خبر یزد
نشست مشترک آب منطقه‌ای یزد و بهره‌برداران چاه‌های كشاورزی میبد برگزار شد
چهارشنبه 7 آذر 1397 - 11:33:57 AM
ایسنا

خبریزد- «سید محمد طباطبایی» معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای یزد در این نشست كه با حضور معاون فرماندار و رییس جهادكشاورزی میبد برگزار شد، ضمن تاكید بر حفاظت از منابع آبی تجدیدناپذیر، بیان كرد: آب، مهم‌ترین سرمایه هر کشوری است لذا برای حفظ و پایداری آن باید نسبت به حفاظت از منابع آبی موجود همت گماریم.

وی گفت: بخش قابل توجهی از آب مصرفی در كشور و استان مربوط به بخش كشاورزی است، صرفه‌جویی و مدیریت بهینه مصرف آب با مشارکت همه‌ بهره‌برداران به ویژه کشاورزان میسر خواهد بود.

طباطبایی جایگزین كردن كشت‌های كم‌آب‌خواه به جای محصولات پرآب‌خواه را از دیگر سیاست‌های استان در این راستا عنوان كرد و گفت: از مجموع 6600 حلقه چاه استان، 3800 چاه برای مصارف کشاورزی مورد استفاده است.

به گفته‌ی وی، در حال حاضر به طور متوسط  82 درصد آب مصرفی در استان مربوط به کشاورزی، هفت درصد در بخش صنعت و مابقی برای شرب و بهداشت استفاده می‌شود ولی این رقم در شهرستان میبد 71 درصد در بخش  کشاورزی، 15درصد صنعت و 14درصد برای شرب است.

«بهروز  اسلامی» استاد جامعه‌شناسی دانشگاه نیز در ادامه‌ی این نشست بیان كرد: آب بخش جدایی ناپذیر زندگی ماست و دامنه نفوذ آن از نیازهای فردی روزانه تا پیچیده‌ترین فعالیت‌های صنعتی، کشاورزی و اقتصادی و همچنین فعالیت‌های اجتماعی و فرهنگی را شامل می‌شود.

وی ادامه داد: از آغاز تاریخ بشر، دسترسی به آب به عنوان یک نیاز همیشگی و یک عنصر تعیین کننده در زندگی و کامیابی جوامع و تکامل آن از اجتماعات نخستین تا سطح ملت کنونی، حادز اهمیت بوده و به گواه تاریخ، بسیاری از تمدن‌های بزرگ باستانی در امتداد رودهای بزرگی مانند نیل و دجله و فرات شکل گرفته است.

اسلامی یاداور شد: پیدایش، توسعه و مکان‌گزینی شهرها در ایران نیز به تبعیت از ویژگی‌های خاص زمانی و مکانی از گذشته‌های دور تا امروز، در وابستگی و نزدیکی آب شکل گرفته و نقشۀ شهرهای ایران نیز با همین امر ترسیم شده است.

وی گفت: هرچند در قرن بیستم، ریشه‌ی اغلب درگیری‌ها و جنگ‌ها بر سر منابعی چون نفت، گاز، فلزات وسایر منابعی بود ولی درقرن حاضر، جنگ‌ها و کش‌مکش‌ها بر سر منابع حیاتی چون آب و خاک  صورت می‌گیرد.

این استاد جامعه‌شناسی در پایان نیز اثرات کم آبی و بحران آب را به اثرات اقتصادی، اثرات اجتماعی، اثرات زیست محیطی و اثرات سیاسی‌امنیتی تقسیم کرد و گفت در بخش اثرات اجتماعی می‌توان به افزایش فقر و بیکاری، افزایش مهاجرت و تغییرات جمعیتی، تخلیه روستاها و حاشیه نشینی، کاهش مؤلفه‌های سرمایه اجتماعی به خصوص اعتماد اجتماعی و مشارکت اجتماعی، کاهش میزان رضایت مندی و مواردی از این دست اشاره کرد.

در این نشست «ابوالحسنی» معاون فرماندار میبد هم ضمن تبریك سالروز ولادت پیامبر اكرم(ص) و امام جعفر صادق(ع) و هفته وحدت، از آمادگی فرمانداری شهرستان جهت همكاری با كشاورزان و جهادكشاورزی شهرستان و آب منطقه‌ای یزد جهت خاموشی زمستانی چاه‌ها به منظور مصرف بهینه آب خبر داد. 

«صمد پوركوثری» رییس جهادكشاورزی میبد نیز با ایراد سخن در این رابطه، از ارائه تسهیلات مالی به كشاورزان، جهت جایگزینی كشت‌های كم آبخواه خبر داد.


http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/67548/نشست-مشترک-آب-منطقه‌ای-یزد-و-بهره‌برداران-چاه‌های-كشاورزی-میبد-برگزار-شد
بستن   چاپ