خبر یزد
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد خبر داد:
30درصد بیماری‌ها مرتبط با نحوه مصرف موادغذایی/یزد رتبه 4چاقی کشور
سه شنبه 25 مهر 1396 - 5:14:13 PM
خبرگزاری مهر
یزد آنلاین - یزد ـ معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: 30 درصد انواع بیماری‌هایی که انسان به آن متبلا می‌شود مرتبط با نحوه مصرف موادغذایی است.

به گزارش خبرنگار مهر ، محمد مصدق امروز در نشستی خبری به مناسبت روز جهانی غذا با اشاره به اینکه شعار ملی روز جهانی غذا در کشور ما تغییر الگوی مصرف اعلام شده است، اظهار داشت: در استان یزد نیز همین شعار انتخاب شده زیرا شیوع کم تحرکی، دیابت، فشارخون و ... ناشی از الگوی مصرفی است که پیش گرفته ایم.
وی بیان کرد: نگاه ما این است که مردم شیرینی و نمک کمتری مصرف کنند به همین دلیل به سمت تغییر فرمولاسیون تولیدکنندگان رفته‌ایم و در تلاشیم این اقدام تدریجی انجام شود تا ذائقه مردم نیز به تدریج تغییر کند.
مصدق با تاکید بر اینکه نمک موجود در نان بسیار بیشتر از حد استاندارد است، افزود: باید روزی هفت تا هشت گرم نمک مصرف کنیم در حالی که نمک موجود در نان به تنهایی فراتر از این میزان است.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یزد با بیان اینکه نان‌هایی که در نانوایی‌ها تولید می‌شود متاسفانه از سلامت کافی برخوردار نیست، عنوان کرد: در صددیم به سمت نوعی از فرهنگ سازی برویم که مردم خودشان برخی از مایحتاج روزانه نظیر نان را تولید کنند یعنی همان اتفاقی که در روستاها می‌افتد.
وی با اشاره به اینکه د30 درصد بیماری‌هایی که در انسان ایجاد می‌شود، به دلیل نحوه مصرف موادغذایی است، تصریح کرد: رسانه‌ها باید پیامبر سلامت شوند و همه با هم کمک کنیم تا به مردم برای داشتن یک زندگی و تغذیه سالم، انگیزه و آگاهی بدهیم.
مصدق همچنین به تشریح برخی آمارها پرداخت و افزود: استان یزد در زمینه چاقی رتبه چهارم کشور، در زمینه استفاده از فست فودها رتبه ششم و در زمینه مصرف نمک رتبه 13 کشور را دارد ضمن اینکه در دیابت و فشارخون نیز به ترتیب دارای رتبه های پنجم و نهم هستیم.
وی بیان کرد: این در حالی است که یزدی‌ها در زمینه مصرف میوه رتبه 26 و در زمینه مصرف ماهی رتبه سیزدهم را دارند و این آمارها نشان می‌دهد که در زمینه تغذیه و اصلاح الگوی مصرف نیاز به یک عزم جدی و همگانی وجود دارد.
مصدق تصریح کرد: ذائقه ما عمری است که خطا کرده به نحوی که حتی دستگاه گوارش ما غذا و نان با نمک کم را خوب هضم نمی کند و باید همه این موارد اصلاح شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود عنوان کرد: ماموریت هایی که معاونت غذا و دارو دارد، سنخیتی با تعداد نیروها ندارد،‌ افزود: ما بیشتر از نیروهای طرحی استفاده می کنیم و از آنها و دیگر نیروهای این معاونت که هر کدام به جای سه نفر کار می کنند، قدردانی می کنیم.

http://www.Yazd-Online.ir/fa/News/7572/30درصد-بیماری‌ها-مرتبط-با-نحوه-مصرف-موادغذایی-یزد-رتبه-4چاقی-کشور
بستن   چاپ