خبر یزد
رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور در گفت‌وگو با ایسنا:
شهرداری‌ها مالک بناهای تاریخی نمی‌شوند
يکشنبه 29 مهر 1397 - 15:31:04
خبر یزد - رییس پژوهشگاه میراث فرهنگی کشور با تکذیب واگذاری مالکیت اماکن تاریخی به شهرداری‌ها، گفت: واگذاری مدیریت برخی از اماکن تحت نظارت میراث فرهنگی به شهرداری‌ها به منزله‌ی واگذاری مالکیت آنها نیست.
«محمد بهشتی» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا- منطقه یزد، با اشاره به عدم صحت اخبار منتشر شده مبنی بر واگذاری مالکیت اماکن تاریخی به شهرداری‌ها، تصریح کرد: میراث فرهنگی گاهاً مدیریت برخی از اماکن تحت نظارت خود را به شهرداری‌ها می‌سپارد که این امر به منظور اداره، نگهداری و بهره‌برداری از این امکان در قالب انعقاد قرارداد بین میراث فرهنگی و شهرداری‌ها انجام می‌شود .
وی مصداق چنین اقداماتی در کشور را کاروانسرای «سعدالسلطنه» در استان قزوین خواند که به عنوان بزرگترین کاروانسرای جهان در حال حاضر از سوی شهرداری اداره می‌شود ولی هیچگاه نمی‌توانند مالکیت آنها را از میراث فرهنگی بگیرند .
رییس پایگاه میراث فرهنگی کشور بحث المان‌های شهری در محدوده‌های تاریخی و ثبتی را تحت نظارت میراث فرهنگی عنوان کرد و گفت: هر چند محدوده مدیریت شهرداری، تمام فضاهای شهری است ولی این موضوع مستثنی از محدوده‌های خاص شهری ثبت ملی و جهانی است چرا این این بخش ها در حیطه نظارتی میراث فرهنگی قرار دارند .
وی رجوع به اصالت را لازمه ایجاد اقدامات پایدار دانست و در این باره گفت: اصالتی که منجر به ثبت جهانی یزد شده، اصالت ارزشمند و مهمی است که باید حتی در ساخت المان‌های شهری نیز مدنظر قرار گیرد .
بهشتی با تاکید بر استفاده از هنرمندان با تجربه و امتحان پس داده در ساخت المان‌های شهری، افزود: در این رابطه نباید از روی ذوق و سلیقه افراد غیرمتخصص عمل شود .
وی المان‌های پایدار و ثابت را مرتبط با میزان ثبات مدیریت شهری عنوان کرد و گفت: اگر حال شهر و شهرداری طبیعی باشد، اتفاقات در سطح شهر نیز دارای ثبات خواهد بود ولی در غیر این صورت، کار اصیل و ماندگاری را در شهر شاهد نخواهیم بود و هر شخصی به خود اجازه می‌دهد که آن را بردارد یا چیز دیگری را به جای آن بگذارد.
این مسئول در بخش دیگری از سخنانش نیز به مشکلات بوجود آمده در تخصیص اعتبار به بناهای تاریخی و ثبتی اشاره و اظهار کرد: قطعاً در فقدان بودجه در میراث فرهنگی، ممکن است مشکلاتی برای بنای تاریخی و ثبتی به وجود بیاورد که برای رفع و بررسی این مشکلات باید به متولیان و مالکان بنا رجوع کرد چرا که مالک وظیفه دارد آن را حفظ کند .
وی افزود: بناهای تاریخی معمولاً تحت مالکیت و اختیار فرد، دستگاه یا ارگانی هستند و این حالتی است که برای همه‌ی بناهای تاریخی وجود دارد لذا آن‌ها وظیفه دارند که جلوی تخریب آن را بگیرند و در غیر این صورت این افراد باید به قانون پاسخگو باشند .
بهشتی در ادامه میراث فرهنگی را حوزه‌ای باارزش خواند و تصریح کرد: ارزش این حوزه بسیار بیشتر از مسئله درآمدزایی آن است چرا که به بازشناسی هویت جامعه و آموزش نحوه زیستن گذشتگان کمک می‌کند و در عین حال که به رونق گردشگری کمک می‌کند، موثر در رونق اقتصادی به عنوان کمترین ارزش این حوزه است.
رییس پایگاه میراث فرهنگی کشور در پایان نیز به تاثیر برجام بر حوزه میراث‌‌فرهنگی کشورمان، گفت: شرایط سیاسی کنونی به ویژه رفتارهای نادرست دولتمردان آمریکایی، نه تنها تاثیر سوئی بر تبادلات مالی کشورمان گذاشته بلکه در حوزه گردشگری نیز تمایل گردشگران در مسافرت به ایران را نیز تغییر داده و عملاً کاهش سفرهای گردشگران به ایران را باعث شده است.
انتهای پیام

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/62099/شهرداری‌ها-مالک-بناهای-تاریخی-نمی‌شوند
بستن   چاپ