسفنجي معادل 10 درصد مبلغ فروش افشرده».

موارد ياد شده تنها به شرکت هايي تعلق مي گيرد که زنجيره ارزش (فرآوري) را در داخل مجموعه همان شرکت انجام دهند و در صورتي که شرکت هاي موضوع اين جزء با رعايت قانون تجارت از محل سود خود اقدام به سرمايه گذاري در معادن و صنايع معدني پايين دستي کنند به ميزان 10 درصد سرمايه گذاري صورت گرفته از محل سود، به عنوان حق انتفاع بهره برداري محاسبه مي شود.


http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/3403/فشار-مالي-بر-معادن-مانع-اتمام-به-موقع-طرح‌هاي-توسعه-مي-شود
بستن   چاپ