خبر یزد
قلم هنرمند یزدی بر پرده‎‎های عاشورایی هیات‎‎های عزادار کشور
چهارشنبه 29 شهريور 1396 - 9:59:24 AM
ایسنا - فرهنگی و هنری
یزد آنلاین - 800x600 «نقاشی روی مخمل» یک سبک از هنرهای آیینیدر حوزه نقاشی است که با نمایش صحنه‎‎هایی از واقعه عاشورا روی علم ‎‎ هیات‎‎های عزاداریتوسط هنرمند یزدی، بنیان گذاشته شده و اکنون با توجه به علاقمندی هیات ‎‎ های سراسر کشور رونق دیگری به خود گرفتهاست.
«سید علی چیتی» در گفت ‎‎ و ‎‎ گو با خبرنگار ایسنا- منطقهیزد، در رابطه با هنر گرانبهای نقاشی عاشورایی، تصریح می‏‏کند: قبل از این که پدرممرحوم «سید مهدی چیتی»، واقعه کربلا را روی پرده‏‏های هیئات عزاداری یزد به تصویر بکشد،این پرده‏‏ها عمدتاً با گلدوزی یا پولک ‎‎ دوزی متون مرتبط با واقعه کربلا بر سر در اینهیات‎‎ها قرار می‏‏گرفت .
وی اظهار می‎‎کند: در واقع پدرم که شاگردان «علیاکبر صنعتی» بوده و عمدتاً در حوزه نقاشیو مجسمه‎‎سازی فعالیت داشت، به خاطر بهکار بردن سبک نقاشی روی مخمل برای علم‎‎های عزاداری و این هنرهای آیینی که خودبنیانگذار آن بود، مشهور شد.
این نقاش عاشورایی معتقد است که نقاشی برای سالارشهیدان حضرت امام حسین(ع) چنان لذت ‎‎ بخش است که خالق اثر در هنگام نقش‎‎آفرینی آن نمی‏‏تواندبه مادیات بیاندیشد و عمدتاً هنگامی که برای کربلا نقاشی می ‎‎ کشم به هیچ چیز جز به تصویرکشیدن به موقع واقعه کربلا و تحویل آن به مشتری، فکر نمی‏‏کنم .
وی خطاب به علاقمندان این هنر نیز بیان می‎‎کند: هنردوستانباید به دنبال بار معنوی این پیشه باشند و به این رشته معنوی دیدگاه درآمدزایی نداشتهباشند چرا که این موضوع از معنویت آثارشان خواهد کاست.
وی از عمده مشکلات در این رشته هنری را نبود پارچه مناسبذکر می‎‎کند و می‎‎گوید: نبود مخمل خوب و با کیفیت در بازار ایران، دوام نقوش روی پرده ‎‎ های هیات‏‏ها را کاهش و از طول عمر آنها می‎‎کاهد .
چیتی که متولد شهریورماه 1340 است با یاداوری خاطراتپدر مرحومش «سید مهدی چیتی» بیان می‎‎کند: پدرم چنان با شوق و علاقه، نقاشی می ‎‎ کشید که من نیز به حرفه او علاقه‏مند شدم.
وی می‎‎گوید: پدر 106 ساله‎‎اش تا سن 82 سالگی در عرصهنقاشی عاشورایی فعالیت داشته و برکت عمرش را همیشه مدیون ابا عبدالله (ع) می‎‎دانستهاست.
این هنرمند برجسته یزدی با اشاره به این که اولین قلمشبر پرده هیات کوی علیا شهر یزد در سال 1360 نقش بسته است، اظهار می‎‎کند: از سال1360 زیر نظر پدرم به طور جدی کار خود را شروع کردم اما اولین بار در سال 1367 با طراحیپرده هیئت علی(ع) یزد در این حرفه با جدیت تمام وارد شدم.
وی با اشاره به استقبال هیات‎‎های عزاداری سراسرکشور از این نوع نقاشی، می‎‎گوید: مرغوبیت، کیفیت و زیبایی خاص پرده ‎‎ های عاشورایی یزدی ‎‎ ها مورد توجه هیئت ‎‎ های سراسر ایران قرار گرفته و به دنبال آن ارائه درخواست ‎‎ و سفارش از شهرهایی مانند بندرعباس، کرمان، اصفهان و حتی اردبیل شدهاست .
چیتی در پایان نیز یادآور می‎‎شود: در حال حاضرآنهایی که در این عرصه در استان فعالیت می ‎‎ کنند به صورت مستقیم یا غیرمستقیم،این هنر را از بنیانگذار این هنر آموخته‎‎اند .
Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-bidi-font-family:Arial;}
انتهای پیام

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/6263/قلم-هنرمند-یزدی-بر-پرده‎‎های-عاشورایی-هیات‎‎های-عزادار-کشور
بستن   چاپ