خبر یزد
به مناسبت روز فرهنگ پهلواني و ورزش زورخانه‌اي
پنجشنبه 22 تير 1396 - 7:09:50 AM
ايسنا

يزدانلاين- ورزش پهلواني ورزشي با سابقه قبل از اسلام و داراي دو بعد جسماني و روحاني است ولي وجه تمايز آن با ديگر ورزش‌ها، دخيل کردن دين و مشهود بودن معنويت در آن است .

هميشه اهل ورزش باستاني، افرادي موحد و جوانمرد بوده‌اند و همين جوانمردي بارز در اين ورزش، باعث شده كه بعد از ورود اسلام به كشورمان، اين ورزش كهن جايگاه ويژه‌اي پيدا كند.

حتي معماري خاص زورخانه‌ها و وجه تشابه آن‌ها با مساجد و معابد، نشان‌دهنده توجه خاص اين ورزش به بعد معنوي انسان‌هاست.

البته علاوه بر اين، سقف گنبدي‌شکل زورخانه نيز به گونه‌اي با اين ورزش هم‌خواني دارد به طوري که صداي مرشد به طور رسا و با انعکاس خاصي در فضا بپيچد .

در زورخانه وسايلي که براي حرکات ورزشي به کار گرفته مي‌شوند، تنها ابزاري براي ورزش نيستند و هرکدام نمادي از ابزار نبرد هستند به نحوي كه سنگ نماد سپر، کباده نماد تير و کمان، ميل نماد گرز، ضرب نماد طبل، زنگ نماد کوس جنگي و زورخانه نماد ميدان جنگ است .

«عليرضا حجتي» از مرشدان به‌نام و سرپرست سابق هيات ورزش پهلواني و زورخانه‌اي استان اين رشته‌ي ورزش را ريشه گرفته از فرهنگ ايرانيان باستان مي‌داند و اظهار مي‌كند: البته اين ورزش پس راهيابي به ديگر كشورها از طريق مهاجرين ايراني، هم‌اكنون نه به عنوان يك وررزش بومي بلكه به عنوان يك ورزش جهاني شناخته مي‌شود.

وي در اين باره مي‌گويد: پس از دستور مقام معظم رهبري در مورد شناساندن ورزش زورخانه‌اي به دنيا، فدراسيوني با نام ورزش‌هاي زورخانه‌اي در كشورمان شکل گرفت و خوشبختانه اكنون پس از 11 سال فعاليت، توانسته اين ورزش را در  52 کشور ديگر دنيا نيز بسط دهد.

وي از اقبال خوب يزدي‌ها به ورزش پهلواني مي‌گويد و تصريح مي‌كند: هم‌اكنون بيش از 3500 ورزشکار سازمان يافته و 1500 ورزشکار غيرسازمان يافته در 82 زورخانه استان در اين رشته ورزشي مشغول به فعاليت هستند .

حجتي استان يزد را از افتخارات ورزش زورخانه‌اي كشور مي‌خواند و مي‌گويد: يزد با وجود دو پهلوان و قهرمان کشوري به نام‌هاي پهلوان «حلاج يزدي» ملقب به «پهلوان يزدي بزرگ» و «محمد عبدل» ملقب به «پهلوان يزدي کوچک» بايد درورزش زورخانه‌اي به درجات بالاتري برسد .

وي با اشاره به صنعتي بودن يزد، بيان مي‌كند: متاسفانه يزديها غالبا بيشترين اهتمام خود را صرف تحصيل و اشتغال  فرزندان خود مي‌كنند و كمتر با ارزش‌هاي جسمي و معنوي ورزش آشنايي دارند لذا تا زماني که نياز به پرداختن به ورزش را حس نكنند به سمت آن نمي‌روند .

سرپرست سابق هيات ورزش پهلواني و زورخانه‌اي استان عمده دليل کم‌توجهي مردم به ورزش را مشکلات اقتصادي مي‌داند و مي‌گويد: اگر از سوي مسئولان به ورزشگاه‌ها به ويژه زورخانه‌ها، تسهيلاتي جهت سرويس‌دهي بهتر به عموم علاقمندان تعلق بگيرد، قطعاً از هزينه‌هاي پرداختي توسط مردم کاسته خواهد شد و شاهد رونق بيشتر ورزشگاه‌ها و باشگاه‌ها خواهيم بود.

حجتي در پايان با تاكيد به ارزش ورزش در زندگي و اهميت بها دادن به آن بخصوص ورزش پهلواني، بيانات مقام معظم رهبري مبني بر اين كه «هزينه براي ورزش هزينه نيست سرمايه گذاري است» را يك الگو براي همه مردم در اين رابطه مي‌داند.


http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/4432/به-مناسبت-روز-فرهنگ-پهلواني-و-ورزش-زورخانه‌اي
بستن   چاپ