خبر یزد
کارشناس تغذیه:
مردم نان حاوی سبوس مصرف کنند
سه شنبه 13 شهريور 1397 - 17:55:00
خبر یزد - یزد - کارشناس کنترل کیفیت مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد از کارخانه ها خواست، سبوس دانه گندم را در زمان تهیه آرد جدا نکنند، زیرا این کار نان را از مواد مفید غذایی تهی می کند و به شهروندان هم توصیه کرد، این ماده غذایی حاوی سبوس را مصرف کنند.
حسین زارع بیدکی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا از نان با عنوان قوت غالب یا غذای اصلی مردم ایران یادکرد و افزود: در حال حاضر مردم ایران روزانه 360 گرم بیشتر از شهروندان سایر کشورها نان مصرف می کنند.
وی تصریح کرد: در گذشته برای تبدیل گندم به آرد از آسیاب های چکشی یا ضربه ای استفاده می ‌شد، که امکان جداسازی سبوس یا پوسته گندم وجود نداشت و نان تولیدی از این نوع آرد، نان کامل یا سبوس دار بود.
زارع بیدکی با بیان اینکه این نوع نان به دلیل اینکه حاوی پوسته دانه گندم است، از ماندگاری، طعم، مزه و خاصیت بهتری برخوردار است، اظهار داشت: به دلیل اینکه نان تولیدی رنگ روشن و بافت نرم نداشت و در نگاه ظاهری مورد پسند مصرف کنندگان امروزی نیست .
کارشناس کنترل کیفیت مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد با تاکید بر پرهیز مصرف کنندگان و قضاوت سطحی نسبت به این ماده غذایی یادآور شد: در چند دهه اخیر نسل جدید کارخانه های آردسازی با پشرفت فناوری های نوین ابداع شد، در این واحدها به راحتی امکان جداسازی سبوس از دانه گندم فراهم است.
زارع بیدکی تاکید کرد: به طور میانگین از هر 100 کیلوگرم گندم، 20 کیلوگرم سبوس یا پوسته این ماده غذایی که حاوی پروتئین، فیبر ، ویتامین ها و انواع مواد معدنی مفید است، تهیه و به مصرف خوراک دام و طیور می رسد.
به گفته وی ‌‏با این روش نان تولیدی بافتی نرم و ملایم ، رنگی شفاف و چشم نواز دارد، غافل از اینکه عمده این آرد حاوی نشاسته است که صرفا حاوی کالری و بخش عمده مواد غذایی مفید خود را از دست می دهد.
این کارشناس مواد غذایی ادامه داد:‌ این نوع نان ها نقش بسیار مهمی در ابتلای مصرف کنندگان به چاقی، افزایش قند، چربی و فشار خون دارد و موجب کمبود ریز مغذی ها در بدن و در نهایت منجر به تسریع در ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی می شود.
زارع بیدکی اظهار داشت: در حال حاضر کارخانه های تولید آرد قادر به تنظیم میزان سبوس جدا شده از گندم هستند به گونه ای که آرد خروجی برای تولید نان سنگک و تافتون حاوی مقدار بسیار کمی سبوس است در حالیکه میزان سبوس در آرد نان‌های لواش ، فانتزی و بربری نزدیک به صفر است.
وی افزود: این نوع سبوس چون با هدف خوراک دام تولید می شود مشمول رعایت ضوابط خاص تولید بهداشتی مواد خوردنی نیست، عموما در زمان تولید و نگهداری به انواع میکرو ارگانیسم ها آلوده می شود و صرفا برای مصرف دام مناسب است.
کارشناس کنترل کیفیت مواد غذایی دانشگاه علوم پزشکی یزد تصریح کرد:‌ متاسفانه بعضا شاهد افزودن این نوع سبوس به آرد در نانوایی ها هستیم، عموما آلوده و قابلیت افزودن به آرد را ندارد.
به گفته زارع بیدکی مسئولان در وزارت بهداشت با بازنگری در دستورالعمل کارخانه های تولید آرد برای کاهش سبوس گیری اقدام و با آموزش های لازم مردم را جهت مصرف نان های سبوس دار تشویق کنند.
7544/ 2047/

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/53932/مردم-نان-حاوی-سبوس-مصرف-کنند
بستن   چاپ