خبر یزد
کارگاه آموزشی « آب و شهر» در دانشگاه یزد برگزار شد
سه شنبه 13 شهريور 1397 - 17:55:16
خبر یزد - یزد - کارگاه بین المللی « آب و شهر : سیستم های آبی و ساختارهای شهری » با همکاری دانشکده « بل ویل» فرانسه با حضور 30 محقق بین المللی در حوزه آب و شهر از تعدادی مراکز آموزش عالی جهان در دانشگاه یزد برگزار شد.
به گزارش روز سه شنبه روابط عمومی دانشگاه یزد ، عضو هیات علمی این دانشگاه و دبیر همایش گفت: این کارگاه بخشی از پروژه بزرگ « آب و شهر: اشتراک دانش میان ایران، آسیا و اروپا » بود که برنامه پژوهشی مشترکی میان دانشگاهها، مراکز پژوهشی و متخصصان معماری ، شهر و مهندسی از کشورهای مختلف است.
« محسن عباسی هرفته » با بیان اینکه این کارگاه از دیروز ( دوشنبه)، 12 شهریور شروع شد و به مدت چهار روز ادامه دارد، افزود: به دنبال ایجاد زمینه ای برای اشتراک تجربه ها، دانش و دستاوردها در حوزه شهر و آب در ایران، آسیا و اروپا هستیم.
وی اضافه کرد: با توجه به تهدیدهای مشترک در حوزه آب در نقاط مختلف دنیا، در کارگاه تلاش می شود، نقش فعالیت های بومی در برخورد با مشکلات این حوزه ، مورد توجه قرار گیرد؛ از این رو با سئوال از نقش نوآوری با تکیه بر دستاوردهای تاریخی، علوم مختلف و تکنولوژی، به دنبال دستیابی به پاسخهای بومی برای مشکلات مشترک جهانی هستیم .
وی اظهار داشت: شناخت و اشتراک تجربه و راه حلهای تاریخی در پیوند شهر و آب در ایران و سایر نقاط جهان ، شناخت مسائل روز، راه حلها و یافته های روز در برخورد با آب و شبکه های آبی در شهرها ، الهام از تجربه تاریخی در پیوند شهر و آب در پاسخ به مسائل روز ،بررسی فرآیند تکاملی ساز و کار آب و شهر و بهره گیری از نظر و تجربه صاحبنظران از مهمترین اهداف برگزاری کارگاه یادشده است.
عباسی هرفته ، سیستم‌های آبی و تمدن در فلات ایران، شیوه آبی و تجربه‌های جهانی، الهام از گذشته سیستم‌ های آبی و شهرنشینی،‌ مهندسی و معماری آب در برنامه‌ ریزی سرزمینی و پروژه‌های طراحی شهری و میراث گذشته و نوآوری در آینده و پیوند سیستم های آبی و ساختارهای شهری امروز را محور اصلی همایش عنوان کرد.
وی خاطرنشان کرد: 30 پژوهشگر و متخصص حوزه های معماری، شهر، جغرافیا و مهندسی از دانشگاه کشورهای مختلف در این رویداد علمی حضور دارند و تجربه ها و یافته های خود را در پنج محور پیش بینی شده در کارگاه به بحث و تبادل نظر می گذارند.
** لزوم استفاه از تعامل یزدی ها با طبیعت به جای جنگ فناوری با طبیعت
همچنین شهردار یزد با بیان اینکه یزدی ها ، نمادی از تعامل پایدار و سالم با طبیعت است ، گفت: این شهر ویژگی های خاص جغرافیایی، اقلیمی و محیطی دارد که مردمانش در برابر شرایط دشوار از میان 2 راه تسلیم شدن در برابر طبیعت و کوچ و جنگ با طبیعت هیچکدام را انتخاب نکردند.
مهدی جمالی نژاد افزود: در واقع آنها از طریق ایجاد تعامل پایدار و سازنده با محیط توانستند طراوت، شادابی و سرزندگی را برای این شهر به ارمغان آورند که وجود بادگیرها، حوضچه ها، باغچه ها و زیرزمین ها نمونه هایی از این تعامل پایدار است.
وی سیستم قنات را حلقه اتصال ارتباط بین آب و شهر در یزد برشمرد و ادامه داد: وجود قنات علاوه بر اینکه موجب تشکیل خاصی از معماری است ، عامل ایجاد تمدن کاریزی نیز محسوب می شود.
شهردار یزد همچنین صلح طلبی ، مدارا، سخت کوشی و قناعت را از جمله ویژگی مؤلفه های فرهنگی این تمدن دانست و گفت: از یک سو قناتها از طریق آبرسانی به شهر ، موجب طراوت و شادابی شهر است و از سوی دیگر، شهر به واسطه نیازهای خود از قنات نگهداری کرد که مجموعا این عوامل نشان دهنده خدمات متقابل قنات و شهر به یکدیگر است، باید از تعامل سازنده انسانها با طبیعت به جای جنگ فناوری با طبیعت الگو گرفت.
1968/ 2047/

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/53940/کارگاه-آموزشی-«-آب-و-شهر»-در-دانشگاه-یزد-برگزار-شد
بستن   چاپ