خبر یزد
رئیس کمیسیون کشاورزی مجلس:
واگذاری قرق به جوامع محلی موجب حفظ گونه های جانوری است
جمعه 4 آبان 1397 - 00:56:22
خبر یزد - یزد - رئیس کمیسیون کشاورزی ، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی گفت: واگذاری قرق‌های اختصاصی به جوامع محلی با نظارت سازمان حفاظت از محیط‌ زیست درصد بالایی از رشد جمعیت حیات‌وحش را به همراه دارد و گامی مثبت در راستای حفظ گونه های جانوری است.
به گزارش ایرنا، دکتر «احمدعلی کیخا» شامگاه پنجشنبه در بازدید از قرق‌های اختصاصی محیط‌زیست یزد در مهریز افزود: با توجه به اینکه ما در مناطق خشک و نیمه‌خشک زندگی می‌کنیم باید در راستای حفاظت از محیط‌زیست تلاش کنیم تا بتوانیم آنچه تاکنون از دست ‌داده‌ایم حفظ و احیا شود.
وی ابراز امیدواری کرد که در این خصوص شرایط بهره‌برداری خردمندانه را فراهم کنیم و با شروع خوبی که آغاز شد بتوان این راه را ادامه دهیم و به سایر مناطق کشور نیز گسترش دهیم.
این نماینده مجلس تصریح کرد: با توجه به اینکه یزد جزو استان‌هایی است که در سال کمترین میزان بارش را دارد و با کمبود آب روبروست باید به‌جای توسعه کشاورزی و صنعت که بیشترین مصرف آب را دارد به سمت صنعت گردشگری و طبیعت‌گردی سوق داده شود.
همچنین مدیرکل حفاظت محیط‌زیست یزد گفت: تغییر اقلیم و خشکسالی و تخریب‌هایی که انسان در محیط خود در سال های اخیر داشته باعث شد که جمعیت حیات‌وحش در مناطق کاهش پیدا کند.
نیره پور ملایی افزود: یزد در بعضی مناطق با حذف یا کاهش جمعیت حیات‌وحش مواجه شده بنابراین مشارکت مردمی را در امر حفاظت می‌طلبد و بهره‌گیری از همکاری مردم و بهره‌برداری خردمندانه می‌تواند کمبود سازمانی را جبران کند.
وی تصریح کرد: این اداره کل با توجه به استقبال علاقه‌مندان به طبیعت، به‌عنوان فرصت احیا زیستگاه‌ها و جمعیت‌های حیات‌وحش بهره جست و درنهایت با پیگیری موضوع، از پنج قرق مصوب در شورای عالی حفاظت محیط‌زیست، سه قرق اختصاصی به نام‌های علی‌آباد چهل گزی، دربید و روباز درمجموع به وسعت 132 هزار و 897 هکتار زیرپوشش قرار گفت.
قرق علی‌آباد چهل گزی به مساحت 50 هزار و 634 هکتار در غرب و جنوب غرب منطقه حفاظت‌شده کالمند بهادران و قرق روباز به مساحت 6 هزار و 348 هکتار در شمال غرب منطقه حفاظت‌شده کالمند بهادران و بین 2 منطقه کالمند بهادران و شیرکوه قرارگرفته است.
قرق دربید نیز به مساحت 75 هزار و 915 هکتار بخشی از زیستگاه یکپارچه و به‌هم‌پیوسته بافق،سیاه کوه است که یکی از کریدورهای مهم زیستی حیات‌وحش به ویژه یوزپلنگ آسیایی به‌حساب می‌آید.
این قرق در غرب منطقه شکارممنوع آریز بافق و پناهگاه حیات‌وحش دره انجیر قرار دارد و پشتیبان مناسبی برای این مناطق به‌حساب می‌آید.
در استان یزد منطقه کالمند – بهادران در سال 1355 به‌عنوان نخستین منطقه تحت حمایت سازمان حفاظت محیط‌زیست انتخاب شد، محدوده مورداشاره به لحاظ تخم‌گذاری پرنده باارزش « هوبره » و همچنین برخورداری از وضعیت اکولوژیکی مناسب برای ادامه حیات گونه های ارزشمند جانوری و گیاهی به‌عنوان منطقه شکارممنوع اعلام شد.
با سپری شدن 15 سال از سوابق حفاظتی منطقه از سوی شورای عالی محیط‌زیست در سال 1369 محدوده یادشده به منطقه حفاظت‌شده کالمند – بهادران ارتقا یافت.
در سال‌های 87 - 55 بسیاری از زیستگاه‌های مطلوب استان یزد و اکوسیستم‌های طبیعی شاخص شناسایی و پس از ارائه گزارش لازم به سازمان مرکزی و سیر مراحل قانونی یک اثر طبیعی – ملی، یک پارک ملی، 2 پناهگاه حیات‌وحش و چهار منطقه حفاظت‌شده از طریق شورای عالی حفاظت محیط‌زیست مصوب شد.
این مناطق هفت‌تا هشت درصد خاک استان را پوشش داده‌اند این در حالی است که متوسط نرم کشوری 10 درصد است.
از مناطق حفاظت‌شده یزد می‌توان به جنگل باغ شادی ، کوه بافق، سیاه کوه و کالمند بهادران اشاره کرد.
تاکنون بیش از 800 گونه گیاهی، 160 نوع پرنده، 60 نوع پستاندار وحشی و بیش از 40 نوع خزنده در مناطق حفاظت‌شده استان یزد شناسایی‌شده است.
60 نیروی محیط‌بان، یک‌میلیون و 270 هزار هکتار مناطق حفاظت‌شده استان یزد را محافظت می‌کنند.
مرکز شهرستان 50 هزارنفری مهریز در 30 کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.
7536/ 2047/

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/63433/واگذاری-قرق-به-جوامع-محلی-موجب-حفظ-گونه-های-جانوری-است
بستن   چاپ