خبر یزد
نگاه خانواده های یزدی به فوتبال بانوان نیاز به تغییر دارد
سه شنبه 25 دي 1397 - 23:33:27
خبر یزد - یزد - جمعی از مسئولان و مربیان فوتبال و فوتسال یزد با اشاره به اینکه در استان، استعدادها و علاقه‌مندان زیادی به این رشته‌ها وجود دارند، بر ضرورت تغییر نگاه خانواده‌ها برای تشویق فرزندان خود برای ورود به آن تأکید کردند.
به گزارش ایرنا، آنها عصر روز سه‌شنبه در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا از اینکه در یزد برخلاف خیلی از استان‌ها توجهی به ورزش فوتبال و فوتسال بانوان نمی‌شود، انتقاد و بر فرهنگ‌سازی آن توسط رسانه‌های گروهی تأکید کردند.
آن‌ها اعتقاددارند که در استان اکثر خانواده‌ها فقط مسائل علمی و قبولی در آزمون‌ها سراسر فرزندان خود را برای ورود به مراکز آموزش عالی موردتوجه قرار می‌دهند، درحالی‌که اهمیت فعالیت‌های ورزشی بر کسی پوشیده نیست و ورود به آن خود موجب موفقیت در عرصه‌های علمی است.
نایب‌رئیس هیات فوتبال استان یزد در امور بانوان گفت: همه‌ساله توسط این هیات نسبت به برنامه‌ریزی برای برگزاری لیگ‌ها و مسابقات در رده‌های سنی مختلف اقدام‌های خوبی انجام می‌شود.
نجمه رنجبر افزود: به‌رغم اهمیت موضوع و اطلاع‌رسانی که انجام می‌شود خیلی از بانوان از حضور در رقابت‌ها و جشنواره خودداری می‌کنند علت اصلی این است خانواده‌ها اهمیت زیادی برای ورزش فوتبال و فوتسال قائل نیستند.
وی تصریح کرد: هم‌اکنون فقط یک باشگاه ورزشی بانوان در رشته فوتسال استان فعالیت دارد و این امر به‌هیچ‌وجه زیبنده و پذیرفته برای استانی برخوردار مثل یزد نیست.
عضو هیات علمی دانشگاه علم و هنر یزد اظهار داشت: باید فرهنگ‌سازی و توجه به ورزش به‌خصوص فوتبال و فوتسال که در اکثر استان‌ها انجام می‌شود در این استان موردعنایت قرار گیرد .
رنجبر گفت: این هیات آمادگی برگزاری لیگ‌ها، مسابقات و همراهی در اعزام گروه‌ها برای رقابت‌های ملی را دارد و باید خانواده‌ها نسبت به همراهی و تشویق فرزندان خود اقدام کنند.
همچنین استاد تربیت‌بدنی دانشگاه آزاد اسلامی و داور لیگ فوتسال بانوان کشور می‌گوید: ظرفیت‌های خوبی در بین بانوان یزدی برای فعالیت‌های ورزشی به‌خصوص در رشته‌های فوتسال و فوتبال وجود دارد.
بنفشه داوری افزود: نبود حامی مالی برای تشکیل گروه‌ها برای حضور در رقابت‌های کشوری و همچنین همراهی نکردن برخی از خانواده‌ها نیز ازجمله مشکلات این حوزه است.
وی به اهمیت برگزاری لیگ فوتبال و فوتسال بانوان، تشکیل دوره‌های دانش‌افزایی برای مربیان و داوران، توجه به ورزش بانوان در مدارس و دانشگاه‌ها و تقویت شهرستان‌ها برای ارتقای وضعیت موجود تأکید کرد.
در ادامه کارشناس ورزش بانوان یزد هم گفت: همانطورکه بانوان در رقابت‌های علمی موفق هستند در عرصه ورزش و فوتسال و فوتبال حرف‌های زیادی برای گفتن دارند.
فاطمه ثلاثی افزود: باید ابتدا باشگاه‌های ورزشی بانوان راه‌اندازی شود و سپس با شناسایی علاقه‌مندان و جذب حامی مالی حضوری مؤثر در لیگ کشور داشته باشیم.
وی اظهار داشت: همه‌ساله توسط هیات فوتبال برای بانوان رقابت‌هایی برگزار می‌شود که اگر شهرستان‌ها و گروه‌ها حمایت و همراهی کنند شاهد تحول در این بخش خواهیم بود.
همچنین رئیس هیات فوتبال استان یزد گفت: از برنامه‌های محوری و مورد تأکید این هیات، برگزاری لیگ، دوره‌های علمی و دانش‌افزایی و حضور در رقابت‌های کشوری است.
عبدالرضا دستا خاطرنشان کرد: تاکنون در این بخش توسط امور بانوان هیات کارهایی انجام‌شده است در صورت همراهی بیشتر بخش خصوصی و حامیان مالی ، گروه‌ها تقویت می‌شوند.
همچنین مسئول ورزش بانوان اداره کل ورزش و جوانان یزد می‌گوید: 45 درصد ورزشکاران سازمان‌دهی و بیمه‌شده استان در قالب 45 هیات استان و 200 هیات شهرستان در بیشتر رشته‌ها را بانوان تشکیل می‌دهند و 41 نفر هم به‌عنوان نایب‌رئیس بانوان در هیات های ورزشی فعالیت دارند .
آزاده دهقان افزود: در یزد و بیشتر شهرستان‌های استان برای جذب بانوان به ورزش و فراهم کردن زمینه آسایش و حضور آن‌ها حداقل یک سالن اختصاصی برای فعالیت‌های ورزشی این قشر پیش‌بینی شد و از سایر امکانات موجود و برحسب ضرورت و به تفکیک در طول سال استفاده می‌کنند.
این مسئول ورزش بانوان استان ادامه داد: در سال 1396، خانم‌های ورزشکار یزد به 200 مسابقه قهرمانی کشور و 15 بار هم در مسابقات برون‌مرزی اعزام شدند و 313 مدال در مسابقات کشوری ، لیگ‌ها و رقابت‌های داخلی و برون‌مرزی کسب کردند.
دهقان تصریح کرد: 53 دوره داوری و 71 دوره مربیگری در سال 1396 برگزار شد و دوره‌های استعدادیابی و توجه به ارتقای علمی و عملی جامعه ورزشی زیرپوشش جزو برنامه‌هایی است که در سال 1397 ادامه دارد .
وی آنچه را ظرفیت‌های بسیار خوب در بین بانوان برای ورود به عرصه ورزش خواند بر ضرورت همراهی و حمایت بخش خصوصی و خیران در کنار دولت برای فراهم کردن امکانات موردنیاز تأکید کرد و یادآور شد: تیم داری هزینه‌بر است و نیاز به حامیان مالی برای حضور گروه‌ها در مسابقات دارد.
دهقان به‌ضرورت حمایت سایر دستگاه‌های اجرایی و فرهنگی به‌خصوص شورای شهر و شهرداری همگام با اداره کل ورزش و جوانان استان برای مشارکت در برنامه‌های ورزشی بانوان تأکید کرد و انجام آن را خواستار شد.
به گفته این فعال عرصه ورزش بانوان یزد، توسعه و گسترش فعالیت‌های ورزشی این قشر هزینه‌بر است و خانواده‌ها به‌تنهایی از عهده آن برنمی‌آیند، لازم است با فرهنگ‌سازی و اطلاع‌رسانی درست و به‌موقع و با معرفی قهرمانان و مدال‌آوران جهانی و ملی زمینه جلب حامیان مالی و گسترش ورزش اقدام شود.
استان یزد با یک‌میلیون و 138 هزار نفر جمعیت،48 هیات ورزشی و 65 هزار زیرپوشش بیمه هستند.
49 درصد جمعیت استان را بانوان تشکیل می دهند.
7536/ 2047

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/74006/نگاه-خانواده-های-یزدی-به-فوتبال-بانوان-نیاز-به-تغییر-دارد
بستن   چاپ