خبر یزد
/گزارش/ لزوم ساخت اتاق‌امن در ساختمانها برای کاهش خسارت جانی در زلزله
دوشنبه 19 آذر 1397 - 10:03:55
خبر یزد - یک استاد دانشگاه با اشاره به ضرورت تکمیل شبکه لرزه‌نگاری در استان یزد گفت:‌ ساخت اتاق امن در منازل مسکونی یکی از موثرین راهکارهای کاهش خسارات جانی در هنگام وقوع زلزله در یزد است.
به گزارش ایسنا- منطقه یزد، از آنجا که خانه‌های خشت و گلی توانایی مقابله با زلزله به عنوان دشمنی طبیعی را ندارند لازم است برای محافظت از ساکنان بافت تدابیری دیده شود .
برگزاری مانورها یکی از اقداماتی است که هرساله در راستای افزایش سطح آگاهی مردم برگزار می‌شود .
در واقع آموزش در مورد زلزله یکی از روش‌های مداخله در کاهش مخاطرات و اثرات این حادثه محسوب می‌شود که لازم است افراد برای حفظ جان خود از آموزش بهره کافی ببرند .
«مهران فاطمی» استاد دانشگاه در گفت وگو باخبرنگار ایسنا با اشاره به این‌که هیچ جای ایران مصون از زلزله نیست، اظهار کرد: احتمال وقوع زلزله در همه جای کشور وجود دارد اما شدت و ضعف آن با توجه به گسل‌های موجود در هر منطقه متفاوت است .
وی با بیان این‌که گسل‌های زیادی در استان یزد وجود دارد، افزود: یزد هم مستعد وقوع زلزله است و می‌تواند زلزله‌ای را تجربه کند که شدت و میزان خسارت‌های آن از زلزله بم نیز بیشتر باشد .
فاطمی گفت: در صورت وقوع زلزله بیشترین خسارت‌ها متوجه بافت تاریخی و بافت فرسوده یزد می‌شود .
این استاد دانشگاه در ادامه به جمعیت زیاد ساکن در بافت تاریخی اشاره و خاطرنشان کرد: خسارات جانی و مالی وقوع زلزله در یزد به مراتب بیشتر از سایر نقاط خواهد بود .
وی اظهار کرد: بهاباد در میان شهرستان‌های استان یزد از خطر پذیری بیشتری برخوردار است که هفتگی و ماهانه وقوع لرزه‌هایی با ریشتر کم در این شهرستان ثبت می‌شود .
فاطمی با اشاره به این‌که مقاومت در برابر شدت زلزله‌ها به استحکام ساختمان‌ها بستگی دارد، تصریح کرد: توجه به موضوع پیشگیری و پیش بینی در رابطه با مدیریت مخاطرات از اهمیت زیادی برخوردار است .
این استاد زمین شناسی گفت: ساخت مراکز زلزله نگاری در استان، تکمیل شبکه لرزه‌نگاری یزد، آموزش‌های لازم به مردم از جمله مواردی است که باید به آن توجه شود تا بتوانیم از جان مردم بیشتر محافظت کنیم .
وی با بیان این‌که آموزش آنطور که باید جدی گرفته نمی شود، افزود: برگزاری مانور هر ساله زلزله برای پیشگیری از وقوع آسیب‌ها کافی نیست و باید جدی‌تر در این زمینه فعالیت شود .
این استاد دانشگاه تصریح کرد: مسئولین باید میزان اثرگذاری مانورها را برآورد کنند تا در صورت اثربخش نبودن اقدامات لازم را انجام دهند .
وی با بیان این‌که 80 درصد ساختمان‌های استان یزد در برابر زلزله مقاوم نیستند، خاطرنشان کرد: اگر برای استان نقشه های خطرپذیری زلزله تهیه شود، نقاط آسیب پذیر مشخص می شوند تا ساخت و سازهای آن منطقه با دقت بیشتری انجام شود .
فاطمی با اشاره به لزوم ساخت اتاق امن در منازل مسکونی گفت: با ساخت اتاق امن در هنگام وقوع زلزله خسارت جانی کمتری در استان خواهیم داشت.
آموزش مهمترین عامل کاهش تلفات در زلزله
«هادی هادی نسب» مدیرکل مدیریت بحران استان یزد در گفت وگو با ایسنای یزد، با اشاره به این‌که آموزش در تمامی موارد از جمله زلزله تجربه‌ای مبتنی بر یادگیری است که می‌تواند عملکرد دانش‌آموزان را در هنگام وقوع، قبل و پس از زلزله سامان دهد، اظهار کرد: هدف از آموزش ماندگاری در رفتار است تا افراد بتوانند توانایی خود را برای انجام اقدامات مناسب تقویت کنند .
وی با اشاره به این‌که آموزش در برابر زلزله باید هدفمند، مستمر و مداوم باشد، افزود: آموزش های مقابله با زلزله در مدارس باعث انتقال معلومات، نگرش ها و مهارت های آمادگی در برابر زلزله از معلم به دانش آموزان و از آن ها به محیط خانه منتقل می شود .
هادی نسب گفت: کسب مهارت های لازم موجب برخورد مسئولانه تر مربیان و دانش آموزان در برابر زلزله می شود که این امر علاوه بر آمادگی های لازم باعث تقویت ایمنی جامعه می گردد .
وی با بیان این‌که شناخت و درک صحیحی از زلزله‌های گذشته، مخاطرات و ویژگی‌های آن می‌تواند راهنمای مناسبی برای دانش‌آموزان و سایر مردم در پیشگیری از عواقب ناگوار زلزله و آمادگی آنها برای مقابله با آن باشد، خاطرنشان کرد: در واقع آموزش در مورد زلزله در مدارس یکی از روش‌های مداخله در کاهش مخاطرات و اثرات این حادثه محسوب می‌شود .
مدیرکل مدیریت بحران استان در پایان گفت: ضروری است آموزش در مدارس به عنوان یک ابزار مداخله مؤثر در تمام اقدام‌های مربوط به بحران زلزله به‌طور هدفمند و مستمر انجام شود .
تهیه کننده: مهتاب محمدیان
انتهای پیام

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/68356/-گزارش--لزوم-ساخت-اتاق‌امن-در-ساختمانها-برای-کاهش-خسارت-جانی-در-زلزله
بستن   چاپ