خبر یزد
یزد با کمبود متخصص رادیولوژی روبروست
چهارشنبه 7 آذر 1397 - 18:01:02
خبر یزد - یزد- معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت: این استان با کمبود فوق تخصص و متخصصان رادیولوژی، مغز و اعصاب و چشم روبروست که این کمبود در بخش رادیولوژی، شدیدتر است.
دکتر "محمود نوری شادکام" روز چهارشنبه در گفت و گو با ایرنا به کمبود رادیولوژیست اشاره کرد و افزود: بحث رادیولوژی و کمبود متخصصان آن، یک مشکل کشوری است.
به گفته وی سالانه حدود 250 نفر در این رشته فارع التحصیل می شوند اما بعلت افزایش نیاز پزشکان به وسایل کمک تصویری برداری مثل ام ار ای، سی تی اسکن، سونوگرافی، آنژیو و رادیوگرافی ساده باید نسبت به تربیت نیروی رادیولوژیست اقدام کنیم.
دکتر شادکام با بیان اینکه در شهرستان های استان هم با این مشکل روبرو هستیم گفت: وزارتخانه هم به این نتیجه رسیده که باید نیرو تربیت کند و هرگز با این تعداد نیرو نمی توان نیازهای کشور را رفع کرد.
این مسوول دانشگاه علوم پزشکی یزد تصریح کرد: در استان به حداقل 20 رادیولوژیست زن و مرد نیاز است و امید داریم در آینده این مشکل، رفع شود.
وی تعداد رادیولوژیست های زن در یزد را کمتر از 10 نفر ذکر کرد و گفت: سالانه 250 نفر فارغ التحصیل می شوند و 600 شهر در کشور داریم که نیازمند رادیولوژیست هستند.
اما کمبود رادیولوژیست زن در استان یزد بسیار مشهود است و در صورتی که دانشگاه علوم پزشکی نسبت به جذب نیروهای موجود اقدام کند قطعا بخشی از این مشکل رفع می شود.
اخیرا برخی از سایتها و کانال های خبری به نقل از مسوولان وزارت بهداشت اعلام کرده بودند که این وزارتخانه در صدد تربیت نیرو برای بخش رادیولوژی کشور است .
در این خبر، اعلام شده قرار است برخی از نیروهای اپراتور و یا کارشناس، آموزش های لازم در بخش رادیولوژی را فرا گیرند تا در این بخش فعالیت نمایند و بدین وسیله، بخشی از مشکل کمبود رادیولوژیست در کشور حل شود.
اما اعلام این خبر مبنی بر تربیت نیروهای رادیولوژیست از میان اپراتورها و کارشناسان به مذاق بسیاری از متخصصان رادیولوژی خوش نیامده و با آن مخالف هستند.
استدلال این دسته از متخصصان رادیولوژی این است که حضور این افراد در بخش رادیولوژی با توجه به نداشتن علم و تجربه، ممکن است مشکلاتی ایجاد نماید.
یکی از این متخصصان رادیولوژی در این زمینه گفت: بنده با داشتن تخصص و سالها تجربه کاری، هر موقع نتایج رادیولوژی را در اختیار بیمار قرار می دهم دست و دلم می لرزد اونوقت چطور یک فرد غیر پزشک با یک یا چند دوره آموزش، در این بخش فعالیت خواهد کرد!.
به گفته وی مشکل اصلی این است که غیر پزشک، احاطه کامل به بیماریها ندارد و بنابر این نمیتواند نتایج را درست تفسیر کند.
وی یادآور شد: در هیچ کجای دنیا هم سونوگراف به تنهایی کار نمیکند و حتما زیر نظر متخصص رادیولوژی، فعالیت دارد.
بحث کمبود متخصص و فوق تخصص در برخی رشته های پزشکی در استان یزد، معضلی است که باید رفع شود.
با توجه به اینکه تقریبا نیمی از بیماران مراجعه کننده به این استان، غیر بومی هستند و یزدی ها در مراجعه به این دسته از پزشکان، مجبورند گاها هفته ها در نوبت باشند، لزوم تامین هر چه سریع تر متخصصان و فوق تخصصان مورد نیاز باید در دستور کار مسوولان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد قرار گیرد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، پیشتر به ایرنا گفته بود: هر یزدی، سالانه بطور متوسط 2 تا سه بار به مراکز درمانی، بیمارستانها و مطب پزشکان استان مراجعه می کند.
وی با بیان اینکه در استان به ازای هر هزار نفر جمعیت، سه پزشک فعالیت دارند، افزود: یزد از لحاظ تعداد پزشک به جمعیت اعم از متخصص ، فوق تخصص ، داروساز ، دندانپزشک و پرستار جزو استانهای برخوردار کشور است.
دکتر شادکام، مجموع پزشکان استان را حدود سه هزار نفر بیان کرد و یادآور شد: از این تعداد 292 نفر پزشک عمومی، 843 نفر پزشک متخصص و فوق تخصص، یک هزار نفر دندانپزشک، 130 نفر دکتر داروساز و بقیه هم پرستار هستند.
وی تعداد بیمارستان های استان را 21 باب ذکر کرد و گفت: از این تعداد 13 باب دانشگاهی و مابقی غیر دانشگاهی است، همچنین تعداد تخت های بیمارستان های استان سه هزار و 329 تخت است که از این تعداد 2 هزار و 664 تخت فعال است .
6197 محمدحسین فلاح

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/67590/یزد-با-کمبود-متخصص-رادیولوژی-روبروست
بستن   چاپ