خبر یزد
در گفت‌و‌گو با ایسنا مطرح شد؛
مشارکت زنان بدون ایجاد زیرساخت‌ چالش جدی توسعه اقتصادی ایران
سه شنبه 15 آبان 1397 - 17:16:02
خبر یزد - یک استاد دانشگاه با بیان این‌که بر اساس سند چشم انداز ایران تا سال 1404 باید به قدرت اول اقتصادی در منطقه برسد،‌گفت: مشارکت زنان در بازار کار بدون ایجاد زیرساخت‌های لازم یکی از چالش‌های جدی در توسعه اقتصادی ایران است.
« عباس علوی‌راد» در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا-منطقه یزد، با بیان این‌که در افق بیست ساله سند چشم‌انداز، ایران برای خود جایگاهی در حوزه‌های مختلف مانند اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سایر شاخص‌ها ترسیم کرده است، گفت: این برنامه بیست ساله قرار شده در قالب چهار برنامه توسعه پنج ساله اتفاق بیفتند .
وی با اشاره به این‌که درحال حاضر دو برنامه سند چشم انداز یعنی برنامه چهارم و پنجم انجام شده و برنامه ششم که منظور برنامه پنج ساله سوم است هم اکنون در جریان است، افزود: مهمترین مباحث این سند، کسب قدرت اول اقتصادی کشور در میان کشورهای سند چشم انداز در سال 1404 است .
علوی‌راد با بیان این‌که ایران از سال 84 تاکنون حدود دو سوم زمان دوره بیست ساله را سپری کرده است، گفت: براساس شاخص‌ بخش‌های مختلف می‌توان ارزیابی کرد که ایران تاکنون چقدر توانسته در بعد اقتصادی به چشم انداز ترسیم شده نزدیک شود .
وی رشد اقتصادی را یکی از مباحث مورد نظر در حوزه سند چشم انداز برشمرد و تصریح کرد: متوسط رشد اقتصادی ایران طبق آخرین ارقام موجود در دوره 10 ساله، 1.8 دهم درصدبوده‌ است .
این کارشناس اقتصادی ادامه داد: ایران از نظر شاخص مهم اقتصادی در میان کشورهای رقیب رتبه‌ای بهتر از شانزدهم ندارد و این نشان می‌دهد اگر رشد اقتصادی را یک متغییر اساسی که پویایی، رفاه اقتصادی و اجتماعی را منعکس می‌کند در نظر بگیریم جایگاه خوبی نداریم .
علوی‌راد با بیان این‌که رشد اقتصادی کشور در این دوره بسیار پرنوسان و سطح پایین بوده است، خاطرنشان کرد: با توجه به وضعیت کشور و زمان باقی مانده بنظر نمی‌رسد تا سال 1404 در شاخص رشد اقتصادی به قدرت اول اقتصادی منطقه برسیم .
وی در ادامه به شاخص‌های اشتغال اشاره کرد و گفت: نرخ بیکاری کشور در سال 96 که آخرین نرخ بیکاری منتشر شده بود 12.1 دهم درصد است .
این استاد اقتصاد یادآور شد: این نشان می‌دهد در این شاخص هم نتوانستیم علی‌رغم اهدافی که در سند چشم انداز منعکس شده است به یک نرخ بیکاری تک رقمی برسیم، بنابراین در این بعد هم در مقایسه با کشورهای حوزه سند چشم انداز وضعیت خیلی خوبی نداریم .
رئیس دانشگاه آزاد ابرکوه با اشاره به این‌که مسائل ساختاری مانند ترکیب و هرم نرخ‌های بیکاری در کنار مسئله بیکاری کشور است، تصریح کرد: با توجه به این‌که در این زمینه وضعیت ما نسبت به کشورهای دیگر خوب نیست، وجود مسائل ساختاری هم ممکن است وضعیت ما را بدتر کند .
وی در ادامه نرخ بیکاری دانش آموختگان آموزش عالی در سال گذشته را 20 درصد عنوان کرد و گفت: این نرخ برای کشوری که می‌خواهد در حوزه سندچشم انداز قدرت اول اقتصادی باشد گویای وضعیت خوبی نیست .
علوی‌راد به پویایی و چشم انداز بنگاه‌های تجاری در کشور اشاره و اظهار کرد: کشور در رابطه با چشم‌انداز بنگاه‌های اقتصادی رتبه 119 را در میان 140 کشور دارد که نشان می‌دهد ما در بحث فضای کسب و کار نتوانستیم شرایط را مهیا کنیم .
این کارشناس اقتصادی با بیان این‌که اقتصاد کشور خیلی بانک محور است، تصریح کرد: باتوجه به این‌که بیش از 76 درصد تامین مالی اقتصاد ایران برعهده بانک‌ها است، لازم بود در زیرساخت نامه سند چشم انداز یک پویایی به سیستم مالی کشور دهیم .
وی با اشاره به این‌که بازار کار ایران نسبت به کشورهای حوزه این سند کمتر انعطاف پذیر است، خاطرنشان کرد: یکی از حوزه‌ها دستمزد است که در رابطه با شاخص انعطاف‌پذیری دستمزد در کشور ما وضعیت خوبی ندارد و رتبه 120 را داریم .
علوی‌راد به مشارکت زنان در بازار کار اشاره کرد و گفت: یکی از مسائلی که جایگاه ایران را به شدت دچار مشکل کرده بحث مشارکت زنان در بازار کار بدون ایجاد زیرساخت‌های لازم بوده که به چالش جدی در مسیر توسعه اقتصادی تبدیل شده است .
وی در این خصوص بیان کرد: با توجه به این‌که براساس آخرین گزارش مجمع جهانی اقتصاد، ایران رتبه 136 را دارد ما نتوانستیم زمینه شغلی متناسب با فرهنگ و مذهب خود برای زنان ایجاد کنیم و تنها با تشویق‌های زیاد آن‌ها را وارد دانشگاه‌ها کردیم .
این مسئول در پایان خاطرنشان کرد: در راس ثبات اقتصادی و شاخص‌های آن، ایران از جایگاه خوبی برخوردار نیست و اقتصاد کشور یک اقتصاد بی ثبات را نشان می‌دهد به نحوی که ما در میان سایر کشورها رتبه 117 را داریم .
انتهای پیام

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/65177/مشارکت-زنان-بدون-ایجاد-زیرساخت‌-چالش-جدی-توسعه-اقتصادی-ایران
بستن   چاپ