خبر یزد
بیش از نیمی از زمان کاری کارگران یزدی همراه با استرس شغلی
يکشنبه 2 مهر 1396 - 9:10:34 AM
ایسنا - اقتصادی
یزد آنلاین - مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استانیزد اعلام كرد: بیش از نیمی از زمان کاری کارگران این استان با استرس شغلی همراه است.
به گزارش ایسنا – منطقه یزد، «محمدحسین ریاحی» در نشستستاد فرهنگی، اجتماعی مدیریت و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی استان ضمن بیان اینمطلب، افزود: براساس سفارش معاونت فرهنگی اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعیو با همکاری سازمان بهزیستی کشور، مطالعاتی در سراسر کشور صورت گرفت که براساس آن بررسیسلامت روانی در حالت خوش‌بینانه نشان داد کهشیوع مشکلات روانشناختی کارکنان جامعه کار و تولید در کشور 35 درصد و در سطح استانیزد حدود 42 درصد است .
وی در همین رابطه ادامه داد: این در حالی است كه شیوعاین مشکلات در حالت بدبینانه در کشور 61 درصد ولی در استان 69.6 درصد است .
این مقام مسئول همچنین خاطرنشان كرد: براساس یافته‌هایاین پژوهش، شایعترین مشکلات محیط کاری در کارکنانمراکز تولیدی و صنعتی در استان، تفاوت زیاد بین حقوق و دستمزد کارگران با مدیران، فقدانیا کمبود تسهیلات پزشکی در محیط کار و خستگی جسمانی ناشی از کار است .
ریاحی مهمترین مشکلات محیط کاری در کارکنان این جامعهرا سر و صدای زیاد محیط کار، نگرانی از تامین هزینه مسکن و نبود تسهیلات و برنامه‌هایمشاوره روانشناختی عنوان کرد .
وی همچنین در ادامه به عوارض و پیامدهای استرس اشارهکرد و افزود: خستگی بیش از حد، اضطراب و نگرانی و بی حوصلگی از شایعترین نشانگان استرسدر کارکنان جامعه کار و تولید در استان است که با شایعترین نشانگان موجود در کشور تاحدودی شباهت دارد .
مدیر كل تعاون، كار و رفاه اجتماعی استان در ادامه براساسیافته‌های پژوهش ارائه شده، شدیدترین نشانگان استرس شغلی کارکنان مراکز تولیدی و صنعتیاستان را خستگی بیش از حد، احساس دلتنگی و غمگینی و نیز کمردرد خواند .
وی با بیان این که سازمان جهانی بهداشت پیش‌بینی کردهاست که تا سال 2020 میلادی 15 درصد از معلولیت‌های انسانی مربوط به بیماری‌های روانیعصبی خواهد بود، گفت: افسردگی به تنهایی مسئول 5.7 درصد آنهاست.
ریاحی افزود: همچنین از 10 علت عمده معلولیت‌ها در سراسرجهان، 5 مورد آن مربوط به بیماری‌های روانی مانند افسردگی، اسکیزوفرنیا و مواردمشابه است .
وی بر توجه بیشتر به مشکلات سلامت روانی کارگران دراستان اشاره کرد و در نظر گرفتن راهکارهایی به منظور کاهش استرس را از موارد اولویت‌دارخواند .
وی ادامه داد: طبق بررسی‌های صورت گرفته در حوزه مشکلاتسلامت روانی بر حسب نوع کار، کارگران ساده و سپس کارگران نقلیه به صورت همزمان، بیشاز دیگر کارکنان مراکز صنعتی و تولیدی استان درگیر مشکلات سلامت روانی هستند .
این مقام مسئول در ادامه این جلسه اعلام کرد: یافته‌هاحاکی از این است که در استان شیوع اختلالات و مشکلات روانشناختی در زنان، شاغلین قراردادی،کارگران روزکار و افراد مجرد بیشتر از گروه‌های مقابل است .
وی ادامه داد: شایع ترین مشکلات شناسایی شده در کشورنیز به ترتیب فقدان تسهیلات و برنامه‌های مشاوره روانشناختی، فقدان تسهیلات مشاورهپزشکی در محیط کار و تفاوت زیاد بین حقوق و دستمزد کارگران با سرپرستان و مدیران استکه در استان نیز هشت مورد از این مشکلات با موارد شایع در کشور مطابقت دارد .
ریاحی افزود: به لحاظ میزان اهمیت و شدت فشارزا بودنمشکلات،‌ فقدان تسهیلات و برنامه های مشاوره روانشناختی، نگرانی از تامین هزینه‌ی مسکنو سر و صدای زیاد در محیط کار رتبه های اول تا سوم را به خود اختصاص داده اند و همینعوامل در استان نیز یك تا سه رتبه اول را تشکیل می‌دهند که تا حدودی با وضعیت کشورمنطبق است .
مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان یزد در بخشدیگری از سخنانش احترام آمیز بودن رفتار مدیر با کارکنان، توانایی مشخص کردن کیفیتعملکرد از طریق نتیجه عملکرد خود و برخورداری مدیر یا سرپرست از توانایی‌ها و صلاحیت‌هایلازم را از مطلوب‌ترین آیتم های کیفیت زندگی کاری کارکنان مراکز تولیدی و صنعتی استانخواند .
وی بررسی وضعیت سلامت روان و کیفیت زندگی کاری کارکنانمراکز صنعتی و تولیدی استان، خواستار مساعدت دستگاه های متولی همچون بهزیستی، دانشگاهعلوم پزشکی و مدیریت درمان تامین اجتماعی در خصوص مشاوره روانشناختی رایگان به جامعهکار و تولید شد .
وی همچنین مساعدت دستگاه قضایی در خصوص مشاوره رایگانحقوقی به جامعه کار وتولید، توسعه مجموعه‌هایفرهنگی، تفریحی و ورزشی کارگران در شهرک های صنعتی شهرستان‌های فاقد مجموعه و برنامه‌ریزیدرخصوص ساخت مسکن‌های اجتماعی از سوی شرکت شهرک‌های صنعتی، انجمن صنفی کارفرمایان،مسکن و شهرسازی را نیز خواستار شد .
ریاحی تسهیل در استفاده از اماکن اقامتی، گردشگی، تفریحیو زیارتی برای جامعه کار و تولید به ویژه از سوی خانه کارگر، میراث فرهنگی، انجمن هایصنفی کارفرمایی و شورای اسلامی کار در کاهش مشکلات سلامت روانی کارگران استان را موثرخواند و پیشنهاد كرد: خانه‌های بهداشت کارگری توسعه یافته و کارفرمایان به تست سالیانهکارگران از نظر سلامت با همکاری مدیریت درمان تامین اجتماعی و دانشگاه علوم پزشکی بیشاز پیش توجه شود .
«سید محمد میرمحمدی» استاندار یزد نیز در این نشست گفت:به هر میزان که بیشتر بتوانیم در راستای فرهنگ‌سازی و ایجاد ظرفیت و شخصیت‌سازی درجوانان حرکت کنیم، راه را بر تاثیر آسیب‌های اجتماعی بسته‌ایم زیرا جوانی که هویت خودرا به درستی بشناسد و در جامعه احساس حرمت و نقش‌آفرینی کند و راه برای مشارکت اجتماعیاو باز باشد، شخصیت خود را بالاتر از آلوده شدن به چنین آسیبهایی می‌داند و طبیعتاًاز آن دوری خواهد کرد .
وی عنوان کرد: هر چه در بررسی مسائل و مشکلات و آسیب‌هایاجتماعی، به سمت تحقق نگاه علمی و تحقیقاتی پیش رویم، مشکلات و آسیب‌ها زودتر و اصولی‌تررفع خواهد شد و تبعات آن نیز کمتر خواهد بود .
میرمحمدی ایجاد انگیزه برای جامعه کارگری و برقراریارتباط موثر و صمیمانه میان کارفرمایان و کارگران و درک متقابل از مشکلات فی مابینرا یکی از مهمترین موارد کاهش استرس و اضطراب در میان این قشر زحمتکش و مفید دانستو ابراز امیدواری کرد: همه اقدامات لازم به منظور کاهش اضطراب و استرس کارکنان در محیط‌هایتولیدی و صنعتی صورت گیرد تا شاهد جامعه کارگری بانشاط تر، با انگیزه تر و سالمتر باشیم .
استاندار با اشاره به پیشنهادات مطروحه از سوی ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی در جهت رفع مشکلات کارگران در محیط‌های تولیدی و صنعتیاستان، خواستار بررسی مورد به مورد این پیشنهادات و تصمیم‌گیری آتی پیرامون آن در ارتباطبا اداره کل متبوع شد .
در پایان این جلسه نیز مقرر شد دوره‌های آموزشی برایمهارت کنترل استرس در محیط‌های کاری و تولیدی استان با همکاری دانشگاه یزد و ادارهکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی برگزار شود .
انتهای پیام

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/6446/بیش-از-نیمی-از-زمان-کاری-کارگران-یزدی-همراه-با-استرس-شغلی
بستن   چاپ