خبر یزد
نخبگان، پیشرو در تدوین سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت
یکشنبه 13 آبان 1397 - 10:40:06 AM
ایرنا
خبر یزد - یزد- میزگرد "بررسی تدوین سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت" برگزار و شرکت کنندگان بر بهره گیری از تمام ظرفیت ها و نظرات تخصصی نخبگان حوزوی و دانشگاهی برای تحقق کامل آن تاکید کردند.
  در این میزگرد بر تشکیل کارگروه های تخصصی، بهره گیری از شوراهای فرهنگ عمومی، همکاری دولت، تخصیص بودجه و اختصاص برخی از واحدهای دانشگاهی به موضوع و برگزاری جلسات هم اندیشی و هم افزایی بین حوزه و دانشگاه برای نیل به این هدف تاکید شد.
**محور برنامه ائمه جمعه، سند الگوی پیشرفت است
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه یزد گفت: از وظایف و ماموریت های مهم امامان جمعه، پیگیری مطالبات مقام معظم رهبری در مسائل مختلف به خصوص سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت است.
حجت الاسلام رضا شریفی افزود: در این خصوص در جلساتی که با حضور ائمه جمعه تشکیل می شود بر ضرورت پیگیری توصیه های معظم له و ارائه راهکارهای مناسب با بهره گیری از تمام طرفیت های مناطق مورد تاکید قرار می گیرد.
وی خاطر نشان کرد: مقام معظم رهبری با درایت و بر حسب نیاز با بهره گیری از فرهنگ دینی و ظرفیت های کشور نسبت به اهمیت این سند خواستار پیگیری و استفاده از تمام ظرفیت ها شده اند که قطعا نقش روحانیون و امامان جمعه برجسته تر است.
این مسئول تصریح کرد: تحقق این سند به همت جمعی و همکاری تمام بخش های جامعه و کار جدی دلسوزانه نیاز دارد و بدون شک باید روحانیون در کنار دانشگاهیان برای تحقق آن بیش از گذشته همت کنند.
شریفی تصریح کرد: شورای سیاستگذاری ائمه جمعه بر حسب وظیفه دینی و انقلابی و رسالتی که بر عهده دارد برای اجرایی شدن آن از هیچ کوشش و همکاری با بخش های دیگر جامعه و نخبگان کوتاهی نمی کند و آماده بهره گیری از نظرات دیگران است.
رئیس شورای سیاستگذاری ائمه جمعه یزد خاطر نشان کرد: در این خصوص جلسات متعدد با حضور ائمه جمعه و حوزویان تشکیل و راه های اجرایی شدن سند و تحقق کامل آن مورد نقد و برسی علمی قرار می گیرد.
شریفی تصریح کرد: قطعا اگر سند در جامعه اسلامی ما محقق و اجرا شود دیگر هیچ نیازی به اسناد ارائه شده توسط دیگران و دشمنان نخواهیم بود و عزت و استقلال کشور در عرصه های مختلف تامین و تضمین می شود.
وی پیشنهاد داد برای پیگیری موضوع و تحقق کامل آن توسط دولت، بودجه مناسب مورد نیاز اختصاص یابد و کسانی که متولی اصلی آن هستند نسبت به پیگیری آن تا حصول نتیجه وظایف خود را انجام دهند.
**تحقق سند، عزم جدی می خواهد
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی یزد گفت: تحقق کامل این سند مهم و سرنوشت ساز به خاطر اهمیت آن در آینده کشور به عزم جدی مسئولان و به خصوص دانشگاهیان نیاز مبرم دارد.
دکتر معصومه طباطبایی افزود: باید نسخه های سند تهیه، چاپ و در اختیار دانشجویان، دانشگاهیان و سایر نخبگان کشور قرار گیرد تا همه افراد تاثیرگذار در جریان مفاد دقیق بخش های آن قرار گیرند.
وی ادامه داد: باید اساتید دانشگاه ها در جریان اهداف، برناهه ها و ماموریت های راهبردی و نهایی این سند که تضمین کننده تعالی 50 سال آینده کشور در ابعاد مختلف است قرار گیرند و دولت و نظام را در تکمیل و اجرای آن کمک کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه تصریح کرد: جلسات مکرر توام با طرح و برنامه همراه با تدبیر و کار علمی باید مدنظر دانشگاهیان قرار گیرد و با ارائه راهکارهای عملی برای تحقق سند همراهی شود.
به گفته طباطبایی، وقتی این سند در عمل الگوی پیشرفت قرار می گیرد که همه نخبگان وارد عرصه کار و فعالیت مضاعف شده و به همگان به آن ایمان واقعی داشته باشند و نظام را در اجرای آن یاری دهند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی یزد گفت: اگر تمام برنامه ها برای سند با بهره گیری از نظرات دانشگاهیان و رنگ و بوی علمی انجام شود قطعا می توان به نتایج و اجرایی شدن آن در کشور در راستای پیشرفت امیدوار بود.
طباطبایی همچنین با اشاره به اینکه موازی کاری و جزیره ای عمل کردن در زمینه های مختلف موجب فرصت سوزی و صرف هزینه شده و هیچ عایدی نصیب کشور نمی کند بر همکاری جمعی و بهره گیری از تمام ظرفیت ها تاکید کرد.
** برنامه های علمی، محور سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت باشد
عضو هیات علمی و استاد معارف اسلامی دانشگاه یزد گفت: تدوین سند الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت یک نیاز اساسی و تحقق آن موجب تعالی آینده نظام اسلامی در ابعاد مختلف است که مورد تاکید مقام معظم رهبری و دلسوزان نظام قرار گرفته است.
دکتر حسین ابویی افزود: برای تحقق این سند مهم قطعا باید تمام برنامه های علمی توسط نخبگان کشور به خصوص در 2 سنگر حوزه و دانشگاه حول این برنامه راهبردی و تحقق آن انجام شود.
وی ادامه داد: باید سند در جلسات متعدد توسط نخبگان دقیق بررسی و ابعاد آن مورد نقد و بررسی قرار گرفته و نقاط قوت و احیانا اگر ضعفی دیده می شود بیان و به مسئولان ارائه شود.
استاد دانشگاه یزد گفت: در این سند 56 تدبیر برای پیشرفت کشور در عرصه های مختلف بیان شده که هرکدام باید دقیق توسط حوزویان و دانشگاهیان در فضایی علمی و دقیق بررسی و نظرات برای کامل آن عرضه شود.
به گفته ابویی باید در سطح دانشگاه ها برای بررسی سند و ارائه راهکارهای مورد نیاز نسبت به تشکیل کمیته ها و سپس کارگروه های تخصصی اقدام های مناسب و مورد نیاز به عمل آید.
وی پیشنهاد داد تا موضوع سند در دانشگاه ها در قالب چند واحد درسی عرضه شود و همچنین به عنوان موضوع پایان نامه به دانشجویان علاقه مند ارائه تا با عزم جدی همه برای تحقق آن احساس تکلیف کنند.
رئیس سازمان بسیج اساتید دانشگاه های یزد خاطر نشان کرد: برای اجرایی شدن سند قطعا باید همه افراد در هر بخشی که هستند احساس تکلیف کنند چون آینده کشور بر اساس این سند رقم خواهد خورد و بسیار سرنوشت ساز است.
به گفته ابویی، برگزاری میزگردهای تخصصی برای بررسی سند بر اساس ابعاد مختلف آن با حضور نخبگان و پیگیری رسانه های گروهی و همراهی دانشگاهیان نقش مهمی در اجرایی شدن آن دارد.


 

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/64979/نخبگان،-پیشرو-در-تدوین-سند-الگوی-اسلامی-ایرانی-پیشرفت
بستن   چاپ