خبر یزد
استاندار يزد:
همه تلاش‌ها در راستاي ارتقاي سواد سلامت معطوف باشد
25 تير 1396 - 11:50:00 ق.ظ
استانداري يزد
يزد آنلاين - استاندار يزد با اشاره به نقش خود مراقبتي در پيشگيري از بيماري‌هاي غير واگير گفت: همه تلاش‌ها بايد در راستاي ارتقاي سواد سلامت معطوف باشد.
به گزارش اداره کل روابط عمومي استانداري يزد، «سيد محمد ميرمحمدي» در نشست شوراي سلامت با تقدير از برنامه‌هاي بهداشت و درمان با اشاره به بيماري‌هاي غير واگير گفت: بهداشت محيط، آلودگي هوا، نوع تغذيه، شرايط اجتماعي و اقتصادي و فرهنگي و سواد سلامت و ويژگي‌هاي ژنتيکي هر فردي مرتبط با بيماري‌هاي غير واگير است.
استاندار يزد با اشاره به اينکه نقش اصلي در پيشگيري از بيماري‌ها به عهده خود افراد است؛ بيان داشت: اگر افراد آمادگي داشته باشند و در محيط بهداشتي زندگي کنند و در ارتباط با آلودگي هوا حساس باشند و در نوع تغذيه دقت لازم را داشته باشند و سواد سلامت را کسب کنند مي‌توانند در پيشگيري از ابتلا به بيماري‌ها موفق باشند.
وي بابيان اينکه بحث مسائل ژنتيکي و شرايط اجتماعي و اقتصادي و فرهنگي از حوزه اختيارات فرد خارج است؛ گفت: در ارتباط با شرايط اجتماعي هراندازه جامعه همراه و همدل باشد و برخوردهاي حمايتي داشته باشد طبيعي است که کمبودها و مسائلي که مي‌تواند روان را تحت تأثير قرار دهد نخواهيم داشت.
ميرمحمدي موضوع دوم در اين زمينه را تنش‌هاي سياسي خواند و افزود: مباحثي نبايد مطرح شود که مردم احساس ناامني کنند و نگران آينده باشند بلکه رسانه‌ها بايد مراقب باشند و در اين زمينه حساسيت به خرج دهند تا دغدغه و نگراني بيجا براي جامعه فراهم نکنند.
وي با اشاره به دغدغه‌هاي اقتصادي نيز گفت: در اين زمينه نيز مشکلاتي براي مردم ايجاد مي‌شود که بر سلامت تأثير دارد و مانند دغدغه‌هاي فرهنگي است که اگر فرهنگ مردم در اين موارد تغيير کند قطعاً در سلامت فرد مؤثر است.
استاندار يزد با اشاره به اينکه بايد تمام تلاش را براي خود مراقبتي افراد و ترويج آن بکار بنديم؛ گفت: اگر فرد آگاه شود که چگونه در برابر آسيب‌ها و تهديدها مراقب خود باشد و خود مراقبتي در افراد نهادينه شود مي‌توان جلوي بسياري از مرگ‌وميرهايي که در آمارها اعلام مي‌شود را گرفت.
وي با اشاره به اينکه اين موضوع فراتر از وظايف دانشگاه علوم پزشکي است؛ اظهار داشت: براي اينکه ساير بخش‌ها را در اين موضوع فعال کنيم و اقداماتشان را رصد و ارزيابي کنيم نياز است تا وظايف را دسته‌بندي و مشخص کرد تا بتوان مورد ارزيابي نيز قرارداد.
ميرمحمدي با تأکيد بر اينکه دستگاه‌ها را به کارکنان محدود نکنيم؛ گفت: در ارائه محصولات و مواد غذايي در سطح جامعه به مردم بايد احساس مسئوليت کرد به‌ويژه در برخي شرايط که گردشگران داخلي و خارجي به استان سفر مي‌کنند.
وي با اشاره به اعتبارات در زمينهٔ سلامت جامعه و فرد افزود: دولت در اين زمينه کوتاهي نخواهد داشت و بالاترين رقم اعتباري را براي حوزه بهداشت و درمان تخصيص داده است که در طرح تحول سلامت هزينه زيادي تأمين‌شده و هرجايي که ضرورت ايجاب کند قطعاً دولت تأمين اعتبار خواهد کرد.
استاندار يزد بابيان اينکه دولت تدبير و اميد در مقايسه با ساير دولت‌ها بيشترين اعتبار را در حوزه سلامت گذاشته است؛ عنوان کرد: همه علاقه‌مند به‌سلامت مردم هستند و بايد در اين زمينه اقدام کنند.
وي در بخشي از سخنان خود با اشاره به لزوم تحرک و پويايي در بين کارمندان گفت: براي اين بخش نيز برنامه‌هايي در نظر گرفته‌شده است اما بيشترين فعاليت‌ها بايد در سطح جامعه باشد که به نظر مي‌رسد دستگاه‌ها نيز در اين زمينه همکاري و تعامل خوبي دارند و براي خدمت به مردم آماده هستند.
معاون سياسي، امنيتي و اجتماعي استاندار يزد هم در اين نشست اظهار داشت: با توجه به اهميت و مشارکت مردم در سلامت و وجود ظرفيت‌هاي خوب استان ازجمله تشکل‌ها و خيراني که مجموعه خوبي براي دانشگاه هستند شايسته است برنامه راهبردي براي مشارکت مردم و سازمان‌هاي مردن نهاد داشته باشيم.
«محمدعلي طالبي» با اشاره به بحث تدوين اسناد مختلف در سطح استان افزود: بهتر است در اين برنامه اولويت‌هاي استان را مشخص کنيم تا هم خيران و هم کساني که به دنبال تشکيل يک‌نهاد مرتبط هستند بدانند چه‌کاري بايد انجام دهند و از سويي خلاء‌هاي موجود در برنامه‌هاي راهبردي را رفع کنيم.























































http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/4450/همه-تلاش‌ها-در-راستاي-ارتقاي-سواد-سلامت-معطوف-باشد
بستن   چاپ