خبر یزد
ازدواج آگاهانه، قلب‌ها را عاشق‌تر می‌کند
دوشنبه 22 مرداد 1397 - 21:11:02
خبر یزد - یزد- ازدواج، پیوند پر میمنت 2 قلب عاشق است که با آن، کوچکترین و تأثیرگذارترین عنصر اجتماع یعنی خانواده شکل می‌گیرد.
به همین دلیل موضوع ازدواج، ورای مباحث فردی و زناشویی به عنوان یک اصل مهم اجتماعی قلمداد می‌شود که اگر در بستر صحیح، هدفمند و به موقع هدایت شود ثمرات مثبتی را برای جامعه به دنبال خواهد داشت.
ازدواج آگاهانه و هدفمند و تشکیل خانواده بخش مهم این جریان را شکل می‌دهد و بخش مهمتر، حفظ این پیوند مقدس و هدایت آن در بستری است که به تولید و تربیت نسل سالم و اثرگذار برای اجتماع ختم گردد.
در این میان عوامل و روش‌های جامعه‌شناختی و رفتاری که همواره از لحاظ دینی هم به آنها توصیه شده است به تحکیم و حفظ این پیوند کمک می‌کند؛ به‌طور مثال صبر و گذشت مهمترین عامل پایداری ازدواج است و زنان و مردانی که در زندگی گذشت کنند قطعأ هرگز به مرحله جدایی نخواهند رسید.
جامعه ما باید فرهنگ گذشت را در خود نهادینه کند چون کمرنگ شدن آن، به معنی سست شدن پایه‌های یک زندگی است.
در جدایی‌ها، بسیاری از افراد به ویژه کودکان آسیب خواهند دید و به همین دلیل باید این آسیب و بیماری را با داروی صبر و گذشت درمان کنیم.
با شنیدن واژه ازدواج نخستین موضوعی که به ذهن‌ها متبادر می‌شود، موانع ازدواج است، حداقل برای بسیاری از جوانان کشور که اکثریت جمعیت ما را تشکیل می‌دهند، ازدواج همچون سنگ بزرگی است که سر راهشان قرار گرفته است؛ یا باید خود را برای آزمودن آن آماده کنند و یا تغییر مسیر دهند و از خیر آن بگذرند.
واقعیت این است که همه ما می‌توانیم با شنیدن خاطرات ازدواج نسل‌های گذشته به تفاوت زندگی گذشتگان با نسل امروز و در حقیقت گذار جامعه ایرانی از سنت به مدرنیسم پی ببریم.
آن چه امروز در جامعه ما به عنوان دغدغه ازدواج جوانان مطرح می‌شود حاصل جمع پدیده‌های متعدد فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی طی دهه‌های گذشته در کشور است که با پیشرفت صنعتی، توسعه مدرنیسم و تحولات چشمگیر فرهنگی و اجتماعی زوال سنت‌ها و ظهور پدیده‌های نوین را به همراه آورده است.
جامعه ایرانی در کشاکش پذیرفتن قواعد دنیای جدید و دلبسته به سنت‌ها و آیین گذشتگان، سخت در تلاش است تا هویت خود را از دست ندهد.
مشکلات فرهنگی بیش از عوامل مالی و اقتصادی مانع ازدواج جوانان است و باید رویکرد توجه به ازدواج آسان و پایدار در دستور کار قرار گیرد.
نادیده گرفتن مسائل فرهنگی در ازدواج به اندازه نادیده گرفتن امکانات مادی، مسکن و اشتغال و نیازهای اولیه زندگی خطاست اما در اینکه مسائل فرهنگی می‌تواند بخش مهمی از مشکل ازدواج جوانان را رفع کند، تردیدی وجود ندارد.
اولین سوالی که از جوان پرسیده می‌شود امکانات مادی، خودرو و منزل است به عبارتی شاخص‌های مادی بر شاخص‌های فرهنگی و معنوی غلبه کرده است در حالی که طبیعی است دانشجویی که قصد ازدواج دارد، امکانات مادی مناسبی در اختیار ندارد و باید تحت حمایت خانواده‌اش ازدواج کند.
لذا با توجه به شرایط کنونی کشور که زیرساخت‌های مناسب برای ازدواج جوانان فراهم نیست، زندگی مشترک زیر یک سقف برای جوانان اتفاق نمی‌افتد به عبارتی ابتدا باید در جامعه اشتغال ایجاد شود و سپس برای اشتغال جوانان تبلیغ شود تا پس از آنکه جوان شغل خود را یافت، آنگاه مسئله ازدواج مطرح شود.
از طرف دیگر بالا رفتن سن ازدواج، آسیب‌های اجتماعی به مراتب بیشتری از مشکلات اقتصادی برای یک زوج جوان ایجاد می‌کند و نباید فراموش کرد که به امر ازدواج به عنوان یک پدیده چند وجهی برخورد نمود و به اشتغال، مسکن و کمک‌های دولت نیز توجه داشت.
دولت، مردم، خیران و دانشگاهیان، همه دست به دست هم دهند تا زمینه ازدواج سالم، آسان و پایدار جوانان را فراهم آورند.
هادی مقیمی - فرماندار اردکان
7544/ 6197

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/47389/ازدواج-آگاهانه،-قلب‌ها-را-عاشق‌تر-می‌کند
بستن   چاپ