خبر یزد
معاون جهاددانشگاهی كشور:
جهاددانشگاهی ماهیتاً توسعه‌گراست
يکشنبه 23 مهر 1396 - 2:30:07 PM
ایسنا - سیاسی
یزد آنلاین - 800x600 معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی كشور این نهاد انقلابی را ماهیتاً یك مجموعه توسعه‌گرا خواند و اظهار كرد: دستاوردهای بزرگ به رغم بهره‌مندی از بودجه اندك از ویژگی‌های جهاددانشگاهی است.
به گزارش ایسنا – منطقه یزد، دكتر «احمد شریفی‌زاده» در جریان بازدید از مراکز وابسته و بخش‌های مختلف سازمان جهاددانشگاهی استان یزد در نشستی ضمن استماع گزارش مدیران و معاونان این سازمان، اظهار كرد: هر چند مجموعه جهاددانشگاهی ماهیتاً یك مجموعه توسعه‌گراست و همراه در رسیدن به اهداف عالیه خود در تلاش است ولی با این حال تبدیل نهال كاشته شده جهاددانشگاهی یزد به درختی تنومند و ادامه‌ی فعالیت آن با قوت و قدرت پس از افزون بر دو دهه، در انسان نوعی احساس بالندگی و رشد ایجاد می‌كند.
وی در ادامه یكی از نكات برجسته در جهاددانشگاهی یزد را همدلی و همراهی تمام اعضاء در برنامه‌های این سازمان برای نیل به اهداف ذكر كرد و خواستار حفظ و تقویت این ویژگی شد.
وی همچنین بر جذب نیروی‌های متعهد و كارآمد در جهاددانشگاهی تاكید كرد و گفت: همواره از نهاد جهاددانشگاهی، انتظارات ویژه‌ای وجود دارد و تحقق این انتظارات به رغم مهم بودن موضوع تامین فضای فیزیكی، نیازمند اصلی مهمتر یعنی نیروی انسانی كارآمد است.
معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی یكی از ویژگی‌های جهاددانشگاهی به رغم بهره‌مندی اندكش از بودجه كشور را خروجی های خوب و بالای آن ذكر كرد و گفت: برای تداوم این موفقیت‌ها باید علاوه بر حفظ نیروی انسانی موجود، این ویژگی و كارامدی را تكثیر كنیم.
وی تقویت روابط و تعاملات جهاددانشگاهی با دیگر دستگاه‌های اجرایی و تصمیم‌گذار خواستار شد و گفت: ایتن تعاملات در رابطه با دانشگاه‌ها باید فراتر از موضوعات فرهنگی برود و حتی بخش‌هایی مانند حوزه پژوهشی جهاددانشگاهی را درگیر كند.
شریفی‌زاده بر حضور پررنگ‌تر جهاددانشگاهی در موضوع اشتغال تاكید كرد و گفت: این حضور برای استان‌ها بسیار تاثیرگذار است چرا كه جهاددانشگاهی می‌توانند همانند اكسیری حلال بسیاری از مشكلات در حوزه اشتغالزایی و رفع معضل بیكاری باشد.
وی به افزایش میزان بودجه تملك دارایی‌ها تفویض شده به استان‌ها از هفت درصد به 30 درصد در بودجه سالجاری اشاره و آن را فرصتی مناسب برای اهتمام جهاددانشگاهی استان‌ها جهت جذب این اعتبار برای توسعه زیرساخت‌ها دانست.
شریفی‌زاده همچنین از تصویب تخصیص 400 میلیارد تومان بودجه برای تجهیز در قالب وام‌های كم‌بهره به جهاددانشگاهی از محل صندوق توسعه خبر داد.
معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی در پایان نیز به ماموریت‌های واگذار شده به جهاددانشگاهی در برنامه ششم توسعه اشاره كرد و از جمله این ماموریت‌ها به نقش جهاددانشگاهی در نقشه راه علمی كشور در قالب هفت ماموریت، واگذاری موضوع انتقال فناوری در برخی حوزه‌های منتخب مانند آب شیرین‌كن‌ها و صنعت ریلی كشور به جهاددانشگاهی اشاره كرد.
دكتر «مهدی باصولی» رییس سازمان جهاددانشگاهی استان نیز در ابتدای این نشست به ارائه گزارشی از فعالیت‌های این مجموعه پرداخت و گفت: متاسفانه جهاددانشگاهی یزد در سال 1393 با چالش‌هایی مانند نداشتن حوزه ستادی و دفتر مركزی، پراكندگی و كمبود درآمدهای واحد‌ها و نیز شناخته شدن به عنوان دانشگاه و مواردی دیگر مواجه بود كه برای رفع این چالش‌ها سه راهبرد اصلی یعنی توسعه تعاملات، افزایش اعتبارات و توسعه درآمدی در دستور كار قرار گرفت.
وی با بیان این كه برای هر كدام از این محورها نیز راهبردهای عملیاتی تعریف شد، اهتمام به موضوعاتی مانند تجاری‌سازی، توسعه تعاملات با دستگاه‌ها و دانشگاه‌های استان، استفاده از پتانسیل‌ها و ظرفیت‌های موجود و توسعه درآمدی واحدهای تابعه به وی‍ژه مراكز آموزشی كوتاه مدت و مراكز خدمات تخصصی و توسعه زیرساخت‌ها را از آن جمله برشمرد و در مورد هر یك توضیحاتی ارائه كرد.
وی ضمن اشاره به اقدامات صورت گرفته در رابطه با توسعه زیرساخت‌ها، در رابطه با فعالیت‌های انجام شده در موضوع تجاری‌سازی، گفت: توسعه فعالیت‌های مرتبط با كشاورزی به وی‍ژه گیاهان دارویی در راستای ترویج آن به عنوان یك محصول استراتژیك و اقتصادی كم‌آبخواه، تجاری‌سازی دانش فنی در سرامیك‌های صنعتی و نانو مواد كه منجر به ایجاد پایلوت تولید جرم‌های نسوز شده و همچنین احیای صنعت زیلوبافی و بازگرداندن آن به چرخه تجاری‌سازی كه موفقیت‌هایی نیز در این زمینه كسب شده، از اقدامات انجام شده در جهت رویكرد تجاری سازی این سازمان بوده است.
باصولی همچنین توضیحاتی در مورد فعالیت‌های هر كدام از حوزه‌های فرهنگی، آموزشی و پژوهشی جهاددانشگاهی استان بیان كرد.
دكتر «سید حبیب‌الله میرغفوری» رییس دانشگاه علم و هنر وابسته به جهاددانشگاهی استان نیز در این نشست با اشاره به تاریخچه شكل‌گیری این دانشگاه و تبدیل ان از موسسه آموزش عالی به دانشگاه به عنوان پنجمین دانشگاه غیرانتفاعی كشور، تصریح كرد: دانشگاه علم و هنر در حال حاضر قریب شش هزار دانشجو شاغل به تحصیل در 67 رشته در قالب سه دانشكده علوم پایه، علوم انسانی و فنی و مهندسی در شهرستان‌های یزد، اردكان و اشكذر دارد.
وی از چالش‌های این دانشگاه همانند بسیاری از دیگر دانشگاه‌های كشور را كاهش دانشجویان متقاضی تحصیل در مقطع آموزش عالی و همچنین تغییر ذائقه جامعه در مورد رشته‌های تحصیلی ذكر كرد و گفت: دانشگاه سعی دارد با افزایش كیفیت آموزش، اخذ مجوز رشته‌های جدید كاربردی و پرتقاضا و گام برداشتن به سمت دانشگاه كارآفرین در جهت رفع مشكلات و پیشرفت حركت كند.
در ادامه نیز هر كدام از مدیران و معاونان جهاددانشگاهی و دانشگاه علم و هنر گزارش‌هایی از حوزه فعالیتی خود و برنامه‌های پیش‌رو ارائه كردند.
گفتنی است، دكتر «علی احمدی» مدیر كل امور واحدها، پژوهشكده‌ها، سازمان‌ها و مراكز جهاددانشگاهی در سفر به یزد دكتر «احمد شریفی‌زاده» معاون هماهنگی و امور مجلس جهاددانشگاهی را همراهی می‌كند.
Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Table Normal"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-bidi-font-family:Arial;}
انتهای پیام

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/7438/جهاددانشگاهی-ماهیتاً-توسعه‌گراست
بستن   چاپ